| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jsem líná. Používám látkové pleny.

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 420 [Dalších 350 >>]
MartinaNov (dva rošťáci
5.6.2011 15:07:54
asi proto, že je to problém dítěte i matky zároveň. Kdo mu pindíka léčí?? Kdo ho učí na nočník? Kdo ho krmí? Většinou matka, takže sdílí radosti i starosti s dítětem, tudíž to shrne do jednoho slovesa.
Já zase nechápu, proč zrovna tohle někoho irituje. Mě více štve kastování: látkařky vs. jednorázovky, domarodky vs. porodnice apod. Na každé straně naprosto nesmiřitelné tábory, které se osočují. Nejde o názor, ale hlavně jeho prezentaci. Každý ať si dělá, co se mu zlíbí, pokud tím neomezuje někoho jiného.
monalisa1
5.6.2011 14:25:17
Používala jsem jak látkovky, tak papírovky (na noc a na cesty), u obou dětí, obě jsou alergici s atopickým ekzémem a s opruzeninami problém u látkovek nebyl. Spíš u papírovek u syna, když hlídá tchýně a použije vlhčené ubrousky. Nejlepší prevence opruzenin u mě bylo omytí vodou a rostlinným mýdlem a krém Weleda. Takže nemůžu souhlasit, že by látkové plenky nebyly vhodné pro ekzematiky, je to individuální. Jinak jsem se pro látkovky rozhodla z finančních a ekologických důvodů, požívám systém Popolini a jsem spokojená.
Lucka
  • 
5.6.2011 13:03:11
Přesně tak!!!
Paja (holčika 4roky, kluk 1,5 roku)
  • 
5.6.2011 12:56:27
Souhlasím, měla jsem být konkrétnější... žijeme v menším lázeňském městečku, kde si lidi nejsou lhostejní, takže nelžu a asi devět, nebo deset paní od věku 50-80 let mě opravdu zastavily, buď s výtkou co to dělám, nebo se ptaly jestli je to takhle nosit dítě v pořádku....
Neznáš mě, nemám proč lhát, tenkrát to byla novinka a ne jako dnes kdy to nosí kdekdo. Nežiji v Praze, nebo v jiném městě kde je lidem jedno co se děje vedle... a to nechci plivat na město... vyrostla jsem v něm, ale vím moc dobře jak to tam chodí. Proč mě tady napadáš?
A nikomu nic nevnucuji, ani nedělám žádnou osvětu. Naopak beru, že každá matka má svůj rozum a ví nejlíp co jí vyhovuje a co vyhovuje jejímu dítěti...
  • 
5.6.2011 10:44:05
Včera jsem si přečetla tento článek a vážně jsem celou noc zvažovala přechod k látkovým plenám - nakonec jsem došla k rozhodnutí, že u Pampersek přece jen zůstaneme. Mám už druhé pamperskové dítě a taky jsou mé počty: dcera Adélka MÁ VELMI CITLIVOU POKOŽKU,NIKDY NEBYLA OPRUZENÁ,a to nepoužívám vůbec žádné mazadlo na prcinku.Spotřebujeme cca 5 Pampersek denně,koupeno v akcích nás pleny vyjdou měsíčně na cca 600 Kč(když je dobrá akce,nakoupím i 3 měsíce dopředu,takže mou celodenní činností není lítání a shánění akčních plen...).Syn byl na plenkách do 20 měsíců,takže spočteno a podtrženo mi to vychází na 12 tisíc korun za plenkování(žádné desetitisíce). No a teď ty bavlněné:pořizovací cena je dost vysoká, asi 300 Kč za ks.Pokud chci prát jednou za 2 dny a mít dítě v suchu a čisté, musím nakoupit asi 14 plen,tj. 4200 Kč vstupní investice. Po narození mi obě děti hodně blinkaly, tak jsem si pračkama dost užila a vůbec by mě nebavilo prát každý druhý den. Do nákladů musíme započítat i vodu, elektriku a amortizaci pračky (opotřebení),odhadem tak 2 tisíce za těch 20 měsíců (možná i víc). Takže koncová cena za bavlněné pleny je asi 6500 Kč. Jsem sice na polovině nákladů oproti Pamperskám, ale za ten klid a pohodu mi to stojí, nejsou to rozhodně žádné desetitisíce, jak píše autorka. A PS: plenky mi doma nesmrdí, asi tak stejně jako ty bavlněné, než se vyperou ;-) Radka
Jana Č.
  • 
5.6.2011 7:38:28
Jsem maminka "jednorázovka" a tento článek mi dost hnul žlučí.Ale myslím,že je to hlavně proto,že je špatně napsaný.Je mi úplně putna kdo co dává,čím krmí a zda kojí nebo ne,proto mne vždy takovéto věci nadzvedají ze židle.Ať si to každý dělá jak chce a nikoho neodsuzuje!!!
A k tomu "provonění" bytu plínkami...tak nevím jak autorka článku,ale my chodíme s dcerou denně ven,na plínky jsem si pořídila kyblík s víkem.A to mi přijde rozhodně příjemnější,pro již zmíněné čichové buňky než se máchat s pokaděnýma plínkama(a jako že nám teď rostou zuby,takže tam je občas opravdu mega nálož).Stejně tak náklady na elektřinu,prací prostředek,opotřebování pračky a hlavně počáteční náklady na pořízení látkové výbavy nejsou zanedbatelné!!!!
My plínky kupujeme zásadně jen v akcích,takže se dostáváme na cenu okolo cca 3 korun za kus.A můj manžel je natolik gramotný,že když mu řeknu "přines plínky č.4",tak přinese plínky č.4!!!
A zapruzený zadek jsme neměli ani jednou!!!
Nechci být jen negativní,takže myslím,že pravda v tom,že látkovky dopomáhají k rychlejšímu učení na nočník je pravda.
5.6.2011 1:27:32
Myslim, ze je to dobry napad navrat k bavlnenym plenam. Vidim v tom jen vyhody...+ 1 tuna odpadu - to je cislo pro jedno dite na jednorazove plenky, nemyslite ze je to hodne odpadu?! Myslim za vyzkouseni se nic neda, takze jdu zkusit latkove pleny... Autorce dekuji za pekny clanek.
účetní
4.6.2011 23:38:46
Látkovky jsem používala 3 měsíce - takže zkušenost mám. Malá měla neustále opruzený zadeček i přes veškerou péči a intenzitu přebalování.
Hodně jsem to řešila a byla nešťastná. Přítel mě nakonec donutil používat jednorázovky a opruzení bylo o poznání lepší. I přesto mi dlouho trvalo než jsem definitivně látkovky opustila.
Látkovky ano, ale ne u ekzematika. Látkovku si může dovolit - dle mého názoru - jen matka miminka, které není zatížené ekzémy, alergiemi a sklony k opruzení.
Jinak malé je 13 měsíců a občas hlásí, že chce na nočník. Myslím, že to není o typu pleny, ale o vyzrálosti dítěte.
A koupě hraček - je to o prioritách každého člověka. Každý si může dovolit i drahé hračky, ale ti méně movití prostě musí někde jinde ušetřit, něco si odepřít...
Helena P.
4.6.2011 23:01:02
Nebudu tu uz zminovat, ze mi povysenost latkovacich, bezplenkovacich, satkovacich,... maminek dost leze krkem a uprimne ji nechapu, jako by si musely neco dokazovat... Ale budu vecnejsi. V tehotenstvi jsem byla jednou z nejzapalenejsich latkarech, vsem jsem rozhlasovala, jak budu jen latkovat... A proc tomu nakonec tak neni? Tedy castecne. 9 plen za den??? Tak to ja mam tak 15-20 a to jeste na noc vzdycky davam jednorazovku. Latkovky davam jen doma, vsude jidne beru papirovky, protoze jinak bych jen prebalovala. Malej v pocurany pline nevydrzi, tak prebaluju opravdu tak 2x do hodiny. Vubec mi nevadi prace kolem - prani, zehleni (zehlim), predpirani... Taky peru max. jednou za 2 dny, spis kazdej den. Co mi ale vadi je to neustaly prebalovani. Malej (7 mesicu) se ani nestaci zabrat do hry a uz ho zase tahnu prebalovat, protoze pofnukava...:-( Takze pro me asi vseho s mirou. Stejne tak s satkovanim. Obcas v satku, obcas v kocarku. Moc nechapu, kdyz se z toho dela drama...
Anca
  • 
4.6.2011 21:19:37
To bych netvrdila, že je to vždy. Z vlastní zkušenosti vím, že se to týká i mužů hluboce pod 30 let.. Je to sezením, chemií, stresem. Pozdější věk to jen zhoršuje..
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 420 [Dalších 350 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.