| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jsem líná. Používám látkové pleny.

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 420 [Dalších 340 >>]
máma 1+2
  • 
4.6.2011 21:02:16
v devíti měsících ? 2-3 x za noc jedno dítko a druhé ani jednou, čural po probuzení od 6m.....
Nikitini
4.6.2011 20:45:07
Používám látkovky už u druhé holčičky a jsou super! Minulý týden jsem byla s malou v nemocnici a musela jsem tedy dva dny balit do jednorázovek. Malá se tak oprudila, že jsme to dalších pět dní léčily. A taky mi ty jednorázové hrozně smrděly. Je to zvláštní, ale v látce to tak cítit nejde. ~;((
Hilly.
4.6.2011 20:11:35
Parvitas, já pleny peru v ekologickém Ulrich naturlich, je v tom kyselina mléčná, tak tolik netvrdnou, občas promáchám v octu. Stejně jsou tvrdé, tvrdnou všechny. Ty co jsou ze sušičky prý ne, ale to je zase ekologické a ekonomické jak "noha".:-) V normálním prášku skoro vůbec neperu, to jsou tvrdé ještě víc.
Brebina, E+M
4.6.2011 20:09:59
ani radši nepočítám, kolik peněz jsem vyhodila za jednorázovky pro dvojčata, když mi do nich čůrali přes den do 3 a v noci ještě ve 4 letech~a~
Něco na tom asi pravda bude, ikdyž jsem se snažila je vysazovat na nočník od roku a půl, bohužel se mi to nepodařilo zlomit dřív~a~ a stále jsme plenky potřebovali ~a~
No nic, možná to vyzkouším, když se nám povede ještě jeden mrňous~R^
pasivní
4.6.2011 19:52:29
Holky, panebože, fakt si myslíte, že někoho tankuje, do čeho balíte děti a jestli je nosíte nebo vozíte.

věta: "mnoho "babiček" mě nazývaly hroznou matkou..

Já se vsadím, že ti to neřekla ani jedna.

Já mám ráda lidi s názorem (pokud není nezákonný ve smyslu tolerance - například rasismus), ale nemám ráda tohleto "puzení" zlepšovat svět.

V souvislosti s posranejma hadrama je to zvlášť komické, už proto, že se jedná o časový rozptyl maximálně tří let života.

Je to sice delší než třeba slavný "přirozený porod", ale stejně, jakmile se děcko naučí dělat bobek do záchodu, jeví se mi to jako životní postoj poněkud splasklé:)

Já bych si nikdy nevšimla, že má něčí dítě jinou plenu než já (tedy mé dítě, mně inkontinentní vložky teprve čekají).

I když, to je vlastně dobré související téma, sim vás, látkovky, jak je to s těma hadrovejma plenama pro ženy s inkontinencí?
Kateřina
  • 
4.6.2011 19:32:17
Paní moc lituji, že jí její "vyjímečnost" stoupla do hlavy. Osobně si myslím, že ostatním matkám je srdečně jedno, co dělá s použitejma plenema po jejím dítěti. (No maximálně se o to zajímají ženy stejného ražení jako autorka) Spíš bych to viděla na nějaký typ stihomamu...
4.6.2011 19:19:03
Já jsem pro látkové pleny... Ale když jsem je u svého 4.dítěte začala používat, nejenže doma smrděly (přestože namočené), než jsem se dostala k tomu je vyprat (maximálně 1x za dva dny, jinak by začaly hnít)- a měla jsem jich málo, protože tolik peněz najednou jsem neměla (jsou nehorázně drahé), ale synek, který měj bezproblémovou pokožku, začal se opruzovat, takže chtě nechtě jsem je musela zrušit. Vím, že jsou děsně neekologické, ale hrozně se mi ulevilo, protože ať si kdo chce co chce říká, prostě s tím bylo plno práce. Takže jsem pro, ale ne každý to zvládne a ne každé dítě to zvládne. Takže prosím nikoho neodsuzujte!
4.6.2011 14:52:21
chcela by som sa opýtať, či to stvrdnutie plienok nesúviselo s práškom/tekutým gélom alebo v čom vlastne ich perieš? alebo si prala bez aviváže? nežehlila si potom tie plienky? od svokry som dostala látkové plienky (štvorce) a boli tvrdé ako šmirgeľ. musela som ich oprať asi 4x na 90°C, ožehliť z oboch strán a aj aviváž dať, a až potom prestali byť drsné a nepodráždili pokožku...
Pelíšek
4.6.2011 14:36:50
jen zvolání, kdo nelátkuje s námi, kadí proti nám!

A zdvižený ukazováček, jako má teta Kateřina v Saturninovi~t~

Vážená Ireno, rozjasnila jste mi den. Po dlouhé době jsem se od srdce zasmála. Děkuji, pište i nadále!
Paja (holčika 4roky, kluk 1,5 roku)
  • 
4.6.2011 14:18:43
Souhlasím, že je článek krapek psaný v naštvanějším stylu. Asi ta vyjmečnost v parcích a na písku dokáže naštvat... ale všechno se musí brát trošku s nadhledem :o)
Taky jsem byla za exota, když jsem ještě pár let zpět chodila s uvázaným šátkem s malou a mnoho "babiček" mě nazývaly hroznou matkou, která kazí záda malému miminku, nebo nezodpovědnou hříšnicí.... a neznamenalo to, že hned sednu, naprdnu se a napíšu článek :o)
Měla jsem jak šátek, který mě vyhovoval, když jsem potřebovala mít obě ruce volné, protože jsem venčila do toho psa, nebo si potřebovala zaběhnout někam kde prostě pro kočárky nebyl zrovna nejlepší terén... Ale rozhodně jsem nezahodila kočárek, protože jsem ho nepotřebovala....

To samé plínky. Mám látkové plínky, pro malá miminka jsou zvlášť v období kdy se dávají kyčle dohromady podle mě nenahraditelné (a já je pro své obě děti používala), ale bio plenky na jedno použití lze už taky bez problémů sehnat...(jak už bylo zmíněno, buď kupujeme v DMku, nebo jsou pak bio plínky i k sehnání ve specializovaných bio obchůdcích)
Cenově to vyjde stejně. Taky jsem si to počítala. POkud jde o čas... tak buď budu běhat do obchodu, dobře... ale některé z nás tam můžou jen pro plínky a pak si klidně dám závod a bude to do 5 min hotové i s pokladnou... a souhlasím.... nikdy jsem neměla potíž dojít s košem, nebo případně jít a ihned, denně vyprat plínku(y).... Takže proč ty "naprdnuté" výrazy... ničemu to nepomůže. Doporučuji vyzkoušet si to i to a každý sám si vybere co mu vyhovuje.

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 420 [Dalších 340 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.