| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme doma malého, tříletého puberťáka

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3138 z 38 
JanaS
  • 
13.6.2011 13:04:47
Tak nevím, to mi přijde ještě slabý odvar, dcery se pomalu začímán v jejích šesti letech "bát", jak je ostrá....
Moje dcerka ve dvou letech vylezla na vrchol provazové pyramidy a odtamtud pokřikovala na starší děti "nechte toho nebo vám žeknu, že jste čůláci!" děti si chodily stěžovat k rodičům, ti jim ale vynadaly, ať si nevymýšlí, že tak malé děti neumí ani mluvit...no, raději jsme odešly (manžel se při řízení občas neudrží,proto ta sprostá slova). Když vešla na hřiště, tak se vrhla mezi cca 8leté kluky a :"kluci, co to děláte, nehoňte se!" pak: "pojďte za mnou, já mám výborný nápad!" - musím říct, že nápad nebyl žádný, ale všechny děti za ní opravdu chodily a náramně se bavily (to už jí byly 3 roky) a ve stejném věku, se obořila na paní, která jí pomáhala do tramvaje (babička měla ještě kočár a druhou dceru) "okamžitě mě pusť ty jedna slepice!"- musím dodat, že zrovna měla v období, kdy používala "okamžitě" na vše, no a jedna slepice...to užívá můj bratr, když jí lechtá. Používá i jiná pojmenování jako: kedlubno, bramboro ... už kvůli tomu moje děti i dostali od kamarádů herdu...ačkoli netušili proč. Strejda to používá v dobrém, jako laskavé oslovení...
Reklamy: dostala barbie dům k narozkám a já slyšela z pokoje píseň: jsi milá, hezká....., v podstatě zná všechny popěvky z reklam a při hraní si je zpívá, je strašně chytlavá, co slyší, to opakuje, no hrůza - jedem okolo KIKA a ona mi vykládá, jaké tam mají zrovna akce, a že bych měla jet raději do Ikea nebo do XXX luts, že tam mají to a to ( kouká jen na animáček!)
Jsem moc ráda, že před šestým rokem se přeci jenom objevila jistá stydlivost a není již ostrá na ostatní lidi.
madla
  • 
13.6.2011 12:54:13
Když jsem se narodila bylo mojí matce 18let(tehdy normálka),mě se narodil syn také v 18letech,tak to bylo našim(jsou stejně staří),36let.Takže proč ne-skoro čtyřicetiletý dědeček 3letého kloučka.
Winky
  • 
13.6.2011 12:45:56
jj, to vracení mých vlastních vět, alias nastavování zrcadla..... zrovna včera jsem upozorňovala manžela, že se teĎ budem muset aspoň na chvíli vyvarovat vět v nichž tříletého syna označujeme jako "ty jseš....." (ať už šikula nebo z divokejch vajec a různá jiná víceméně abstraktní označení), protože nám je okamžitě a střelhbitě vrací, a ono se to blbě vysvětluje že já můžu ale on je drzý. Dcera v jeho věku taková nebyla, občas jen semtam větu, ale tenhle kluk je opravdu jak rádio, akorát že bez vypínače. Teď to má ale ztížený, protože nevyslovuje čistě, takže trénujeme žšč a vyslovování V tam kde má být, tak to ho nachvilku zbrzdí (naštěstí je ochotný k nápravě a i si to často opraví sám, dcera má zase R tak i s tím někdy na něj uspěju...). Co ale nestrpím je skákání do řeči a opakování jednoho/dvou slov furt dokola aby si upoutal pozornost - to mi přijde hrozný jak u vlastních tak u cizích dětí a rázně je utnu, musí se to naučit říkat jinak. Nicméně taky si říkám že je to vlastně prima období.
Eva 95,06
  • 
13.6.2011 11:18:24
No mě a manželovi je čtyřicet a máme šestnáctiletého a čtyřletého syna.Manžel má z prvního manželství dceru (20) a je dvojnásobným dědečkem,takže pokud i vnoučata budou pokračovat tímhle tempem,bude ještě před šedesátkou pradědeček
13.6.2011 10:47:38
Článek hezký. Ale také mě překvapil jen téměř čtyřicetiletý dědeček. Mně je 40 a mám skoro devítiměsíčního SYNA. A babičkou ještě, předpokládám, tak 20 let nebudu...
Bridgett
  • 
13.6.2011 10:27:44
Můj syn je to samé v bleděmodrém. Budou mu 4 roky a tak od těch 2,5 let je také v ,,pubertě" Co ráno vztane, pusu nezavře, organizuje celou rodinu, co se bude a nebude dělat, jestli budeme nebo nebudeme prát prádlo, jestli půjdeme tam nebo onam, co mám a nemám dělat a podobně. K tomu tisíce otázek, už ani nevím co mu odpovídat. Vždycky musí mít poslední slovo, je drzý a myslí si, že je ředitel zeměkoule. Také začal velmi brzy mluvit, ani mu nebylo 2a půl roku a mluvil plynně ve větách - někdy si říkám že se to naučil tak brzy, aby se mohl se mnou hádat. Já ho samozřejmě odmítám poslouchat, ale popravdě nějaká výchova vůbec nepomáhá.
K němu mám ještě 14-ti měsíčního syna a někdy je to teda moc zajímavé :-))
13.6.2011 9:08:38
tak to znám moc přesně, mýmu budou sice 4 ale od 1,5 se pořádně rozmluvil a od té doby se mu ta pusa nezavře, a že ji má pěkně prořízlou a hlavně má dobrýho pamatováka a dost mu to pálí. Cokoliv se kde řekně tak si přesně pamatuje. Např. slyšel v reklamě Lidl správná volba a od té doby když jdeme kolem lidlu tak to komentuje jdeme do lidlu to je správná volba. Nebo tchyně teď nedávno jela na dovču do Mexica, a on sám od sebe se jí ptal a babi sežere tě v Mexicu žralok? A pak jí dával taky chytré rady a babi až spadnete s letadlem tak musíš plavat, nebo včera jsme měli debatu Syn: mami zazpívej mi tu písničku Já: Že ji neznám. Syn. Tak to musíš chodit do školky a pani učitelka tě jí naučí. Já: Tak až pujdeš v pondělí do školky tak se zeptej pani učitelky jestli tam můžu chodit. Syn: zeptám se. Syn. Ale mami když pani učitelka řekne že se jde uklízet tak musíš jít uklízet. A kdybych měla vypsat všechno tak to je hotovej román.
DENISA + 2
  • 
13.6.2011 8:54:42
Hezke cteni po ranu. Zname. Akorat me zarazilo, ze dedeckovi teprve bude 40. To je preklep nebo si porizujete deti ve vasi rodice vsichni v sestnacti?
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3138 z 38 

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.