| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co pro nás znamená vlastní jméno?

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6168 z 68 
Anna
  • 
22.6.2011 10:27:03
To je síla. U matky bych pochopila laktační psychózu, ale co postihlo otce mě fakt nenapadá:-)
Já jsem Anna, nikdy jsem si nestěžovala, brala jsem to tak, že šlo skončit i líp (dle mě třeba Žaneta, Běla, Veronika) nebo i hůř (Martina, Josefína, Leokádie).
Dostala mě před lety holčička, co chodila se synem do jeslí, jednou se na mě usmíla a povídá - Anďula, pinďula
22.6.2011 10:14:18
No to ano, ale občas je vyjímečnost spíš na obtíž:-))) I když Fríďa nezní tak hrozně:-))
Leokádie si začala sama sobě říkat Léda, takže už to vyřešila sama:-D
susu
  • 
22.6.2011 10:08:15
Fridolín Mastihubka a Leokádie Mastihubková mě dostávají do kolen. Smíchy. Chudáci děti. Rodiče jsou ovšem nezpochybnitelné hrdí na originální jméno, které fakt nikdo nemá. Po zavolání :"Fridolín Mastihubka" se fakt ozve jen jedno dítě.
22.6.2011 9:55:46
Včera mi volala kamarádka, že se jí narodil syn a dala mu jméno Božidar. Tak nevím, co jí to dítě udělalo:-)
Jinak máme v našem městečku nějaké Mastihubkovi. A ti skutečně nad jmény museli hodně přemýšlet, protože dcera se jmenuje Leokádie a syn Fridolín. Být Fridolínem Mastihubkou, nevím, jaký by byl můj životní osud.
Uznávám, že jméno má člověka odlišit, ale zase čeho je moc, toho je příliš:-))
Osamělá
22.6.2011 8:48:27
Taky jsem se pobavila ~g~~g~~t~
susu
  • 
22.6.2011 8:42:46
Vztah ke svému jménu mám dobrý. Pokud jde o význam mého jména jsem, v závislosti na jazyku původu, buď soudkyně nebo jitřenka nebo keltská bohyně.:-)
V dětství jsem byla naprosto v pohodě, ve třídě jsem byla se svým jménem sama, v ročníku dvě.
V pubertě jsem měla asi rok potřebu něčeho vznešenějšího, toužila jsem po jménu Isabela nebo tak něco, případně po větším počtu vznešených jmen - Isabela Esmeralda Marisol.:-) Pak jsem z toho naštěstí vyrostla a se svým jménem jsem už jenom spokojená.
Dceru jsme pojmenovali podobně, přiměřeně moderní obvyklé jméno s českou variantou.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6168 z 68 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.