| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč se lidé přestávají zdravit

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 81 [Dalších 31 >>]
28.6.2011 13:03:12
Určitě by to měli dělat první oni, ale...

Když už tu zabíháme do nuancí zdravení, tak dost rozlišuju to, že ten starší může taky někdy pozdravit první, třeba když toho mladšího vidí dřív. Jak už jsem říkala, máme v baráku takovou starší ženskou, která si VŽDYCKY počká, až ji pozdravím první já, jinak by snad nepozdravila vůbec. Což mi taky vadí, i když "technicky" vzato to mám být první já jako mladší.

Já to beru tak, že mi nevadí pozdravit jako první člověka, se kterým se normálně vzájemně zdravíme, ani když jsem starší, tam je to prostě o tom, kdo koho viděl dřív (říká se, že první zdraví ne ten váženější, ale ten zdvořilejší). Když o tom tak přemýšlím, tak mi nevadí pozdravit první někoho, o kom vím, že mě zdraví.

Ale vadí mi moc pozdravit člověka (ať staršího nebo mladšího), o kterém vím nebo tuším, že by mě jinak nepozdravil vůbec. ~4~
Fous&fousek
28.6.2011 12:50:39
Tak u nás (Praha) se lidi z baráku a z přilehlých domů (stavěli nás jako jeden projekt a máme společný oplocený pozemek) zdraví. Já se ale musím přiznat, že mladé chlapy (u starších je to jiné), takové ty třicátníky, mé "potencionální spolužáky", odmítám zdravit jako první. Stejné je to s teenagery, kteří u nás bydlí. Jsou prokazatelně mladší, takže na pozdrav vždy odpovím, ale sama první nezdravím. Podle mě by to měli dělat oni, stejně tak i ti chlapi.
Petra
  • 
28.6.2011 12:28:32
My jsme bohužel bydleli na vesnici, tudíž se očekávalo, že na ulici pozdravím každého, koho potkáme:(
28.6.2011 12:27:39
Ve veřejné místnosti zdraví pouze ten, kdo přichází a odchází:-))
28.6.2011 12:21:04
Presne tak. Sice me nekdy stve, ze zdravim vetsinou jako prvni ja, ale kdyz mi nekdo na pozdrav neodpovi, tak to mam sto chuti ho kopnout do zadku, s prominutim. Trosku mi vadi i to, kdyz na muj pozdrav nekdo reaguje jen usmevem. Samozrejme v situacich, kdy jde o jazykovou barieru, nebo kdyz se nekdo bavi s nekym jinym, nebo v podobnych situaci, tak to pochopim, ale jinak neodpovedet na pozdrav vnimam jako velmi agresivni, arogantni postoj. Vetsinou zkusim pozdravit jeste jednou a kdyz mi nekdo neodpovida, pak uz ho ignoruju ho, ale stve me, ze se tim musim vubec zabyvat.
Hugo z hor
28.6.2011 12:17:11
Tak já patřím ke zdravícím lidem a děti to učím také, když vidím, že se dítě stydí, řeknu to zdravenému nahlas. Malý teda ještě moc nemluví, ale čau už zvládá. Rezignovala jsem na pravidla zdravení (mladší zdraví staršího, atp), prostě pozdravím první. Zdravím teda jen zmámé lidi a pokud někam vejdu/odcházím.Bydlíme na malém městě, tak to není s odpovědí tak hrozné. Ale když jedeme do většího města nebo většího nákupního centra a tam pozdravím, většina na mě kouká divně, co to jako po nich chci.
Na druhou stranu, když si vzpomenu, jak jsem brigádničila v supermarketu za pultem a každého jsem pozdravila, po 8 hodinách už jsem toho zdravení měla také dost. Ale bylo milé, když se tam ty lidi vraceli, přišli po druhé, potřetí a počtvrté už zdravili dříve než já. Tak to mě těšilo ~;)
28.6.2011 12:12:09
AleNono, mám taky často ten pocit - že pokud chci být pozdravena, musím pozdravit já první, i když by to společensky měl udělat ten druhý.

Jasně že provokativně nečekám, až mě pozdraví on první (jako jedna naše starší sousedka, která mě tím taky neskutečně točí), ale když už je to moc často, tak mě to docela štve.
Markéta s párkem
  • 
28.6.2011 12:11:50
Já jsem naučená, že na vesnici zdravím každého. Právě proto, že já sice nemusím vědět o koho jde, ale on mne třeba zná.

Když je to velká vesnice nebo malý město, tam už to za samozřejmost nepovažuju.
28.6.2011 12:10:27
přesně tak to vnímám taky ~R^
28.6.2011 12:09:55
Anno,

přesně tak, Mad Max do takových obchodů asi nechodí.

Ale když se nad tím zamyslím, tak je mi líto těch prodavaček, jestli to mají nějakou přiblblou "firemní politikou" nakázané.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 81 [Dalších 31 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.