| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč se lidé přestávají zdravit

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 81 [Dalších 21 >>]
  • 
28.6.2011 12:09:18
Moc díky za článek, velmi se nad tím v poslední době rozčiluju, nezdraví sousedé v našem domě ani mí kolegové na pracovišti - v obou případech samozřejmě hraje roli, že se vlastně neznáme - v domě se střídají podnájemníci, pracoviště - pražská vysoká škola - je zas tak veliká, že se s mnoha studenty či kolegy neznám. Přesto se mi zdá, že bychom se měli zdravit prostě všichni, kdykoli se potkáme na chodbě. Já to dělám. Bohužel téměř vždy první (je mi 35 a předpokládám, že už by mě muži mohli pomalu začít zdravit jako první, ne?), v případě některých nájemníků u nás v domě se ani nedočkám odpovědi, ba dokonce ani pohledu, lidé pořád jenom spěchají, myslí už zcela na něco jiného, dům je pro ně pouze ubytovna, sousedé v podstatě neexistují. Na druhou stranu ještě před pár lety nějací moji přátelé z Kanady obdivovali, jak se tu krásně všichni pořád zdravíme (samozřejmě lidé z velkoměsta). Tak nevím :-)
susu
  • 
28.6.2011 12:08:46
Nevím, pokud jdu 2-3 hodiny lesem, nikde ani živáčka a najednou někoho potkám, tak je to nějak přirozené ho pozdravit. Mezi vandráky ještě bývala zvyklost zdravit se "ahoj". Tohle fakt mizí, jsem starší, takže halekat ve svých 40 na cizí rodinu s dětmi ahoj mi vadí víc, než kdysi dávno ve 20 na podobně staré lidi. Ale ten pocit "udělat aspoň búúú" tam pořád je.
28.6.2011 12:08:40
Terezo, protože tam toho člověka potkáš tak nějak "individuálně", ne jako ve městě, kdy to ani technicky nejde, to by se člověk uzdravil.

Pamatuju se, jak jsem byla na větvi z Rakušáků (asi), kteří na horské túře při míjení s ÚSMĚVEM pozdravili "Gruss Gott". A musím přiznat, že to překvapení bylo MOC PŘÍJEMNÉ.
28.6.2011 11:57:59
Tohle je docela pěkné heslo, kterým se už dlouho řídím. V naší firmě, mající přes tři tisíce zaměstnanců, je dost těžké pozdravit skutečně všechny, které míjím:-)) Ale úsměv člověka nic nestojí a pokývnutí hlavy taky ne - navíc většinou nevím, jestli dotyčný či dotyčná ovládá český jazyk nebo pouze angličtinu.
Na vesnici, odkud původně pocházím, zdravím automaticky každého, ve městě lidi z baráku, případně spolucestující z autobusu či tramvaje, které potkávám často

TerezieK
28.6.2011 11:55:43
Betwin a proc se musi zdravit v lese? :-). Ja to doted nepochopila :-). Asi jsem totalne mimo z ziti ve velkomeste :-). Pac tady se obcas nezdravi ani sousedi :-). Ja se priznam, ze zdravim jenom lidi, ktere znam, nebo kdyz nekam prijdu. Muj syn zdravi kazdeho na potkani :-). Ono co se tyce toho zdraveni na vesnici, je to spis z obavy pred pomluvami, pac to tam sice vypada dost idealisticky, ale clovek nikdy nevi, kdo mu tam vrazi po predchozim usmevu kudlu do zad :-). Vyrostla jsem na malem meste.
Anna
  • 
28.6.2011 11:42:32
Doporučuji navštívit některou z prodejen S.Oliver, budete zírat. Jedné prodavačce řeknete, že se jdete jen podívat, hned u vás stojí druhá s tou samou otázkou - jak vám můžu poradit? Opět poděkujete a řeknete, že ne. Začnete si prohlížet třeba tričko, už u vás stojí zase první prodavačka - můžu vám najít velikost. Já si to triko přitom jenom prohlížím, ani ještě nevím, jestli si ho budu zkoušet. Jdete do kabinky, za zadkem jde s vámi prodavačka. Nejste v kabince ani minutu (resp.ještě si ani nestihnete svléknout tričko, co máte na sobě) a už otázka - jak vám sedí? ukažte se, já vám poradím. Mezi námi já o jejich radu ani nestojím, v oblečení se musím cítit dobře, je mi jedno, co si o kousku, který si vybírám myslí prodavačka. Pak z ničeho nic bušení na dveře kabinky, prodavačka drží na rukách hromadu oblečení se slovy - to se k tomu bude hodit, vyzkoušejte ty kalhoty, to vytvoří perfektní outfit. Vysvětlím, že si sama rozhodnu o tom, co si vyzkouším a outfit si rovněž vytvořím sama. Prostě obchod jsem si prošla a vybrala jsem si, co si zkusím. Prodavačce se snažím vysvětlit, že je neuvěřitelně vlezlá. Odpověď je, že je to firemní politika.
Pak jdete k pokladně - můžu vám k tomu tričku nabídnout šátek? Ne, děkuji. A šálku? Přišly nám takové hezké... Ne, děkuji.
Máte naší věrnostní kartičku? Ne, a děkuji ani jí nechci. Ale jsou tam slevy,bude to pro vás výhodné. Ne, děkuji. Jsou tam slevy na narozeniny......NE
Zkrátka a dobře, tam již nenakupuju, jejich prodejní politika je mi proti srsti.

Naopak příjemní jsou v Orsay, pozdraví, donesou do kabinky jinou velikost, ale neotravují, nevnucují.
susu
  • 
28.6.2011 11:39:14
Mám podobný problém, některé lidi vlastně neznám, ale pokud nastupují každé ráno na stejné zastávce, tak si je okoukám a mám tendece je pozdravit, když je pak někde potkám a lámu si hlavu, odkud je znám. Pak je tak chaoticky zdravím i nezdravím, protže si nejsme jistá. Je z toho někdy docela zmatek .
28.6.2011 11:25:57
že se lidé nezdraví. Nezdraví dospělí, tak proč by měly děti. Pracuji ve škole a snažím se děti k tomu vést. Je to dřina!!

A co mi točí ještě víc, když jdu někde v přírodě, kolem nikdo a potkám člověka a ten vesměs nepozdraví. Vždy musím já a moje rodina. To se mi venku - v zahraničí nestane a když v Krkonoších potkám Němce, Rakušany apod. tak ti pozdraví vždy a ještě přidají úsměv.
Snažím se to dělat taky tak, i když je to někdy vysilující zdravit ,, tupý ksichty,, bez výrazu..~t~

A co je úplný vrchol! Bydlíme na samotě a někdo se občas prodírá kolem, aby se kouknul, jaké to teda doma máme... a vidí nás na zahradě a ani nepozdraví.... zase musíme první my..

28.6.2011 11:22:33
Mad Maxi, to je jistě pravda, ale musí tam být splněná ta podmínka "pokud obchodník není úplný vůl" ~;)

Což platí samozřejmě i o zákazníkovi.
Mad Max
28.6.2011 11:00:50
Pokud mám zkušenosti, tak stačí v obchodě říct, ne, děkuji, já se podívám a většinou vám dají pokoj.
Z vašeho příspěvku mám ale pocit, že by měli číst vaše myšlenky a podle nich se řídit. Vztah zákazník-obchodník je o komunikaci a pokud obchodník není úplný vůl, tak na přání zákazníka bere ohled, ale zákazník musí své přání projevit.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 81 [Dalších 21 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.