| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč se lidé přestávají zdravit

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8181 z 81 
28.6.2011 8:38:07
Neskutečně mě točí, když lidi nedokážou ani ODPOVĚDĚT na pozdrav, natož sami pozdravit jako první.

Velmi úkorně to vnímám třeba v obchodě, kdy vstoupím, pozdravím a prodavačky se ani neobtěžují. To samé v baráku - potkám souseda a ten hubou neklápne, když chci pozdrav, tak musím pozdravit já první, i když bych teoreticky jako žena, případně starší, neměla.

Moje děti jsou naučené a zdraví (a často je to kvitováno od dospělých s povděkem, asi i je ta "nezdravící mánie" štve. To, že jsou na to v šesti (!) letech malé, jsou kecy, dítě je schopné a (většinou i velmi ochotné) zdravit, jakmile začne mluvit. Máme v rodině děti, které nezdraví zásadně, přitom jsou jinak vedené slušně. To se přiznám, že nechápu, když je u toho rodič, tak by jim to přece měl připomenout. Snad se proboha nejedná o takovou oběť, otevřít pusu a dvakrát klápnout, ne?

Je na druhou stranu samozřejmost (a autor o tom v článku také píše) že ani jako osoba v danou chvíli "společensky významnější" se nesmím chovat jako hovádko boží, nechat dítě pozdravit a sám koukat jako když nadloube volovi, je ještě větší prohřešek než když to dítě pozdraví. Jednak "pozdravit je slušnost a odpovědět na pozdrav je povinnost", druhak ten dospělý už by se MĚL orientovat v tom, co je zdvořilost, kdežto to dítě se to teprve učí.

Hezké téma ~;)
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8181 z 81 

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.