| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč se lidé přestávají zdravit

 Příspěvky 110 z 81 [Dalších 71 >>]
27.8.2011 22:30:50
Líbí se mi Váš názor, sama mám pedagogické i psychologické vzdělání, snažíme se synům být vzorem. Zdravím nahlas a pěkně artikuluju ~:-D v lékárně, na poště, ve školce, v obchodě, v rodině... Ve školce se paní učitelka 2 roky se všemi vítá podřepnutím na jejich úroveň a podáním ruky, pozdravením, přesto 5ti letý syn nezdraví. Nenapomínám ho před lidmi většinou (jen třeba ve školce po takové reakci ještě jednou sama NAHLAS řeknu, "Dobrý den!" a třeba se ho dotknu ramene apod.), obvykle mu poté, co soused zajde za roh řeknu - Pan soused by měl určitě radost, kdybys mu popřál hezký den, to se tak dělává, mně taky udělalo radost, že nás pozdravil..atd.
No, a stejně NIC. Určitě by ho "neubylo, kdyby klápnul hubou" ~;), ale je prostě nějak zablokovanej a nevidím jinou cestu, než opakovat vše stále dokola. Takové to dětské "pápá" a "ajoj!" dělal skoro na všechny, teď nepozdraví obvykle ani babičky, prostě nikoho, maximálně "udělá miminko" a zažvatlá něco, co má být asi pozdrav...
SnowWhite
12.7.2011 21:52:46
Myslím, že v obchodě opravdu platí jiná pravidla a v zájmu prodavačky by mělo být odpovědět ne-li člověka v obchodě přivítat.... Naprostou specialitou jsou prodavačky v obchodech v Pařížské, nejdražších obchodech v zemi...přesně to tu bylo popsáno "vzhledově perfektní ovšem tupý výraz a načuřený pohled, kterým člověka sjedou, zda "na to má" nebo jde jen okukovat. Dávají člověku najevo, že v džínách, tričku a teniskách tam nemá co dělat.... ale mám zapotřebí se na nákup oblékat jako do společnosti? Mám zapotřebí aby se na mě prodavačka ksichtila jen proto, že nemám perfektní makeup? Dlouho mi trvalo než jsem se srovnala s tím, že já přijdu, pozdravím a chci nakoupit nebo se jen podívat a odpovědí je mi povýšený ksicht....až mi došlo, že ona je prodavačka v obchodě, kam já si jdu nakoupit :-).
Zdravit je prostě slušné a dost mě vadí, když moje děti zapomenou....blbý je ovšem, že v okolí je běžné, že děti nepozdraví a nikdo si toho ani nevšimne (myslím z rodičů)
7.7.2011 9:40:50
Naše děcka ke zdravení vedu, a to z toho důvodu, že je to slušnost a chci, aby na to nezapomínaly. Samozřejmě se jim často nechce, ale vždy jim to připomenu, i kdyby to mělo skončit tím, že nakonec nepozdraví, protože se stydí.
Pracuji brigádně jako prodavačka a můžu potvrdit, že někteří lidi se s pozdravem vůbec neobtěžují, i když je pozdravíte vy. A ještě jeden postřeh - pokud při odchodu z obchodu popřejete ještě navíc "hezký zbytek dne" nebo "hezký víkend" apod. lidi to doslova rozzáří a tak trochu "vyvede z míry" ~:-D~;((
wer
4.7.2011 16:37:18
na úřadě?? slušnost???? kde žiješ:-)
wer
4.7.2011 16:23:38
Já si pamatuju z dětství, jak jsem se styděla pozdravit, byl to pro mě fakt problém, blok. Měla jsem pocit,že mě ti lidé vůbec neznají nebo si na mě nemůžou pamatovat, prostě měla jsem pocit že si mě nevšímají a jí bych pozdravem měla ma sebe upozoňovat???

Svoje děti jsem nikdy nenutila zdravit, ani jim to nepřipomínala,ani nevyčítala. Brala jsem to tak,že s toho vyrostou jako jsem vyrostla já. Snažila jsem se vychovávat jenom příkladem, zdravit, odpovídat..... Jo zdraví a jsou celkem zdvořilí.

Děti od známých pozdravím já klidně jako první. Mám za to, že to ty děti tochu povzbudí.

atisa
2.7.2011 21:33:46
Já to řeším většinou tak,že vejdu ,pozdravím a rovnou se zeptám jestli se smím podívat a je klid...
atisa
2.7.2011 21:28:14
~g~
2.7.2011 20:31:32
~g~~g~Krásně to děláte, pamatuji si jako dítě na vesnici jsme museli zdravit každého a nesnášela jsem, když mi na pozdrav nebylo odpovězeno~q~už jsem toho člověka odmítla pozdravit.~j~
2.7.2011 20:25:48
~R^naprostý souhlas~g~~g~~g~
 Příspěvky 110 z 81 [Dalších 71 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.