| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chudáci lháři

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4144 z 44 
Katka, kluci 12 a 8
  • 
19.8.2011 11:03:57
Moji kluci si teda ani tu práci s vyhozením svačiny nedají. Nalézám ji často netknutou či 1 x nakousnutou při přípravě svačiny na další den....Holky jsou v tomhle možná citlivější na tu maminčinu naštvanost či zklamní, což může vést k té v podstatě "milosrdné" lži.Já byla v dětství to samé, mrzela mě každá dvojka, zatímco mí hoši mi své občasné koule či poznámky zvesela hlásí hned - pokud si tedy vůbec vzpomenou....
madelaine
19.8.2011 10:49:06
Přesně tak. Minulý týden jsem přišla z práce domů, otevřu linku, kde je odpadkový koš, a vyvalí se na mě neskutečný smrad. Volám na šestiletou dceru, co prováděla. Nic, o ničem neví... Říkám, neboj se, nic se ti nestane, řekni pravdu. Přes zákaz si vzala do bytu kočku a kočka se vy….. na dlažbu v kuchyni. Dcera to papírovými ubrousky vytřela dočista, ubrousky hodila do koše a pohoda džez.~t~
19.8.2011 10:38:43
Jako dítě jsem lhala poměrně často donucena k tomu okolnostmi. Ono to dá takovou fušku, že málokdo to dělá jen tak z plezíru. Dodnes si pamatuju tu hrůzu vědomí, že se na to stejně dřív nebo později přijde, ale snaha urvat ještě pár okamžiků klidu byla silnější.
Dnes když mi děti zalžou, snažím se zjistit, proč cítily tu potřebu a kde jsem asi něco nezvládla. Naštěstí se to stává jen velmi zřídka a týká se to podružností, jako je zmiňovaná svačina nebo zapomenutý sešit.
Valkýra
19.8.2011 10:27:00
že každé dítě někdy zalhalo nebo aspoň nějak "upravilo skutečnost" a pokud se z odhalené lži dělá velký problém, nastartuje to jen ještě větší a promyšlenější lhaní.
Zjistila jsem, že dcera mi taky občas zalže, hlavně v případě, kdy bych měla tendenci něco s ní rozebírat a řešit a udělovat rady, ona o tohle moc nestojí. Naopak nelže v souvislostech se školou, tam nějak nenastal asi důvod, nikdy jsme ji netrestali nebo neshazovali za nějaký neúspěch.
Podle mě to, v čem nejvíc dítě lže, nastavuje celkem rodičům zrcadlo a žádný rodič není dokonalý.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4144 z 44 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.