| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 2 roky

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 116 [Dalších 96 >>]
10.12.2007 9:37:12
Přečtěte si:-) http://trishamad.blog.cz/0712/neuklidim-nechci-nechte-me
  • 
15.11.2007 15:02:51
Ahoj, mám dvouletou dcru a dnes mi přišel z rodiny seznam co by měla umět a tak jsem si přečetla i tuhle vývojovou tabulku. Dovčera jsem si myslela, že mám šikovnou holčičku (a myslím si to stále i když jsem si to musela po přečtení těchto informací srovnat v hlavě). Mluví asi tak 100 slov, mnohá časuje, ale o básničkách a písničkách ani nesním. Oblékání jí nejde, maximálně něco svlékne. Některé části oblečení jí neobleču ani já (třeba čepici nechce ani vidět). Nosíme pleny i přes den. Neumí si uklízet hračky apod. Je ale hodná, zvědavá, zvídavá, má výbornou paměť a hlavně je šťastná a tak jsem i já s ní. Dala jsem si závazek, že už nikdy nebudu číst podobné články ani diskuse. Mám ráda své dítě takové jaké je, věnuji se mu plně a nemám pocit, že musí být génius. Ostatním maminkám,které v této diskusi své přenadané děti popisují nic nezávidím, uvidíme až jim bude třeba 20...
  • 
13.11.2007 10:08:47
U nás je to stejné, skoro dvouletý syn umí maximálně 5 slov, ale rozumí všemu. Do plenek čůrá taky pořád i když se ho snažíme učit, aby volal, že chce na nočník. Vše je zatím marné. Myslím, že je to u dětí velice individuální. Tabulky určující, co by dítě mělo umět, zbytečně stresují nezkušené maminky.
5.11.2007 10:28:19
Ahojky,můj syn umí mluvit,skloňuje,snaží se dávat už delší věty a opakuje úplně všechny slova po nás,¨některé líp a některé hůř,ale všechno je mu rozumět a má 2 roky.Ale podle toho co tam píšou,by měl zůstávat suchý i v noci a my nejsme bez plínek ještě ani přes den,natožtak v noci.Tak ahojky a ať se vám daří
Cow :-)
1.11.2007 9:12:49

Ještě glukometr a výbava. Po dobu těhot.cukrovky zapůjčují mamince diabetické poradny.



Cow :-)
1.11.2007 9:09:04

--

Nemůžu pročíst celou diskuzi, ale zahlédla jsem nějaké stížnosti na neodbornost a slátaniny.
Já bych to tak neodsuzovala, jako laik je autorka docela šikovná.
Pro ty, ktarým se zachtělo ucelených informací:



GESTAČNÍ DIABETES:
___________________

Těhotenský diabetes mellitus je porucha hospodaření organismu s glukózou, která vzniká v průběhu těhotenství. Větší riziko jeho projevu příznaků hrozí zejména obézním ženám. Svou roli má i věk matky, přičemž hůře jsou na tom ženy nad 30 let. Zvýšenou pozornost je nutné věnovat i těm, které v předešlých těhotenstvích porodily příliš velké děti (nad 4 kg) nebo mrtvý plod.

Těhotenský diabetes mellitus se nejčastěji objevuje mezi 24. a 28. t. g., což souvisí s činností některých hormonů, které produkuje placenta. Těhotenská cukrovka většinou po porodu zmizí, do budoucna ale mají klientky vyšší pravděpodobnost, že u nich bude diagnostikován diabetes mellitus 2. typu. Proto je nutné stav diabetu po skončení těhotenství sledovat. Gestační DM (GDM) ovlivňuje vývoj plodu, děti se rodí s hmotností nad 4 kg, jsou náchylnější k těžkým dechovým obtížím a rozvratu vnitřního prostředí. Později tyto děti mívají sklon k obezitě a DM 2. typu. Dg. GDM je založena na dvoustupňovém zátěžovém testu.

* Vyšetření glykemie.
* Glukózový test (glucose challenge test – GCT, O’Sullivanův test).
* Orální glukózo-toleranční test (OGTT).

Cílem léčby GDM je prevence. Je nutné upravit životosprávu a pokud se stav neupraví, je aplikován inzulin. V těhotenství nelze tolerovat ani hladinu cukru, jež by jinak ženu neohrozila. Diabetička si musí pravidelně měřit hodnoty cukru a dávkovat inzulin tak, aby se jeho hladina co nejvíce přiblížila normálu. Také gynekologická a ultrazvuková vyšetření se provádějí častěji.

Cílem UZ je hodnocení parametrů:
* Určení gestačního stáří – důležité pro kontinuální stanovování růstu plodu a výpočet termínu porodu.
* Vrozené vývojové vady.
* Sledování růstu plodu k odhalení hypotrofie a makrosomie plodu.

I dobře kompenzované těhotenství GDM by nemělo překročit termín porodu. Nenastoupí-li pravidelná děložní činnost v termínu, je indukována v 38.–39. týdnu těhotenství. Pacientce je pokud možno umožněn vaginální porod.

Režim musí být jako v těhotenství: příjem potravy/infuzní terapie, monitorování glykemie, aplikace inzulinu. Porod by měl být veden minimálně v intermediárním perinatologickém centru. Ženám s GDM hrozí riziko poporodního vzniku DM 2. někdy i 1. typu, které se zvyšuje s věkem. U novorozence matky s GDM často dochází k pomalejšímu dozrávání plicní tkáně, novorozenecká žloutenka mívá těžší a delší průběh. Cukrovka znamená závažnou poruchu látkové výměny, která se netýká pouze cukru. Pokud by zůstala neléčena, znamenalo by to rozvrat celého organismu. Z krve matky, kde je hladina glukózy vysoká, přecházejí totiž molekuly glukózy přes placentu do krve dítěte, kde je hladina nižší. Dítě má však sekreci inzulinu v pořádku a pokud mu matka nabízí glukózy více, vyloučí také více inzulinu. Inzulin má vliv na vstřebávání glukózy a na růst miminka


1.11.2007 9:06:18
Mojí dceři bude 22měsíců a podle tabulek jsme asi průměrní. Hodně ráda maluje - hlavně kola, kouř a sluníčka. Mluví téměř neustále, všechno opakuje, ale už tvoří i souvislé věty, počítá, "čte" a říká jednoduché básničky a písničky. Docela nás svojí výřečností i odzbrojuje. Pohyblivá je taky až dost - tancuje, cvičí, běhá.
Jíst sama jí ale moc nebaví, raději se nechá krmit, aby se nepocintala - na čistotu je citlivka! Nočník bere v pohodě od osmého měsíce, ale odnaučit se čůrat do plenek se jí zatím vůbec nechce (okecat, že to dělají jenom miminka ale umí dokonale). Oblékání a obouvání zkouší zatím s občasným úspěchem. Za to už si vybírá, co chce na sebe!
Takže je to u každého určitě individuální, i když si myslím, že hodně záleží i na tom, jak se dítěti věnujete!
alžbjeta
  • 
29.10.2007 12:32:28
Minulý týden mě v mailu "vaše holčička 23. měsíc" zarazilo: "dokaze i kreslit kruhy a obrazky pomoci car". Naše Anežka totiž už několik měsíců kreslí hlavonožce, poslední dobou jim dělá i tělo, tak nevim, jestli tomu vůbec ještě řikat hlavonožci. Docela by mě zajímalo, jak jsou na tom ostatní děti, nemám nikoho podobně starého na porovnání.
Mmch. moc doporučuji přírodní pastelky triocolor od kooh-i-nooru.
  • 
17.10.2007 10:01:40
14.10. měl můj syn 2 roky a skoro nemluví, má svou vlastní hatmatilku, opakovat slova nebo zvuky nechce,je to prostě osobnost. Asi si říká, že nebude nikomu dělat cvičenou opičku. Mám ještědvě starší dcery a ty v jeho letech byly tabulkové(mluvily, tvořily věty, zpívaly, recitovaly, prohlížely si knihy a pod.), syn nikoli. Hlavu si z toho však nedělám,protože prospívá dobře, co potřebuje na to si ukáže.Každé dítě je prostě jiné, až přijde jeho čas tak mluvit začne.
15.10.2007 12:37:16
Lucinka bude mít příští týden dva roky. Na nočník chodí, ale musím jí to neustále připomínat, když zapomenu, tak má mokré kalhoty... Některý den mám pocit, že se to zlepšilo a že už ví, kdy má čurání nebo kakání a jindy, když ji během dopoledne potřetí převlékám, tak vím, že to předtím byla jenom náhoda. Ale stále doufám, že než půjdeme do školy, tak to budeme umět :-))
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 116 [Dalších 96 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.