| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 2 roky

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 116 [Dalších 76 >>]
markéta, Tereza 7/03
  • 
30.1.2007 11:13:41
Po přečtení tvého příspěvku mě napadlo to samé. není jasné, zda chodí do hospody kvůli pivu nebo kvůli společnosti. Ale spíš to vypadá, že jde o to nebýt doma, když nefungovalo to, že si nosil pivo domů. Jde mu o hospodskou společnost nebo o konkrétní kamarády? Vlastně je to celkem jedno, protože když dává jinýmu prostředí přednost před domovem, nebude to moc perspektivní.
Haneli
  • 
30.1.2007 10:46:07
Zuzi, obdivuji tvou rozhodnost. Momentálně prožívám těžké období ve vztahu s přítelem. Žijeme spolu čtyři roky a polovinu toho času řešíme jeho časté návštěvy hospod. Před třemi měsíci jsem mu dala na výběr buď hospoda a kamarádi nebo já. Do poloviny ledna se rozhodoval a nakonec to vyřešil tak, že do hospody půjde maximálně 2x týdně po tréninku (to byla moje podmínka), ale spotřebu alkoholu vyřešil elegantně tím, že si každý den domů kupuje tři piva (což se mi sice taky nelíbí, zvlášť proto, že to vidí syn a nechci, aby si myslel, že taková pravidelná spotřeba alkoholu je běžná), ale vadí mi to podstatně míň, než když byl pětkrát týdně v hospodě. Vzhledem k tomu, že průběžně vždycky něco slíbil a pak to nesplnil, tak jsem byla dost pesimistická, jestli to bude nějak fungovat a moje obavy se potvrdily. Nějak nemůže vydržet doma, vždycky se najde nějaká záminka, jak na hodinku, dvě, tři zmizet. Zapomněl si něco v práci, potřebuje jet za zákazníkem, potřebuje si domluvit reklamu ... možná je to pravda, možná jsou to výmluvy. Včera ale padla poslední kapka. Před osmou šel k zákazníkovi, protože potřeboval vyřešit nějaký problém s tím, že bude za chvilku zpátky. Před desátou mi posla sms, že potkal syna a že si potřebují promluvit (mají problematický vztah). Takže mi bylo hned jasné, že to řeší u piva. Nakonec to dopadlo tak, že celou noc nepřišel domů. Samozřejmě jsem nespala a přemýšlela jestli takový vztah má smysl a budoucnost. Ráno mi volal, že ho to moc mrzí a že se opil u kamaráda a zaspal tam. Mám dojem, že už nemůžu věřit ničemu co mi řekne a tak jsem mu jen sdělila, aby si do večera promyslel jestli má problém s alkoholem nebo se mnou a podle toho se zařídil (buď zahájil léčbu nebo se odstěhoval). Je mi jasné, že pokud budu takhle nekompromisní, tak odejde. A právě v tomhle tě obdivuju, že to dokážeš utnout, když vidíš, že to nikam nevede. Já to vidím taky (jen si to možná pořád nechci přiznat, ale přesto dostal už několikátou poslední šanci. Možná je problém i v tom, že mám málo přátel a děsím se toho zůstat sama, i když je mi jäsné, že i v tomhle vztahu jsem také momentálně velmi sama.
Zuzi
  • 
29.1.2007 23:39:08
Ahoj Sirael,
díky za podporu.Já si nemyslím, že bych byla tak statečná, ale zažila jsem už v minulosti několik vztahů, kdy jsem také cítila že to není ono. Ale nechala jsem to dojít tak daleko, že už samotný dotyk partnera mi byl velmi nepříjemný, čas trávený s ním jsem prožívala plná stresu a to pak opravdu byla velká úleva a pocit vysvobození, když ten vztah skončil.
Ale s posledním přítelem jsem to skončila v době, když jsem ho ješte měla hodně ráda (a stále mám), ale cítila jsem, že jsme každý hodně jiní. A i když už máme toho oba hodně za sebou a tudíž jsme i tolerantnější k druhým i k sobě, ty rozdíly mezi námi nejdou překonat. Je mi to moc líto, opravdu si myslím, že je to moc prima chlap, ale šťastní bychom spolu nebyli.

A co Ty? Jak budeš řešit momentální situaci? Máte spolu děti?
Držím Ti palce, ať v sobě najdeš sílu řešit věci nepříjemné, ale důležité.

Zuzka

Sonni
29.1.2007 22:47:36
Ahoj Zuzi,
nebuď smutná, já Tě obdivuji, dokázala jsi si všechno zmapovat a spočítat dřív než došlo k něčemu, co už nelze vrátit. Já jsem to ve svém vztahu nedokázala. Něco mi vadilo a já jsem se nedokázala natvrdo s přítelem rozejít. Teď jsem nešťastná, protože vím, že to stejně nikam nevede, že je to sobecký, panovačný člověk, který musí mít vždy pravdu, ale nedokážu mu to říct, natož od něj odejít. Držím palce.
Zuzi
  • 
28.1.2007 23:31:20
Holky,
dnes mám za sebou těžký den, rozešla jsem se totiž s přítelem. Byl na mě moc hodný, pozorný,udělal pro mě co mi na očích viděl. i pro mé děti. Jsem totiž, stejně jako on, rozvedená. A mám dva malé kluky. On má syna jen o malo staršího než jsou ti moji. Kluci si spolu báječně rozuměli a my donedávna taky. Ale najednou se začala objevovat hluchá místa, měla jsem pocit, že si už nemáme co říct. Že jsme každý úplně jiný. A teď jsme se 14dní neviděli (přítel byl nemocný) a mě se vůbec nestýskalo.. Dvě noci jsem skoro nespala, přemýšlela o nás a dnes jsem se s ním rozešla. Jsem z toho moc smutná, vím, že se mi bude stýskat, ale rozumově cítím, že by k tomu dříve nebo později stejně došlo. Je to fajn chlap, férový, ale kdybychom zůstali spolu, tak bychom žili vedle sebe a ne spolu a to já nechci. Ale stejně je mi smutno, pláču.
Vlastně jsem se chtěla jenom vypovídat, díky, když si to přečtete.

Zuzka
27.1.2007 15:01:39
článek jsem nečetla, ale možná jsi ho neměla číst ani ty :-)). Mám dvě děti holku a kluka a spoustu známých s dětma. Každé dítě je individuum a hranice toho, co je v pořádku a co už není musí určit odborník. Ale znám dost dětí (dva kluky a jednu holku), kteří ve čtyřech letech mluví na úrovni dvouletého. Mámy to řeší s logopedkou a doktorama obecně, ale musí prostě trénovat a ono se to časem zlepší. Jeden má vysoké patro, a proto se mu špatně mluví. Ale taky to prý zvládne. Spíš to vypadá divně, když si tak velké dítě neřekne co chce, nebo mu není rozumnět. Ale myslím, že tohle je pořád nic proti nějakým skutečně vážným zdravotním problémům. Můj syn začal slušněji mluvit až kolem třetího roku. A to mu kromě mě nikdo dlouho nerozumněl.
26.1.2007 23:36:56
Když jsem přečetla tento článek, polil mě studený pot.Tomáškovi je 2a1/4 roku,odmítá mluvit. Zcela dobře zvládne néééé. No a pak ještě něco jako máma, táta,děda,babí a ještě něco málo k tomu.Ponožky a boty umí z nožičky servat,ale obléknout rozhodně ne.Ukusuje kolečka autíčkům a všechno by rozmontoval. Je fakt, že v noci jsme bez plínky. Co tam psali odborníci dál už si raději nepamatuji, nebo bych měla pocit,že mám retardované dítě. Což rozhodně nemám. Projevuje se u něj osobnost, jen se mu prostě nechce mluvit a dělat věci podle příruček. A myslím, že to je naprosto v pořádku. Každé dítě se přece vyvíjí jinak a autoři toho článku mají doma asi génia. Lenka
Pavla, 2 děti
  • 
17.1.2007 10:46:34
Plně souhlasím. Prvně se mi narodila dcera, která splňovala všechny příručky, či dalo by se říct, že byla ještě lepší. Po 5 letech se nám narodil syn, je vychováván stejně (někdy mám pocit, že lépe - jsme poučeni z chyb minulých) nyní má 2 roky, umí se svléknout, obléknout s dopomocí, hraje si v pohodě a tvořivě, codí na nočník přes den, ale nemluví. Skončili jsme u mama tata baba titi brmbrm a víc ani muk. Při snaze o zopakování se sekne a mluvit prostě nechce. Když něco chce, vezme za ruku a domluví se posunky nebo člověku ukáže co by chtěl. Prý se to poddá a kluci jsou v řeči pomalejší, tak uvidíme co bude dál. Už se těším až konečně začne, ale nezdá se mi, že by se chystal. Prostě mi připadá, že jsou kluci pohodlnější. Mimochodem proslovy typu a zpíváte, povídáte mu nesnáším. Plno písniček a říkanek umí pohybově doprovodit, ale nezazpívá je ani nepřeříká.
  • 
5.11.2006 20:13:21
Já mám obdobu toho co popisujete.Vyzout se sice umí,ale obout...?Hračky si uklidí i ukáže,ale že by dokonce skloňoval,asi josu ti kluci jiní. Přeji hlavně klid
30.10.2006 13:14:20
Dobrý den,tuto odpověd můžu jedině potvrdit.Jde o to začít s tim,že děcku prostě tu lahvičku nedáme a pak už opravdu vytrvat,ikdyž děcko bude brečet bůhví,jak dlouho.Ono nás zkouší a když nevydržíme,tak vyhraje dítě a nám nezbyde,než začít znovu,přitom bychom to mohly mít už za sebou a bez dalších nervů a stresů.Jestli jsem četla dobře,tak máte synka narozeného v květnu 004,což je jen o 3 měsíce starší než můj Daneček.Já jsem naštěstí s timhle problém neměla.Danečka jsem kojila do 10.měs. a pak jsme přešly na nutrilon z lahvičky a pak sunar,ale v 16.měs.mi ze dne na den odmítl mlíko a už nechtěl.Jinak do té doby,než to začal odmítat mu stačila flaška sunaru před spaním a pak spal celou noc. Ale byly tu zase jiný věci,ve kterých jsem musela zakročit a pevně si stát za svým.Je to těžké,vím.Nevim,jak jste na tom tedko s tou lahvičkou,ale přeji hodně štěstí a úspěchů.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 116 [Dalších 76 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.