| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 2 roky

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 116 [Dalších 66 >>]
28.10.2006 20:18:14
Tak náš Dáda je také ten JINÝ kluk. Nočník zvládá dobře ve dne i v noci, ale pokud ho neobleču bude celý den v pyžamu a když mu nepomůžu s jídlem tak jíst prostě nebude. Už jsem to zkusila 1,5 dne nejedl jen pil, pak jsem to nevydržela a nakrmila ho. Jinak je moc šikovný, jem to oblékání a jídlo ho zdržuje od věcí důležitějších (auta, míč, malování a modelování,tříkolka, písek, běhání,....)Věřím, že se to časem poddá, přece ho nebudu oblékat a krmit do 18cti????
Míša Mtějková (1 syn - 23 měsíců )
  • 
15.10.2006 11:43:54
...naprosto souhlasím.Denískovi budou 1.12. 2 roky,všichni říkají,že je dost šokovný na jeho věk....ale 300 slov srozumitelně řekne asi 10 slov,v noci bez plýnky???, a nějaké časování či sklońování,nepřipadá v úvahu....... a to upozorńuji,že se synovi maximálně věnuje celá rodina.
27.9.2006 15:33:19
CHTELA BYCH SE MEZI VAS PRIPOJIT,MUZU?CO VY NA TO MAMINKY?
11.8.2006 23:53:47
mam syna 5/2004,zhruba do 14měsíců se mi budil po 2hodinácha vyžadoval kojení.to dítě se toho samo nevzdá,ani té flašky,je nutné se jednu noc obrnit trpělivostí a nechat dítě"vyřvat"!!chce to ale opravdu důslednost zestrany matky,naní to je.je to kruté,ale pomáhá to na 100%.možná Vám bude stačit jedna noc,možná dvě,tři,ale stojí to zato.nám stačila jedna noc,hodinu prokřičel(je to hra nervů - kdo zkoho).
  • 
11.8.2006 18:18:01
zdravím všechny.Co se týká řeči, tak jsme na to myslím dobře, mluví ve větách, básničky, říkanky a písničky nejsou problém(ikdyž někdy jenom doplňuje, ale zná). oblékání jak kdy a podle nálady jak se jí chce. Bojovali jsme a ještě někdy "bojuji" s odnaučováním dudlíku a láhve s mlíkem v noci.
Dudlík jsem zkusila ustřihnout(měla ho prokousaný. dá se řici že ho má už jen jako atrapu, protože někdy ho má jen v ruce, z pusinky skoro pokaždé vypadne. Jen usína s muchlíke(plýna látková se dvěma uzlíky).Kolem 23-24h chce mlíko.Dělám tak 300ml a 2-3 za noc si o něj řekne a vypije. Poslední dobou někdy i po obědě a večer před spaním by to mlíko chtěla taky.Kojená byla skoro do 1roku, ale je přečasně narozená 34+2.Jinak přes den si na mlíko ani nevzpomene a za čaj v noci udělat výměnu, to nehrozí. snad se mi to podaří do 3 let odbourat.
Veronika, klučík 2 roky
  • 
5.6.2006 23:57:49
všechny vás moc zdravím
náš Péťa je taky tak nějak pozadu, podle toho jak to tu píšou....takový slovíčka jako je bába, máma a táta....to mu jde...našemu pejskovi místo bene říká EDE a sklonuje jen BABU a TATU.jinak jeho odpověd ano zní tak nějak HE ale NE mu jde perfektně.Po schodech chodí sám dolů i nahoru, na nočník chodí od 18 měsíců a vykakal se zatím jen jednou, jinak je přes den bez plen, ale v noci se nám dost často budí a dostává mlíčko, takže je potřebuje.My jsme udělali takovou chybičku, že jsme mu za dudlík v 7 měsících vyměnily flašku a ted se jí ne a ne zbavit....rád tancuje a když zpívá tak je to tak nějak beze slov, jenom takový kvičení :-)Jinak zná pár písmenek a pozná barvy.....ponožky a slipy si oblékne...s botama už tomu tak není....ale pro nás je ten nej....a vždycky bude....buďme trpělivý...věřím, že nastane ten den a budeme rádi když budou chviličku mlčet :-) všem hodně štěstíčka a lásky v rodině
10.5.2006 14:52:17
Presne tak jsou to nasi milacci at tak nebo tak. Moje mala bude mit za mesic 2 a furt me prekvapuje svoji chytrosti covsecko dokaze. Nocnik ten nam dela problemy furt proste si na tu vec nesedne a nesedne. Panenky a braska ma prednost, kdyz ma den tak i ten braska ji umluvi, ale to musí byt. Ale co zachvilku bude leto a v lete to de lepe. mluveni ji de hlavne kdyz neco chce a zajima ji to a ve smes ji rozumim jenom ja. Obouvani bot v takovem veku se mi zda prehnane. Podle te tabulky sem si rikala jake mam zaostale ditko, ale po precteni od maminek musim konstatovat, ze zaostala neni vubec. Maminky pevne nervy s temi nasimi ditky! Jsou jednicky :-).
19.4.2006 14:37:28
Jsem šokovaná,co vše by měl náš mladý pán umět.Proto jsem s úlevou přečetla váš příspěvěk,jsme na tom úplne stejne jako vy.Za mesíc budeme mít 2 roky,nočník vůbec,oblékání taky ne.Slov pár sice umí,ale skoro každé je ještě skomolené a větsině rozumím jen já.Myslela jsem že jsme tak trošku pod průměrěm,že to není tak strašné,ale poté co jsem si přečetla tu tabulku mám dojem,že mám retarďáčka.Samozřejmě si z toho hlavu nebudu dělat,nic nebudu dělat silou,ale jen bych chtěla vědět,kdo a podle čeho takové tabulky sestavuje.
Ještě všem maminám,které jsou na tom s dětičkama jako my-nepodléhejte panice-nesedíme na nočníku,nemluvime a neoblékáme se,ale jsou to naši miláčci,ne?
Petra,Vojta2,Denča6
  • 
4.4.2006 13:38:26
N8š Vojtík taky nočník neuznával,všecny děti v jeho věku už na něj chodily.Jeden den najednou začal z ničeho nic říkat"A,A" a bylo to .Nelamte si hlavu, ono to přijde samo.
magdaléna
  • 
31.3.2006 12:04:02
naprosto souhlasim, my ty popisy v te tabulce na dva roky pripadaji prehnane. ma holcicka je skvela, chytra a mila, i kdyz se neobuje a nezasneruje si boty, to jsou vsechno jen udaje a myslim si, ze to neni moc dobre, je to paravedecka a muze to vystrasit rodice.
nechte deti rust a vyvijet se podle vlastniho rytmu, budete prekvapeni, co jsou to za hlavicky !! a osubky !!
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 116 [Dalších 66 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.