| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 2 roky

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 116 [Dalších 56 >>]
*Niki*
5.3.2006 10:57:36
Ahoj... tvé dítě vůbec nemusí být podprůměrné... můj brácha ve dvou letech říkal jen mama a tata, počůrával se a celkově nesahal ani po paty své starší šikovné sestře (která ve 2 letech uměla ještě víc než můj Tom:-) No a já jsem teď taková normální mamina a brácha skončil postgraduál a je to manuálně šikovný intoš:-) Hlavu vzhůru!
2.3.2006 20:41:16
Jannyno, nezoufej, můj syn do dvou a čtvrt (nebo možná ještě o chlup dýl) vyluzoval zvuky jako retardované štěně (nebo tak něco) a slov používal taky jen pár. Pak najednou během čtrnácti dnů začal mluvit v rozvitých souvětích a odložil plíny... není všechno ztraceno, neboj:-).
2.3.2006 14:43:16
Moje dcerka Klárka /23.února měla 2 roky/ se snaží neustále svlékat a zpátky oblékat, to by jí šlo. Boty si už taky obuje, záleží samozřejmě jaké. Do botasek se ne a ne vsoukat. Barevné kostky postaví krásně na sebe a když se jí zeptám, kde má třeba kostku modrou, tak na ni ukáže. Dokáže zařadit i tvary do kostky a poskládat malé puzzle. Ale s řečí je to strašné. Umí všeho všudy tak 20 slov a o skloňování a celých vět raději nemluvím. Její základní slova jsou mama, táta, baba, deda a starší sestra Míšu říci neumí. Pak jsou to takový fuj, au, je,kojo atd. Nevím, jsem z toho trošku špatná. Každý večer si spolu čteme krtečka a píší všude, že když se dítěti čte, brzy mluví. U nás je to asi jinak.
  • 
28.2.2006 13:52:12
Dobrý den,tak jak jsem si tak četla Vaše příspěvky,tak Náš Ondra nic moc.Plínky má 24 hodim denně,mluví asi dohromady 10 slov,které když zopakuje 10krát tak už je to něco jiného,sám se neobuje,neoblékne.Tak to vidím,že bych s ním musela být ještě 4 roky na mateřské...ale ono se to časem určitě zlepší,zatím si z toho moc velkou hlavu nedělám,na něco jiného je zase nadaný a tak.Tabulky,jsou přece dělaný pro průměrné dítě a podprůměr je přece taky průměr ne? Lea.
*Niki*
26.2.2006 11:08:01
Ahoj, tak na mého dvouletého kluka sedí téměř vše co bylo v tabulkách, jen těch slov už je hodně přes 1000, po "intelektuální" stránce umí asi fakt dost (značky všech aut, všechny barvy i různé odstíny, některé dopravní značky i vlajky států, mluví ve větách, říká básničky apod). Nočník či záchod od 19 měsíců, oblékání bot a ponožek či kalhot taky v pohodě. Nicméně je naprosto manuálně nezručný:-) Kostky ho nudí, i nejjednudušší lego či puzzle jsou pro něj nepřekonatelný problém - navíc je netrpělivý, takže když něco napoprvé nevyjde, vykašle se na to... je dost stydlivý a takový citlivý mamináček. Takže z něj bude asi intelektuál, rozhodně doma nenamontuje ani žárovku - prostě celý tatínek:-)
Veverka
  • 
4.2.2006 23:22:37
Tak u nás je to s oblékáním podobné.Syn /2roky/ si umí sundat tepláky a ponožky, ale to je asi tak všechno. Zato mluví od 15ti měsíců, od 18ti umí jednoduché říkanky. Ale třeba máme dodnes plenu. Opravdu je každé dítě šikovné na něco jiného.
Jitka, syn Filip budou mu 2 roky
  • 
27.1.2006 14:23:22
Jen by mě zajímalo,jak to mají ostatní s tím oblékáním a obouváním.Filip si obuje jedině naše veliké boty a o nějakém oblékání nemůže být ani řeč.Zkouší to,ale hned řiká:Nejde,nejde.Je ale fakt,že si pořád něco prozpěvuje a napovídá toho až,až.Holt je každé dítě jiné.
Matina syn Pepíno 28 měsícu
  • 
12.1.2006 12:01:06

Reaguji na Tvůj článek, protože po jeho přečtení jsem měla pocit, že píšeš o mém synovi až na drobné detaily.
Můj názor je, že by snad ani takovéhle "tabulkové informace" o dětech neměli nikde zveřejňovat. Člověk pak jenom přemýšlí, co dělá špatně nebo jestli je jeho dítě úplně v pořádku. Kažé dítě je přece individuál a musí se to tak brát. Když jsem si já přečetla, že by si měl umět sám obout boty a ponožky a dokonce časovat a skloňovat, tak jsem se pěkně vyděsila, co jsem to za matku, že jsem ho to ještě nenaučila. Myslím si, že důležité je, když je dítě komunikativní, rozumí co mu člověk říká a všechny ostatní věci prostě dýl nebo dřív příjdou.
  • 
8.11.2005 21:59:06
Já si taky mslím, že každé dítě je jiné a mezi klukama a holkama jsou veliké rozdíly. Náš Ondra mluví jakž takž, opakuje všechno, co řekneme, vzhledem k tomu, že žijeme v zahraničí, umí pozdravit v angličtině i norštině a zná i několik jiných výrazů, ale o časování či skloňování se nedá mluvit, s bídou dá dohromady víc než 3 slova (šeba s mášem - ne= chleba s máslem ne(chci)). Knížky ho ale baví, podle obrázků si pamatuje básničky a snaží se je reprodukovat, ale: Má sadu dřevěných písmenek a umí je všechny, samozřejmě se občas splete, ale rozezná i X a Q, a to i přesto, že spoustu hlásek ještě neumí vylovit. Také rozeznává číslice 1 - 9. Podotýkám, že se to naučil sám, pořád za námi chodil a ptal se. A pak jsem mu nakreslila na kartičky písmena s obrázky. Ale to bylo vše. (Já jsem se taky naučila číst sama, pomocí písmenkového pexesa, v 5 letech)
Jinak s oblékáním je to tak, že mi pomůže strčit si ruce do rukávů, sám si nsadí čepici, boty se obout snaží, ale nejde mu to a oblékání rukaviček (prstových) je horor. Sám si leda stáhne ponožky.
Jíst sám začal až teď ve dvou letech, ale například veže z kostek stavěl už v 10 měsících.
A nočník? Ještě nedávno hystericky řval jen při pouhém pohledu na něj, teď jsme ve stadiu, že když ho náležitě zabavím (knížka a pod.), vydrží tam sedět 30-60 vteřin, aniž by něco udělal. Moji rodiče se mu smějou, že bude sice génius, ale s plenama i ve škole. Já si myslím, že se to vše časem srovná a že náš syn je normální obyčejné dítě jako každé jiné.
Lydie, kluci Matouš a Tobiáš
  • 
26.10.2005 13:49:52
Ahoj,
nic si z těch nemluvících dvouletých kluků nedělejte! Taky mám občas na písku komplexy z těch roztomile brebentících holčiček, co řeknou cokoliv, zvlášť v přímém srovnání s naším gestikulujícím Tobiášem. Ten má teď repertoár asi deseti slov, přibírá je už dobrý rok tempem jedno měsíčně. Však ono se to ale jednou zlomí a najednou bude mluvit ve větách! Jedna známá se ptala na logopedii a sdělili jí, že to chce jen trpělivost, že se třeba opravdu rozmluví až ve třech letech ve školce...
Lydie
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 116 [Dalších 56 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.