| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 2 roky

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 116 [Dalších 36 >>]
Gábina
  • 
11.8.2004 0:10:07
Taky mi přijde, že je to strašně individuální, Káťa umí určit 6 barev, spolehlivě se houpe nahoupčce(prkýnko a dva provazy), na které se neudrží ještě některé 3-4 leté děti, umí kotrmelec, chytí míč odražený ze země, doplňuje slova asi do padesáti básniček, ale pořádně nemluví - měla by skloňovat a časovat, ale nesestaví ani jednoduchou větu, řekne slovo, musím jí ho zopakovat, že jako rozumím a pak pokrčuje dál a to věty typu babi, děda, brm brm, Káťa - překlad: Babi a děda pojedou autem a Káťa pojede s nimi. Navíc jsou slova na jedno brdo, takže tomu ruzumím jenom já a to ne vždycky. Na druhou stranu občas zírám,jakým slovům rozumí - např.jednou jsem říkala mámě, že bude v televizi nějaký pořad o železnici a Kačka hned hlásila, že mašinka (slovo železnice rozhodně není v našem běžném slovníku), takových příkladů je víc, takže slovní zásobu musí mít velikou, ale ta paxe nějak vázne :-(.
22.7.2004 13:57:28
Mám dvouletého syna a moje zkušenost je taková, že spíše než na rodičích vývoj dítěte záleží na něm samotném. Někoho baví básničky a písničky, tak se je naučí, někoho baví běhat po schodech a pohyb obecně, takže se věnuje převážně tomu a logicky v této oblasti vyniká. Někdo rád mluví a baví ho vyslovovat, tak to dělá často a pořád a tím se samozřejmě lepší a lepší. Navíc často jsou to období, kdy se mozek potřebuje soustředit na nějakou činnost /např. chození/, takže už kapacitu nevěnuje tolik na mluvení. Syn si obuje sam jen holinky, a proto by v nich nejradeji chodil porad. Pliny ma stále, na nocniku ci na zachode nevydrzi sedet. Basnicky nerika, nebavi ho to, ale mluvi ve vetach a rozumi mu kazdy, protoze ho to proste bavi. A to, jestli nekoho neco bavi nebo nebavi, nezalezi na rodicich, ale prave pouze na diteti. Dulezite je zkouset vsechno, ale pak nechat dite, at dela, co ma rado. Ono to u takto malych deti ani jinak nejde...:-)
Monika Fuskova,2letý Pavlík
  • 
23.6.2004 12:41:24
Já si myslím,že nezáleží na tom jestli je to kluk nebo holka.Už to prostě musí být v tom dítěti.jestli umí mluvit ve dvou letech,nebo jestli chodí na nočníček,je to prostě jedno.Myslím,že to nejdůležitější je,že je Vaše miminko zdravé.Nemám ráda,když se venku baví maminy,že jejich holčička už umí to a to a ten chlapeček zase nic.Není to fér vůči té druhé maminky.Jednou se to také stejně naučí a pak jim všem ukáže
Iva, dvouletá Verunka
  • 
18.6.2004 22:56:14
Ahoj Miri,
něco podobného jsme už na malou zkoušeli, ale bohužel to nezabralo. Je možné, že jsme to zkoušeli brzo, Verunce byl rok a půl. V září jdu do práce a chtěla jsem, aby už lahev neměla. Když je v jeslích tak lahev nechce, ale ještě jsme nezkoušeli spaní. Při spaní, jak v poledne tak i v noci lehev vyžaduje. Znova vyzkoušim tvoji úspěšnou metodu a třeba, když teď je zase o něco starší to vyjde.
Jinak máš můj hluboký obdiv, když píšeš, že máte dvojčátka. Já když byla těhotná tak se mě každej děsil a říkali, že musim mít nejméně trojčata. Vždycky jsem říkala, že by mi to nevadilo.Ale Verunka do 15 měsíců brečela a vůbec neměla potřebu spát. Už po 1 měsíci jsem děkovala bohu, že mám jen jedno mimčo.
Ještě jednou děkuju, že si se mi ozvala. Iva
18.6.2004 14:24:53
Ivo,
nevím, jestli by to mohlo pomoct, ale my jsme naše dvojčátka nemohli odnaučit dudlíček. Striktně ho vyžadovaly na noc a občas přes den, když neměly nejlepší náladu. To jim bylo 2,5r. Rady jako sebrat a nedat, na to nějak nebyla síla. Hrozně plakaly a dožadovaly se svého.
Nakonec pomohla úplně jednoduchá věc. Mají hodně rády zvířata, jednou jsme venku viděli holubí hnízdo a v malá, sotva vylíhlá holoubátka. Doma jsme si všichni dohromady řekli, že ty miminka-holoubci by ty dudlíčky určitě potřebovali víc než ony, protože už jsou dost velké a že by byly moc hodné, kdyby jim je daly. Sice taková malá lest, ale holky chvíli přemýšlely a pak dudlíky dobrovolně odevzdaly (s tím, že my je těm holoubkům doručíme). Sice pár lidí pak koukalo divně, když se chlubily s tím, že daly dudlíčky malým holoubkům, ale zabralo to. Od té doby bez dudlíčků a bez pláče. :-)))
Iva, dvouletá Verunka
  • 
17.6.2004 21:45:03
Moje dcera je šikulaka, ale to jsou asi všechny děti. Pleny už nemá, kecá, jak pavlačová drbna, ale stále se nechce vzdát kojenecké lahve. Zajímavé je, že když je v jesličkách, kam chodí 5 dní v měsíci tak tam lahev nepotřebuje. Umí pít ze skleničky, dětské hrnečky se savičkou nechce. Bez lahve vydržela asi půl dne, ale brečela a pít ze slkeničky nechtěla.Nevim jestli mám lahve schovat a prostě jí je nedat, jak mi to doporučovala naše pani doktorka a nebo to mám nechat být a ono jí to samo přejde.
3.5.2004 9:47:43
tak to me dítě mi říká a věcem kterého nějak naštvou blbá jeho mluva je velmi dobrá jen zoubky si nerad čistí.
mluví velmi dobře zpívá tancuje prostě se předvádí.
Martina
20.4.2004 23:32:24
Ja si myslim, ze nas syn je mooooc sikovnej a chytrej a proste uzasnej. Pliny ma 24 hodin denne a sam se neoblika, mozna je to tim, ze k tomu neni veden. Mluvi moc pekne, v kratkych vetach, casuje trochu. Ale ze by rikal souveti a dalo se s nim "pokecat" to se rict neda, cizi by si s nim nepokecal urcite. Ale podle me mluvi uzasne a vubec je moc sikovnej, tak se vykaslete na tabulky, to vase dite je pro vas taky urcite to nejsikovnejsi:-)
Sylva, syn 2 roky
  • 
16.3.2004 18:06:40
Je pravdou, že synovi byly přede dvěma týdny dva roky a o časování opravdu nemůže být řeč, řekne pár slov, mluví na mě tou svou hatmatilkou a je šťastný, že mu rozumím, je jiný, každé dítě není dokonalé a nejsou to lidi, kteří by se dali naprogramovat, každé dítě je originál. Boty si také sám neobuje, ale já v něm objevuji nadání na jiné věci, začíná malovat, venčí pejska, učeše se a tak dále. Nezoufejte, pokud vaše dítě neodpovídá " nalajnovanému standartu" , zvládně pravděpodobně to, co jiní zatím neumí. Každý je zkrátka individuál, a nemá cenu se trápit tím, že jiné dítě už umí to a to, co umí chlapeček odvedle, mé dítě umí být taky šikovné.
Jířa, 2 kluci + mimi
  • 
15.3.2004 18:29:13
Taky jsem si při prvním, který byl ve všem napřed, (až na ten nočník)pyšně myslela, že je to tím, že jsem skvělá matka a věnuji se mu. Honzík ve dvou letech mluví hrozně málo, nesrozumitelně, ale je zase šikovný jinak. Už vím, že "Děti umí to, co je naučíme" až tak úplně neplatí, spíš se kloním ke "každé dítě je jiné."

Jířa
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 116 [Dalších 36 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.