cizinka1 |
23.10.2011 9:44:42
bbba, na Morave, ale jinak presne tak to je.
A bylo by spise nevhodne, kdybych pod clankem o demonstraci pred ministerstvim zdravotnictvi CR psala o problemach nejakych vzdalenych spolecnosti. |
Hanka 75 |
23.10.2011 3:22:00
Rodila jsem jen SC, ale osobně si myslím, že to mám jako autorka. Že mne mnohé může vyrušit. Netuším co a jak moc, jen tuším, že by pro mne (a mé dítě) byla velmi přínosná příjemná bezpečná atmosféra, a že arogantní personál atd. atd. mne může vykolejit a rozjede problémy.
S tím, čeho je personál schopen mám také své zkušenosti. Díky za článek, neb jsem se ujistila v tom, že asi bez porodní asistentky do porodu nepůjdu. Ono, kdyby měl normální průběh a já splňovala tabulky, tak by to asi v porodnici nebyl problém, ale vím, přesně, jak je jiné chování personálu "když tabulky nesplňujete". Jen mne překvapilo, myslela jsem, že mohu rodit s dulou, ale to asi jen současně s tím vším kolotočem porodnice a dulu mohou asi také vykázat. Autorce jde o tom, aby v porodnici mohla žena rodit jen s porodní asistentkou a bez jejího souhlasu lékaři nezasahovali, že ? |
Hanka 75 |
23.10.2011 3:15:03
Mám stejný pohled na věc jako autorka, nejradši bych rodila v porodnici s co největším zdrav. zabezpečením pro dítě, ale moc nerada bych byla vystavena stejným praktikám jako ona. O tom je tento článek, a volat po slušném přístupu lékařů není rouhání se proti porodnicím a zanedbávání péče o dítě.
|
kili |
• |
22.10.2011 21:50:24
myslet si to jistě můžete
|
22.10.2011 21:26:47
Pane, píšete hlouposti, pokud tato cizinka žila v Čechách, porodila tu dítě, umí česky, není důvod proč by se k této problematice nemohla vyjádřit.Jste zbytečně xenofobní, že by nějaký komplex?
|
kili |
• |
22.10.2011 21:09:51
"Co se deje v kulture ceske, ze tyhle zabrany se uvolnuje, mozna stoji za otazku."
Cizinci většinou prvně zvažují otázky vztažené ke kultuře svých národů. Někdy při tom zjistí, že ta jejich není něco zrovna extra výstavního. Jsou ovšemi zjevně i cizinky, kterým činí potěšení pokoušet se povyšovat haněním kdečeho českého. |
cizinka1 |
22.10.2011 19:11:30
A co se tyka tve P.S. v odpovedi tem psychopatum na IDnesu - tech neni treba se vsimat. Za jedno, demonstrantky na fotkach vypadaji jako normalni matky a zeny, a za druhe, lidi ktere jsou schopni napsat neco takoveho o tehotnych zenach vypovidaji predevsim sami o sebe. Snad kazda kultura ma zabrany urazet a znervoznovat tehotnou zenu. Co se deje v kulture ceske, ze tyhle zabrany se uvolnuje, mozna stoji za otazku.
|
cizinka1 |
22.10.2011 19:08:07
Clanek se mi moc libil.
Jen par drobnosti: stejne jako Withep nemyslim si, ze jsi v mensine, kdyz se te pri vyrusovani spatne rodi. Dle UZIS pres 80 procent porodu v CR jsou popohanene uterotoniky. V tom je podil vyvolavanych porodu, coz je kapitola sama pro sebe, ale vetsina jsou porody urychlovane. Urychlovane ne kvuli zvlastniho sadizmu, ale kvuli tomu, ze zenam z nejakych neuvedomenych duvodu spatne se rodi. Co se tyka literatury o "porodni plachosti" (je to velmi hezke pojmenovani), neni treba shanet anglicke clanky, velmi presvedcive vysvetleni tohotez lze precist ve Znovurozenym porodu od Michele Odenta, prelozeno do cestiny jiz v 1990tych letech. |
BludickazBC |
22.10.2011 19:01:01
Ne, já píšu že v den, kdy jsem rodila jsem péči, kterou jsem potřebovala, nemohla sehnat jinde než ve Vrchlabí.
Proč, to už v článku není, ale stačili by ten den i neratovice, kdyby tam nebylo přeplněno (tzv, stopstav). A zas porodnice s výběrem polohy na 2. dobu porodní je lépe sehnatelná (tedy je jich víc), než porodnice ve které je možno si zaplatit vlastní PA na celý porod (ty se bohužel v celé ČR spočítají na prstech jedné ruky). Já potřebovala kombinaci obojího. A každopádně je obojího tak málo, tak řídká síť, že většina z té menšiny žen, co to potřebují, ani když ví co chtějí se k tomu nedostane, protože to nenajde v dojezdné vzdálenosti nebo je plno. Proč je tak děsnej problém, aby aspoň ta pitomá volba polohy byla všude? |
cizinka1 |
22.10.2011 18:59:03
Kreditko, asi jsi cetla nejaky jiny clanek, v tomto bylo psano nasledujici:
"Bohužel v ČR nemá taková PA možnost doprovázet rodičku v rodičkou vybrané porodnici. Musela jsem volit mezi porodem doma a cestou v únorové sněhové vánici z Prahy do Krkonoš. Jak a proč jsem se nakonec rozhodla a kde se Vítek narodil není podstatné, podstatné je, že se mohl narodit a také narodil způsobem šetrným k jeho i mému tělu, zdráv a do rukou „mojí“ PA." Nebo snad v R.nad K. nebo v okolni porodnici je moznost rodit se svoji PA? |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.