| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vázat písek do otýpek

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 159 [Dalších 49 >>]
kreditka
22.10.2011 18:46:37
Já to chápu, ale vadí mi že v článku naznačujete že jediná porodnice přístupná ženám je ve Vrchlabí jen kvůli tomuj že u Apolináře to stálo za prd. No nic končím
Zuuuza
22.10.2011 18:17:21
bbba, to, co píšete, je děsivé..
BludickazBC
22.10.2011 18:10:43
Proboha buď mám problém se psaním nebo Vy se čtením (anebo oboje současně).
Já nechci aby někdo rodičkám zakazoval leh, polosed nebo cokoliv. Já jen chci, aby některá pracoviště nebo směny na některých pracovištích co to ještě neumožňují umožnili rodičkám i jinou polohu než zmiňovaný leh, polosed a pololeh. Kdo si chce lehnout na záda, může bez problémů všude, což mi nevadí. Kdo si nechce nebo nemůže lehnout na záda, má často problém a to mi vadí. Rozumíte mi?~5~
A to, že Vy jste zrovna měla to štěstí, že jste nemusela ležet nebo chtěla ležet a nedělalo Vám to potíže, naopak Vám to třeba vyhovalo, těm co problém mají a cestovat do vzdálenější porodnice nestihou nepomůže.
22.10.2011 17:05:20
A ještě, když se dcera narodila, ta milá lékařka opovržlivě podotkla, no,jo, vejškrabek. Dcera byla malá, jen 2,5 kg, to jí asi zachránilo život, být větší, asi by se její narození protáhlo. Navíc byla mé třetí dítě a mne bylo 36 let, to se v těch letech bralo jako dost divné. V porodnici se mnou byla děvčata 20-25. Já už v té době byla celkově podezřelá.
22.10.2011 16:57:52
Podle toho co píšete, by vám muselo být alespoň 80 let a rodila jste tedy pravděpodobně za války. Já rodila v roce 1975, 1979 a 1987. S arogancí lékařů jsem se setkala až u posledního porodu u Apolináře, kde mne nechali na sále samotnou a všichni si odešli povídat někam mimo sál. Když jsem si asi po třičtvrtě hodiny nahmatala venku dceřinu nožičku, nikdo si jaksi nevšiml že rodím koncem pánevním,musela jsem asi 5 minut řvát jak na lesy, aby ke mně někdo přišel.Byly tam vesměs mladé sestry, předpokládám že tu práci dělají stále.Nakonec mi doktorka vynadala, že si nemám dolů šahat, že si tam zanesu infekci.Naštěstí dcera sice byla dost přidušená, ale odnesla to jen poruchami učení, které se časem a díky výborné škole dokázalo upravit. Fandím dnešním maminkám, že nechtějí, aby se s nimi jednalo jako s nesvéprávnými a každý si myslím má právo se rozhodnout jak, s kým a kde rodit.
kreditka
22.10.2011 15:37:48
Tak oni tam nějaké plíny mají. dcera byla narozená navečer a manžel zapomněl plíny doma což jsem zjistila až večer když už nebyl schopen mi je dovézt a byl rád že najde kde bydlíme, ale sestry mě několik plen na ráno daly než byl manžel schopen přivést plíny
kreditka
22.10.2011 15:35:43
~t~ Pravda vložky jsme měli erár a bylo jich dostatek ~t~
kreditka
22.10.2011 15:32:36
No tak moje porodnice nabízí polohu kterou si přeje rodička pravda s ohledem na vybavení, ale žíněnky apod. mají. Nechápu proč by jako porodnice nemohla nabídnout leh či polosed pokud si to rodička přeje ~e~ Pokud chcete svobodnou volbu tak mezi to patří i leh ne?
BludickazBC
22.10.2011 14:20:18
Vážená, kdybyste pořádně přečetla článek, tak byste pochopila, že proti lékařům nic nemám, ostatně proto jsem čtyři děti porodila v porodnici, ale skutečně mám problém s nuceným držením v poloze ve které hrozí mě i dítěti aktuálně komplikace plynoucí přímo z té polohy a to ještě fyzickou převahou dvou dospělých osob přetlačujících rodičku za ramena k podložce, aby se nemohla zvednou a polohu změnit.
Nerouhám se děkuju Bohu že jsem v porodnici s totuto zvaklostí nerodila 4290g, což by patrně v nejlepším případě akončilo zlomeninou klíční kosti miminka.
Přeji hezký den.
aja
  • 
22.10.2011 13:28:42
z mých porodů ve mě zůstaly nepříjemné vzpomínky z toho, že za mě personál rozhodoval v situacích, kdy jsem se byla schopna rozhodnout sama a věděla jsem co tělo zrovna potřebuje, ale bohužel jsem se musela podřídit řádu a systému - vnímám to tedy stejně jako zakladatelka. Konkrétně u mě se nedělo nic tragického co by peronálu bránilo mě poslechnout - pouze neochota, pohodlí
a snaha dodržovat postupy. Protože kdo nic na víc neudělá ten v podstatě nic nezkazí, že jo. U druhého porodu mi stačila maličkost - dojít si z příjmu na porodnici do 3. patra pěšky po schodech - v tu chvíli pro mě neuvěřitelně příjemný pocit, nicméně sestra z příjmového mě měla hlášenou jako akutní - otevřená na 8, tak se prostě jede výtahem a konec diskuze. Mé argumenty, že zvracím celé těhotenství, je mi zle z uzavřených prostor a vím, že schody jsou pro mě lepší neposlouchala, nakonec ve výtahu z ní vylezlo, že se za celou šichtu nachodí až až. U prvního porodu jsem zase prohrála boj o svoji polohu při druhé době porodní,následkem čehož mi pak zlomili žebro a u obou boj o to, aby děti zůstaly celou dobu se mnou. A přitom mám pocit, že stačilo tak málo, aby ten okamžeik zrození ve mě zůstal jako něco úžasného do čeho se nemíchají negativní vzpomínky.
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 159 [Dalších 49 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.