danuše, tři děti, spousta vnoučat i pravnoučat |
• |
22.10.2011 12:47:02
Byla jsem těhotná šestkrát, tenkrát se ještě rodilo často doma. Tři děti zemřely při porodu, přestože bylo do té doby vše v pořádku. Ty poslední tři jsem porodila díkybohu už v porodnici. Buďte rádi, že je lékařská pomoc nablízku,když ji náhodou budete potřebovat. Porod nového života je zázrak, nemyslete si, že to musí vždy vyjít tak, jak si představujete.
|
BludickazBC |
22.10.2011 12:26:12
napsala jsem to nejednoznačně, polosed a pololeh počítám do polohy na zádech
|
BludickazBC |
22.10.2011 12:21:22
Druhá doba porodní na zádech je standard, který vám umožní každá porodnice v ČR, máte-li o ni zájem (někde i když o ni zájem nemáte)
Druhá doba porodní v jiné poloze než na zádech (do toho počítám i polosed a pololeh) je po pouhém oznámení, že o ni máte zájem možná jen v některých porodnicích - případně záleží na směně, a se značnou dávkou asertivity, přesvědčení a poučeným doprovodem manžela je taky možná jen někde. |
kreditka |
22.10.2011 12:10:13
Cituji: "Když si představím, že by se tehdy u Apolináře standardním českým porodnickým způsoben nerodil drobnější druhorozený, ale 4,29 kg třetirozená s o 3 cm větším obvodem hlavy, je mi ještě teď zle"
Co to je standartní český porodnický způsob? Osobně mám zkušenost s jednou porodnicí kamárádka zase s jinou, sestřebice s dvěma dalšíma - co jsme si tak povídaly našly jsem podstatné odlišnosti... |
Muna |
• |
22.10.2011 12:02:02
no boze tak ma urcity postoj, no a co, a je dobre ze sla na demonstraci, aspon se casem zmeni ten pristup k porodum
|
BludickazBC |
22.10.2011 9:39:31
Já neodsuzuju všechny porodnice v ČR, dokonce neodsuzuju žádné a s nedonošencem (tedy s počínajícím předčasným porodem) bych valila k Apolináři ani bych nemrkla, protože bych pro něj nemohla chtít nic lepšího, s plodem s operabilní život ohrožující vrozenou vadou bych rodila v Motole, pokorná a vděčná za záchranu dítěte, jen s mojí plachostí porodů asi sekcí, která by v tom případě byla zcela na místě. Jen píšu, že leckde je problém s volbou polohy u do té doby bezproblémového porodu ve 2. době porodní a současně a to je další věc, píšu, že pokud někdo potřebuje i u déletrvajícího porodu péči jedné osoby, je to pro normální sebelépe motivovanou a schopnou směnu nemožné, protože jednak mají na starost víc rodiček a druhak musí udržet nějaký harmonogram směn a někdy i jíst a někdy ukončit směnu, vystřídat se a spát aby nezkolabovali a podobně. Tohle může zvládnout soukromá PA, placená rodičkou, která je tam navíc nad personál právě probíhajících směn a má čas se s tou rodičkou crcat individuálně a ví, že po jejím porodu se vyspí, protože jí zas nezačne směna, takže tam klidně může tvrdnout s rodičkou den a noc nebo jak dlouho je třeba. Rozumíme si?
|
kili |
• |
22.10.2011 7:14:00
"A pokud se vskutku zruší porodnice pod 800 porodů, stane se taková situace poměrně běžnou!"
Nikdo k tomu kompetentní nesdělil záměr něčeho takového, jen média a ostatní pavlačové drbny šíří poplašné zprávy ve snaze být originální za každou cenu. |
Dalalmánek |
22.10.2011 7:12:45
Přesně tato otázka mě napadla. Jinak taky postoj autorky článku chápu. Asi mám štěstí, že jsem při porodu (ve Zlíně) "znásilňována" nebyla ani v jednom případě, ale znám vyprávění vrstevnic z jiných porodnic a chápu.
Ale proč se řeší ten oděv na demonstraci? Reakce na něco? |
Dalalmánek |
22.10.2011 7:10:38
To mě překvapuje, na okresech i krajských nemocnicích opravdu už léta ne. Samozřejmě, zachránily by Tě nějakou zásobou zanechanou jinou maminkou.
|
kili |
• |
22.10.2011 6:54:42
"Rádi bychom viděli, kdyby rodičové svých dětí ve věku 6 - 12 let do škol posílali."
Marie Terezie Walburga Amálie Kristýna, z Boží vůle římská císařovna, uherská a česká královna, arcivévodkyně rakouská, vévodkyně burgundská a hraběnka tyrolská. Všeobecný školní řád pro německé normální, hlavní a triviální školy ve všech c. k. dědičných zemích. (06.12.1774) "rok 1774 můžeme - a bez jakýchkoliv výhrad - považovat za datum, kdy byla v našich zemích vyhlášena povinná školní docházka" (RVP Metodický portál - základní vzdělávání) |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.