BludickazBC |
23.10.2011 23:12:45
vypadlo mi tam kdy poloha vede.
Takže to "vede statisticky k nižší bolestivosti a méně nepříjemnému pocitu pro ženu" patří k polohám ve dřepu, kleku, stoji... nikoliv k lehu/polosedu na zádech. Omlovám se za nesrozumitelnost |
BludickazBC |
23.10.2011 23:10:01
Tak zkus komukoli v okolí zkusmo říkat, že jsi těhotná a chceš rodit přirozeně a poslouchej reakce
Pobavíš se ;-) |
BludickazBC |
23.10.2011 22:49:40
Fajn, to je pro mě super zpráva, můžete mi doporučit nějaké seriozní texty a učebnice pro porodníky v nichž by se nalézala zmínka o tom, že pokud žena leží na zádech nebo polosedí na porodním lůžku, kostrč se opírá o podložku a během průchodu dítěte pánví se nemůže snadno oddálit narozdíl od polohy, v kleku, dřepu, lehu na boku, stoje... poloha vede statisticky k nižší bolestivosti a méně nepříjemnému pocitu pro ženu.
Něco, co by reflektovalo toto: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14973980 http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1471-0528.1989.tb03226.x/abstract http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1016/j.jmwh.2006.12.011/abstract |
Markéta, kluci 9 a 3 |
• |
23.10.2011 22:34:38
Tak snad nemůžeš výlevy pár psychopatů vztahovat na českou společnost (nebo kulturu) jako celek, ne?
|
kili |
• |
23.10.2011 19:07:22
- no, vex KIWI počítat meti operativní porody je trochu troufalé, snad jako intrumentální, ale k tomu se nemním vyjadřovat. Takže počítáte porod per vex KIWI mezi porody, u kterých je výrazné ono risiko, které s operativními porody spojujete.
- Vy jste porodník a čtete nějaké učebnice porodnictví a nenacházíte tam to, co zde píšete ? No, já se tedy nezaobírám porodnictvím než pokrajově, ale učebnic, které polohy rodící ženy zmiňují, jsou přehršle, stejně jako statí o té věci. |
BludickazBC |
23.10.2011 18:13:40
Ano i vakuumextrakci počítám mezi operativní porody včetně použití přístroje KIWI i když pro ženu je statisticky šetrnější než kleště (ovšen ne vždy je použitelná) a za sebe bych ji nechtěla a volností pohybu i zaujímání poloh dle potřeb rodičky v 1. i 2. době porodní jí jde často předejít. Jenže to je to to, co tu v žádných odborných článcích ani učebnicích člověk nevyčte, páč se to tu nebere vážně, že by změna polohy mohla mít na něco vliv a jiná poloha než na zádech se v mnoha porodnicích rodičkám neumožňuje.
|
kili |
• |
23.10.2011 17:48:28
řeč pravdy je prostá. Otázka zněla, zda porod per vex KIWI zařazujete mezi operativní porody
řeči o některých výzkumech a volbách jsou zbytečným slovním křovím, nejsou odpovědí na onu otázku a pokud se jimi vyjadřujete i o sekci, pak byste měla uvést jiné souvislosti nebo definovat slovo sekce |
BludickazBC |
23.10.2011 17:17:11
V zásadě jo, pro matku při porodu s VEXem podle některých výzkumú klesá oproti kleštím riziko anální inkontinence až o polovinu (což je více než slušné snížení rizika )
Ale co se týče bezpečnosti plodu jsou výsledky natolik nejednoznačné (někde vyšší rizko pro plod než kleště, jinde srovnatelně bezpečné s kleštěmi). Do toho indikace k použití kleští a VEXu se upně nepřekrývá jen prolíná. Vzato z mého pohledu, situace je příliš málo jednoznačná na to, abych byla vklidu pokud by zmiňovaný zachraňovaný plod byl moje dítě. Jediné snesitelné pomyšlení na VEX je pro mě při sekci v případě obtížného vybavování plodu (plovoucí hlavička) kde bych doufala v potřebu menšího podtlaku. Osobně pokud si mohu vybrat pro svoje dítě i pánevní dno s dovolením volím jako lék první volby polohu v kleku nebo dřepu (konkrétně u mě při jednom porodu klek při jiném poloklek-polodřep (jedna noha na koleni, druhá na chodidle) a nechám dítě vypadnout ze porodních cest bez jeho i mého poranění. Pokud by bylo tak zle, že změna polohy by nepomohla a byla by možná sekce preferovala bych ji. Až poslední volba by u mě byly kleště nebo VEX. V tomhle myslím, že lékař je ten řešení navrhujíci a rodička ten, kdo vybere, čemu dá přednost. Krom toho jsem přesvědčená, že pokud by u mě nezabrala léčba "polohou" problém by nemusel být kleštěmi a VEXem řešitelný, sázela bych na jejich selhání. |
kili |
• |
23.10.2011 16:35:57
no to je OK, i proto se ptám, zda porod per vex KIWI počítáte do operativních
|
BludickazBC |
23.10.2011 16:30:32
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21897313
citace: "CONCLUSION: : Although spontaneous vaginal delivery was significantly associated with stress incontinence and prolapse, the most dramatic risk was associated with operative vaginal birth." |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.