| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 2,5 roku

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 95 [Dalších 55 >>]
Marťa
  • 
18.5.2005 11:41:13
Čauky Jituš, operace trvala asi 2,5 hodiny pak ho převezli na JIP, tam ležel 2 dny napojený na různé přístroje, vypadalo to děsivě, ale doktoři mi všechno vysvětlili co a jak.Třetí den ho přeložili na normální pokoj a celkem jsme tam byli 7 dní než mu vyndali stehy. Samozřejmě jsem byla celou dobu se synem a ani chvíli jsem ho neopustila. Trvej na tom aby Tě hospitalizovaly s dcerkou, máš na to plné právo, nenech se odbýt. Je možné, že Ti řeknou, že už je dcerka větší a když už nekojíš tak tam nemusíš být. Ale nedej se a trvej na hospitalizaci s dcerkou. Oni si dají větší pozor s péčí o dcerku a i jí to psychicky pomůže. Držím palce. M.
Jitka a Anetka 15m.
  • 
18.5.2005 11:01:17
Ahoj,děkuji všem co mi poradili a hlavně vysvětlili jak se operace provadí a ostatní věci kolem.Do nemocnice nastupujeme 26.5.a 27.5.malé budou dělat CT no a pak se uvidí jestli je to na tu operaci.Raději na to nemyslím.Chtěla bych se ještě zeptat Marti jak to vypadalo po té operaci,jak dlouho trvala a jak se to hojilo a jestli jsi mohla být s malým stalé v nemocnici.Ještě jednou moc a moc děkuji.Jitka
Marťa
  • 
17.5.2005 20:48:41
Ahojky Jitu, neboj se o svou holčičku všechno bude zase OK. Já jsem měla před 8 lety stejný strach. Po porodu syna doktoři zjistili, že jeho tvar hlavy je nějak divný tak nás poslali do Prahy do Motola na Kraniometrii a tam zjistili, že má předčasný srůst lebeční kosti a musí se to řešit operativně. V té chvíli jsem myslela, že umřu. Vysvětlili mi, že mu musí rozříznout kůži ma hlavě horem od ucha k uchu a potom nějakým přístrojem lebeční kosti uvolnit, aby mohly růst tak jak mají. Na té operaci byl když mu bylo půl roku, teď je mu 9 let a je úplně v pohodě ,jizva na hlavě pod vlasy není vidět. Ta operace vypadá děsivě, ale hlavně, že pomohla. V nemocnici jsme byli jen týden a potom jsme museli po půl roce, později po roce dojíždět na kontrol. měření zda se to srovnalo. Před rokem nás vyškrtli z databáze a už nikam nemusíme. Držím Ti moc palce a neboj se toho. Měj se. M.
Líza
17.5.2005 19:15:28
78 je úplně v normě.
Tělesná výška dítěte začíná mít výpovvědní hodnotu o tom, jaké celkové výšky asi dosáhne, až ve dvou letech.
Katka,syn 5 měsíců
  • 
17.5.2005 17:12:32
V očkovacím průkazu je brožurka "informace pro rodiče" tam jsou vzadu hmotnostně výškové grafy tak jestli jste mezi Horní a dolní křivkou je vše vpořádku.Ahoj.
zizu, syn 14měs
  • 
17.5.2005 11:45:39
Nevíte náhodou někdo, jaký má být průměrný výškový přírustek po 1. roce? Můj syn má 14 měs a měří 78cm, já měřím 176 a manžel 193, takže se často setkávám s reakcemi, jak to, že máme tak malé dítě. Syn má problémy s jídlem, témeř nic nejí. Je v podstatě jen kojený. Bojím se, aby neměl kvůli tomu problémy s růstem.
markéta, Tereza 7/03
  • 
13.5.2005 11:29:03
Ten postup zní hrozně, ale když se řekne, že se "rozřízne břicho a z něj vytáhne dítě", taky to zní děsně.

Pokud by se operace měla uskutečnit (přeju, aby ne, vůbec si neumím představit, že by moje holka měla podstoupit jakoukoliv operaci), určitě si dopředu zjisti, jak je to s přítomností maminky při pooperační péči. jestli si můžeš zajistit pokoj s holkou dohromady nebo aspoň přímo v nemocnici, abys nemusela spát někde na lavičce na chodbě, jestli s ní budeš moci být pořád, ne jen o návštěvní hodiny apod.
Mana.
13.5.2005 9:58:49
Jitko,
ja to slysela jen zprostredkovane, kamaradova neter to nedavno podstoupila, bylo ji ale pul roku. Pry rozriznou kuzi na hlave od ucha k uchu, skalpuji a pak rozbiji ty srostle svy. Po operaci je pry neuveritelne otekla hlava, ale nasledky to nema zadne, pak se hlava i mozek normalne vyvijeji. Preju vam, at na operaci nemusite.
Jitka,Anetka 15 měs.
  • 
12.5.2005 20:37:00
Ono v tomhle případě o tu fontanelu moc nejde,je to předčasné uzavření lebečních švů to znamená,že mozek nemůže nadále růst.Neurolog nás poslal na neurochirurgii kam 26.5.malá nastupuje a kde ji nejprve budou dělat CT mozku a pokud se potvrdí to uzavření,podstoupí operaci.Nevíme přesně co jí budou dělat ale doufáme,že vše proběhne bez vážných problémů.Jsme z toho nešťastni,člověk si vždy říká,že zrovna to jeho dítě je v naprostém pořádku a pak přijde taková rána pod pás.Nikomu takový chvíle nepřeji.
markéta, Tereza 7/03
  • 
12.5.2005 8:55:31
O tom jsem nikdy neslyšela. Předpokládám, že ti to diagnostikovala pediatrička. řekli vám, jestli to může mít nějaké konkrétní následky, poslali vás na nějaké další vyšetření? Dá se s tím ještě něco dělat?

Moje holka měla fontanelu srostlou v 18 měsících, to mi proti 15 měsícům nepřipadá o tolik později.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 95 [Dalších 55 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.