| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 2,5 roku

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 95 [Dalších 45 >>]
Jitka,Anetka 15m.
  • 
11.5.2005 19:41:43
Dobrý večer,chtěla bych se zeptat jestli nemá někdo zkušenost s KRANIOSYNOSTÓZOU je to předčasné uzavření koronálního švu.Tj.malá má už uzavřenou fontanelu,má o 2,5 cm menší hlavičku než má být a lebeční částí má srostlé a to je prý moc brzo protože mozek potřebuje prostor aby mohl růst.Dozvěděli jsme se to dnes a jsem z toho nešťastná.Budu vděčná za vše.předem moc děkuji
  • 
28.4.2005 8:56:27
Petro,jestli můžu napsat,tak naše malá ve 3 měs. téměř nezvedala hlavičku.Měla ochablé svaly na zádíčkách,někde u lopatek.Tak jsme museli k neuroložce a ta doporučila Vojtovu metodu.Začaly jsme jezdit na rehabilitaci a každý den jsme cvičily,ikdyž se jí některé cviky nelíbily.A v přesně za 3 měsíce už sama seděla.Malý to pomohlo,možná je neměla nijak hodně ochablé,to nevím.Vojtovku jsem cvičila i s tou starší dcerou a můžu říct,že jim pomohla.Tak vám přeju hodně štěstí a zkuste to,já si na Vojtovku nemůžu stěžovat,naopak.
  • 
27.4.2005 15:00:47
Píšu ještě ten e-mail Kekina.k@seznam.cz
P.K.-Daneček 8,5měs.a Karolínka 5 let
  • 
27.4.2005 14:58:29
Ahoj Kamilo,přečetla jsem si tvůj příspěvek v diskuzi a chtěla bych se tě zeptat,jak to u vás bylo přesněji s těmi ochablími svaly.Já mám Danečka 8,5měs.a stále nesedí,ani se nezvedne na bříško opřený o dlaně,jen se přetočí ze zádíček na bříško a zpět a válí sudy přes celí pokoj,ale druhým směrem mu to dělá problémy.Opírá se jen o lokty,jako při pasení koníčků.Chodíme cvičit vojtovu metodu,protože má taky ochablí svaly,tak jsem se tě chtěla zeptat,jak to u vás probíhalo a jaké máš zkušenosti s tím ty,a za jak dlouho se to zlepšilo.Napiš mi prosím tě na e-mail,který tady píšu.Děkuji moc Petra
Kamila
  • 
25.4.2005 12:39:14
Ahoj, já jsem to, ale nemyslela tak, že kdo nemá VŠ rovná se hloupé dítě. Chtěla jsem jen uklidnit maminy chlapců, protože chlapci jsou oproti holčičkám o moc pozadu (pouze ale v tomto útlém věku), aby se nestrachovaly, že mají hloupé dítě. Jen jsem tím myslela, že můj syn nemá předpoklady být hloupý a nevyvíjí se podle tabulek. Děti prostě nelze škatulkovat. My jsme s ním ve třech měsících byli na neurologii, protože měl trošičku ochablejší svaly, ale hned se to spravilo. Tam nám paní doktorka řekla, že je to velmi svérazné a inteligentní dítě, které si dělá co chce a nikdy nebude podle tabulek. A to měl tři měsíce!
Co se týče té přezrálosti tvé dcery, tak to samé měl můj manžel. Ve třech letech četl, ve čtyřech počítal integrály. Opravdu si nevymýšlím! Na vysoké škole mu měl IQ tak vysoké, že to nešlo změřit. Ale ono to zase není až tak dobré. V praktickém životě je to spíše na škodu a zvlášť asi u holky.
Jo a co se týče tříkolky a kola, tak na tom snad můj muž neumí dodnes jezdit. Proto nechci syna zatím pouštět k počítači, protože z něj chci mít normálního kluka. Měj se hezky a držím palce!
  • 
25.4.2005 11:57:12
Ahoj Kamilo,většinou si tu holky tykají,ale když ne tak budu vykat.Mě na tom předešlým článku popíchlo jen to,že já nemám vys. školu rovná se hloupé dítě.Ale dnes vidím,že to nemusí být pravda,zrovna dnes přijali tu starší na osmileté gymnázium a poté,kdoví ale už 4 roky jí drží paleontologie.Jinak malý naměřili na eeg přezrálost(velkou vyzrálost,nevím teď přesně) mozku a dr. by zajímalo její IQ.Nyní bysme tam měli jít zase,tak se možná něco změnilo.A určitě bych si nedělala hlavu ,že neumí na tříkolce či jiné věci,ale když umí abecedu a počítat,tak z toho bych se radovala.A nebojte nevylítla sem,vždyť každý má právo na svůj názor a je jasný,že jestli půjde studovat tak se ho na škole nikdo nebude ptát jestli uměl na tříkolce nebo ne.Zdravím
Kamila, syn 2 roky a 8 měsíců
  • 
25.4.2005 10:29:30
Ahoj Jitko,
doktorky jsem se ptala. Když Vám napíšu, že dětská lékařka je má teta, tak asi zase vyletíte. Mým obavám se jen směje. Říkala, že na inteligenci dítěte vůbec nemá vliv, kdy a jak začne chodit, mluvit, apod. Že tyto otázky řeší centrální nervový systém a jeho zralost. Syn sice na tříkolce jezdit neumí (a jiné věci, které jsem již psala neovládá, ale umí přečíst celou abecedu, sčítá a odčítá do deseti....) Já se Vás také nechci, samozřejmě, nějak dotknout, to v žádném případě, ale genetika je velmi mocná.
  • 
24.4.2005 10:30:36
Ahoj Kamilo,naše malá se taky nevyvíjela podle tabulek.V6m seděla,7m začala chodit s drženim a v 10m sama,v 1 roce se sama oblékla a najedla,ale že rostla na horní hranici normy tak jsme museli na ultrazvuk mozku,že prý má velkou hlavu a nevím co ještě,jsme oba hodně vysoký,tak se neni divit,že malá je taky velká a je zdravá.Od mala byla podle dr. dál než její vrstevníci,ale zlobí jak čert,je hyperkinetická a hyperaktivní a prý podle dr. bývají tyto děti nadprůměrně inteligentní,ale díky tomu neposedí,zlobí,u ničeho nevydrží a lidi na ulici jak koukají co to mám za nevychovance(to je zas ta stinná stránka její).Teď ve 3 letech se sama učí z interaktivního slabikáře na pc,které docela slušně ovládá.Nechtěla bych se Tě nějak dotknout či urazit Tě ,ale my vysokoškolské vzdělání nemáme a první dcera má samí jedničky a jde na gympl a ta druhá je chytrá až moc.A po kom by byly tak chytré,já se teda za chytrou nepovažuji a ani nejsem.Určitě to tak nejde srovnávat,že někdo má vys. školu tak musí mít chytré dítě a já mám jen vyučení tak musím mít hloupé dítě.Co se vývoje týká,tak první dcera taky později začala chodit a neuměla tak dobře a tak brzo mluvit jako ta druhá.Hlavně nechci aby to vyznělo že do Tebe rýpu nebo Tě urážím to ne,nechci se nikoho dotknou,jen sem chtěla napsat co mám doma já a že každé dítko je jiné a nejde je srovnávat,jedno je takové druhé makové,nikdy sem tohle srovnávání neměla ráda ,některé je dobré v tomhle druhé zase v onom.A Vojtovu metodu jsme na doporučení neuroložky cvičili pod dohledem zkušené sestry a moc dceři pomohlo a mělo by se cvičit pod dohledem jak mi bylo řečeno,jelikož je to mačkání bodů na těle a když se neodborně mačkali jiné body na těle,tak by to mohlo ještě zhoršit stav.Jinak ve svým pokoji moc nespí a každou noc je u nás.Takže opravdu to nevede k ničemu to "srovnávání",mě když se něco nezdá na malý,tak si o tom popovídám s dr.,tak řekne co a jak a jestli máš pochybnosti zeptej se dr. za to nic nedáš.
Kamila, syn 2 roky a 8 měsíců
  • 
21.4.2005 9:38:39
Ahoj, mám kluka dva roky a osm měsíců. Musím říct, že se nikdy nevyvíjel podle tabulek. Chodit začal ve 14 měsících, ale neustále padal, na nočník přesně ve dvou letech, ale stane se, že se i teď počůrá. Slovní zásobu má sice velkou, ale strašně špatně vyslovuje. Co se týče básničky doplní pouze konec paci paci, sám si neobleče vůbec nic. Pozná sice pár písmen, barvy také a řekla bych, že rozliší počet do pěti. Jediné, co mu jde dobře, je skládání puzzle. Tříkolku nezvládá vůbec. Nejraději se vozí ještě v kočárku. Jinak je to ale velmi divoký kluk. Spí pouze v postýlce, protože ve velké posteli by se zabil. Jak ho někdy pozoruji ve srovnání s některými holčičkami, tak mám deprese. Ale říkám si, že vzhledme k tomu, že s manželem oba dva učíme na vysoké škole, hloupý snad nemůže být. Myslím si, že to ti naši kluci určitě doženou a předeženou ty rádoby geniální děti, které už málem programují, jak psal jeden tatínek. Proto, mamky nezoufejte!!!
16.4.2005 23:44:42
Milá Kamčo, tak zrovna když můj Honzík (2roky a 3měsíce) spinká, čtu si Tvoje řádky, které mi do žil vlévají trochu útěchy. Když jsem si přečetla vývoj dítěte ve 2.5 letech tak jsem byla z toho zelená. Snad jen pohybově jsme se tabulce přiblížili ,jinak jsme však hluboce pod normou. Chodit Honzík začal v 18 měsících a to ho naučila babička (moje maminka) tak, že mu do ruček dala dvě dřevěné kuličky a on se nějak zapomněl a přeběhl pokojík. Do té doby se jen plazil. Mysleli jsme si, že ani chodit nebude. Ještě dlouho trvalo než chodil rovně, dosti při chůzi vrávoral. Dnes již chodí jako čamda. Horší je to s mluvou. Sezení na nočníku doslova nesnáší. Nočník máme v bytě pouze jako atrapu. Též postýlka , toť odkladiště věcí. Má rád spaní ve velké posteli. Tu však musíme kolem opevnit, aby z ní nespadl, popřípadě se nepraštil o nějaký roh, protože není dne, aby náš Jeník nebyl bez modřiny. Tak takové je naše děťátko!! Ahojky Dáša
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 95 [Dalších 45 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.