| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 2,5 roku

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 95 [Dalších 35 >>]
23.11.2004 19:59:16
Absolutně souhlasím. Každé dítě je jiné, něco umí dřív, něco dýl. Je jasné, že kdyby dítě neumělo na dvou letech chodit, je to na pováženou. Ale nic se nemá přehánět. Znám plno maminek, které se tím stresují a postrkují dítě, aby to teda dělalo, když je to tam napsaný. Copak jsme stroje?
Peťule
Xantipa
  • 
6.10.2004 16:51:36
Nelíbí se mi snaha strkat dítě do škatulek. Teď má umět tohle a tamto. Babička mě pořád rozčilovala řečmi, že sousedčina holčička už dělá kdeco...a můj malý ne. Odzbojila jsem ji slovy, že náš malý se to snad všechno naučí dřív, než půjde do školy. I když už mám třetí dítě a i ty starší všechno zvládly, najednou jsem hrozná a nezodpovědná matka. Dětská lékařka ve 2. roce věku dítěte mi řekla, že už nemá mít pleny a já jsem odpověděla, že mu je ještě nechám, protože nerad chodí na nočník a že to přijde samo. Tak lékařka usoudila, že to není normální a chtěla nás poslat na nějaké vyšetření. To jsem odmítla a lékařka do karty napsala, že maminka je nezodpovědná a odmítá spolupráci. To je už na mě moc. Odmítám své dítě strkat do šklatulek a řídit se nějakými tabulkami. Spousta rodičů to dělá. Proč?
Katka s Ankou
  • 
2.10.2004 23:37:48
Radši se moc nesmějte. Zní to divně, ale naše holkajda čte! Je jí 2 a půl. Písmenka zná od 18 měsíců, myslím, že by i psala, kdyby měla odpovídajícím způsobem vyvinutou motoriku, každopodádně to zkouší. Do ničeho jsme jí nenutili, celé to vzniklo náhodou. Vůbec si nemyslím, že by byla geniální, zkrátka v tomhle vývoj předběhla a v jiných věcech je zase pozadu. Vznikají tím spíš kuriozní situace, když čte v metru nebo v autobuse. Někteří mě považují za "zrůdu", protože se domnívají, že nedělám s Ankou nic jiného než jí nutím číst. Nesmysl! Osobně bych to vyměnila za daleko praktičtější dovednosti. Jí jako čuňátko a oblékat se taky nehodlá. A neposlouchá tak šíleně, že z toho bývám na mrtvici.
24.9.2004 16:34:03
Ahoj,
pokud tvoje dite zvlada vsechno to, co popisujes, musi to byt genius.
Mam take 2,5 leteho syna. Ale ten je "normalni". Akorat protoze zijeme v zahranici, a manzel je cizinec, mluvi dvema jazyky. Mluvi velmi dobre, rozumi vsechno, umi zazpivat (detsky) kocka leze dirou, umi predvadet nekolik rikadel a doplnovat je, jezdi na trikolce, najist se sam, sundat si boty (obout jen pantofle), sunda si kalhoty a slipy, rozepinaci svetr, umi ridit auticko na dalkove ovladani, zna temer vsechny barvy, umi hrat detsky basket - trefi se do kose, skace, a ja nevim co jeste.
Pet,syn Pavlík 2,5 roku
  • 
15.8.2004 0:40:18
Ahojky, u nás je to podobné. Pavlík začal mluvit velice brzo a to i ve větách. Umí několik pohádek asi 300 říkanek, stačí mu slyšet něco jednou a hned si to zapamatuje. Sám se obléká ....až na ty ponožky, u těch se vzteká
Staví, pracuje na zahrádce, počítá, maluje atd.
Je to naše sluníčko
22.6.2004 22:21:12
omlouvám se nabourala jem jinou debatu.
22.6.2004 22:15:51
Mám syna 2,5roku a všechno kromě oblékání zvládá skvěle. Ještě mu to skákání
příliš nejde, nakrmit se umí, ale je po něm binec.
Je však velmi dobrý v mluvení, mluví slova od 9.měsíců, zvládne vykládat nejméně 2 pohádky, několik říkanek. Umí napočítat do 20., čísla pozná napsané
a miluje číst SPZ aut. Umí taky všechna písmena abecedy. S babičkou hraje domino, poskládá sám Puzzle o 25 kostek. Protože čísla šíleně miluje, používá s velkou oblibou mojí kalkulačku a čísla vepisuje a všem to předvádí.

Toto není legrace, jen velmi vnímavý kluk, kterého zaujme naprosto všechno.
Kamča
  • 
15.4.2004 16:03:15
Čauky
mám dvě velice povedené ratolesti už v relativně odrostlejším věku (holka 10, kluk 8)
a vývoj byl u každého úplně jiný. Dcera byla učenlivá. Chodit začala v 11 měsících a ve dvou letech dokázala skoro všechno. oblíkání plynulou mluvu. nočník a tak. Ve třech letech si uměla zavázat boty.. Prostě dá se říct že žádný problém.
Ale jak píšu každý je úplně jiný. Syn začal chdit v 16 měsících. Oblíkání jakž tak šlo kolem těch dvou a půl let, ale ponožky a někdy i kalhoty byl problém. Mluvení byla totalní katastrofa. Ve třech letech používal asi 10 slov. Jediný co trochu šlo byla jízda na kole. to úspěšně zvládl ve třech a půl. Ale tkaničku u bot poprvé zavázal v 6 letech.
A aby člověk pravdu řek v pozdějším věku se stejně nepozná jestli dítě začalo chodit v roce nebo ve dvou a pod. Takže to chce relativně klídek a čekat jak se situace bude vyvíjet. Nemá cenu na ty malinký povstalečky tlačit, nebo by se mohli vzbouřit a nemuseli by chtít dělat vůbec nic.
  • 
2.4.2004 21:55:54
Ahojky,
tak mám kluka 2,5 roku. A to že by sám oblékl, to nehrozí. Maximálně se dokáže slvléknout. Barvy umí pouze tři a šlapat na tříkolce mu taky ještě moc nejde.
Jediné, že mluví hezky, ale říkanky, to ani náhodou.
Není schopen se pořádně soustředit na danou věc. No nevím, ale myslím si, že tento vývojový kalendář je trošku asi přehnaná věc, člověk to musí brát asi s rezervou. Ve školce vše děti doženou, že se ani nenadějeme, aspoň tak mi to říká pediatrička.
Tak nevězte hlavu. Ahoj
8.3.2004 17:00:21
Jsem tady poprvé, ale ten popis sedi víc než na 100% na mého mladšíha syna! Mimo to, není-li po jeho/např.u tatky/, tak letí žalovat mamince, že tatínek zlobí, a naopak!A hrozně rád přitom říká, že dá tomu dotyčnému na zadek!Snaží se prosadit za všech sil, a já doufám, že ho toto tvrdohlavé období brzo přejde!Jinak je upovídaný až moc, a ty jeho rozumy,..Např.teta má v bříšku Verunku/je těhule/, ale Verunku tam má i tlustý starosta z večerníčku!
Silvišek a Dominik
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 95 [Dalších 35 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.