| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 2,5 roku

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 95 [Dalších 25 >>]
5.2.2004 9:53:47
Ahoj martino, z toho vztekání si nic nedělej. Já jsem na tom stejně. Mám 2,5 holčičku nelu a je to to samé. Když je s jedním z rodičů, tak se to dá, ale jakmile je s obouma tak zkouší. Většinou jsem to já kdo ji okřkne anebo dá přes zadek. Manžel mi na to dává najevo že bych ji být neměla apod. Tak tohle mne vždy dorazí a jsem pěkně naštvaná. Ono občas dát najevo dítěti, že pořád velí dospělí nikoliv dítě, není jistě na škodu.
Tak hodně sil při zvládání ratolestí. Matěj je asi taky Lev, viď?

Barča + Nelka
3.2.2004 11:08:12
Dobrý den, připojuji se se souhlasem. Vše co popisujete tam sedí. Teda krom barev. Někdy je pozná, někdy ne. Velice často říká, že je vše buď zelené, nebo červené. Jinak se sama chce oblíkat i svlíkat, ale někdy to dost dlouho trvá. Co se týče mluvy, tak problém není. Umí básničky, písničky i slovní zásobu má velice slušnou. Ví co je nahoru, dolů. Takže šikulka.
Pavla, dcera2,5 let
  • 
6.12.2003 23:28:14
Myslim si,ze nejdulezitejsi je,aby se detatko rozvijelo dopredu.Jestli umi rikat basnicky ve dvouch letech ci nikoliv je snad jedno.Ale je potreba pozorovat, zda dite dlouhodobe nestagnuje ve vyvoji. Kazde dite ma sve tempo a sve obdobi na rozvijeni urcite oblasti.Kdyz detatku rodina nabidne dostatek podnetu a diteti se budou alespon nekolik minut denne intenzivne venovat, neni potreba se bat, ze bude nejak opozdene.Kazde dite(kdyz neni nejak chronicky nemocne)se do sesti ci sedmi let srovna s vrstevniky a my se tomu pak budeme moci jen zasmat a rici:" Sice neumel ve trech letech plynule rikat basnicky, ale ted ma v prvni tride same jednicky."
19.11.2003 12:20:04
Milá paní i já mám vnucku 2 roky a 7 mesicu,ktera nezapada do tabulek a presto verim,ze bude v poradku.Denne nas prekvapi necim novym,ale barvy a rikanky ji nic nerikeji.A tak tedy volam-vydrzme.Zdravim Iva z Prahy
19.11.2003 12:19:51
Milá paní i já mám vnucku 2 roky a 7 mesicu,ktera nezapada do tabulek a presto verim,ze bude v poradku.Denne nas prekvapi necim novym,ale barvy a rikanky ji nic nerikeji.A tak tedy volam-vydrzme.Zdravim Iva z Prahy
Jana a 2,5letý trpaslík Šimon
  • 
27.10.2003 23:33:45
Já od našeho trpaslíka ještě otázku "proč"neslyšela,ale zatím odříká tak 20 básniček, PC myš ovládá od 2 let,počítá do 4.
Nyníhraje PChry, boty umí /za odměnu/obouvat.Teda bačkůrky, gumáky, cvičky.Jinak mu obouváme boty,se slovy nechci je,ne,a..,na kole s kolečkama jezdí od 1roku a 10měsíců.Vinu na nikoho zatím nesvaluje, když něco provede,odpovídá hrdě, že to rozbil Šimon, a že opraví s mamkou nebo s taťkou.
Tak to docela odpovídá.Jen nepíšou o vzteklosti a neposlušnosti.Odpověď typu ne, ne slyším často, musím ho neustále nalákávat něčím "jako" zajímavějším.
Daniela dcera 2 roky a 3 měsíce
  • 
20.10.2003 22:08:53
Tak to poučování znám taky a víš co je hrozné. Celý den běhám vařím uklízím, ještě při tom studuji a když si konečně sednu tak má malá Dominička přijde a říká ,,ty nemáš co dělat?" hrozný!
Katarína(38), Jakub(9)
6.10.2003 13:06:59
Môj syn má ešte len 20 mesiacov, ale negativizmus sa prejavuje v plnej miere. Na všetko hovorí NIE, aj keď si myslí ÁNO. Keď sa ho opýtam, či je hladný, povie NIE a vzápätí uteká ku stolu, kde má tanier, berie lyžičku a je ako keby týždeň nevidel jedlo. Keď ho o niečo poprosím, tak to neurobí ani náhodou, ale keď mu niečo zakážem, okamžite to ide spraviť. Dúfam, že to nebude trvať večne, lebo niekedy nie je jednoduché ostať kľudná...
  • 
3.10.2003 21:22:04
ahoj tak to jsme na tom uplně stejně mam taky honzíka a taky 2roky a čtyři měsíce a taky zrovna koukam že do toho schématu vůbec nezapadáme je fakt že řekne dva tři ale jenom když na mě skáče např.ze stolu či skříně a ukázat barvu tak to už se tedy neobtěžuje místo kočka pořád říká čičí a co se týká básniček tak tomu se musim fakt smát neni schopnej po mě zopakovat ani tři slova natož celou básen holt asi mame jiné děti u mně je to asi tedy spíš hiperaktivita mého roštaka ktery u ničeho neposedí a pořád něco ničí a zkoumá tak papa
Bara
  • 
23.9.2003 20:34:51
Omlouvam se, ten prizpevek byl myslen naprosto vazne....avsak pro nedostatek casu a moznost soustredeni mi "ujel" do jine kolonky...Hmmm proto asi potrebuji "pani na hlidani" ...Kazdopadne to asi neni o tom jestli umim nebo neumim programovat, ci pouzivat PC, spis o to jestli se na to mohu poradne soustredit.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 95 [Dalších 25 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.