| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 2,5 roku

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 95 [Dalších 5 >>]
3.10.2002 17:48:01
já mám děti které když měly 2,5 roku
uměly číst já jim od jednoho roku ukazovala slabykář




ve škole se moc nudili
30.7.2002 14:22:05
Sisinko,
navštěvovala jsem předadopční kursy, a tam nám psycholog říkal, že kolem 2. věku dítěte přichází tzv. 1. puberta, kdy dítě musí mít na vše kolem sebe opačný názor než rodiče a všechno neguje. Říkal tam příklad "ze života", kdy svému dítěti ukazoval netopýra a říkal "Podívej, to je netopýr" a to dítě odvětilo "Ne, to je topýr". Ale neboj, ono to přejde. No a pak přijde ta "pravá puberta" a to bude teprve maso :o)))))))
E.
Simča a beruška
30.7.2002 13:46:00
Mám 2,5 letého synka Adámka. Je to milované dítě ( ne však rozmazlené ). Když už není jiné cesty, dostane i na zadeček. Po přečtení článku o tom, co by mělo umět dítě jeho věku jsem na vše v duchu přitakávala a v jednom bodě jsem se úplně bez výhrad ztotožnila s pisatelkou. Jedná se o veškerou negaci dětí jeho věku. Zrovna včera jsme byli s Adámkem na zahradě, když se nachýlila hodina H a já zavelela, že půjdeme pomalu domů, spapáme jogurt a půjdeme spinkat. V tom mi syn bez hnutí brvy odpověděl: "Tak to ani náhodou". Nevěděla jsem v tu chvíli, zda se mám začít smát, protože z úst 2,5 letého človíčka zněla tato fráze přinejmenším velmi komicky. Jedná se pouze o období, které zuse pomine? Jaké zkušenosti máte vy?
Jana Mahdalová, 2,5 Davídek
  • 
23.11.2001 20:06:36
I já mám šikulu doma.Davídek povídá od rána do večera a to pořád. A když náhodou mu dojdou slova tak si začne zpívat. A to je teprve něco, často mi jde hlava kolem jak stále povídá a povídá, jak bylo dobře když uměl dvě tři slova a hotovo.A co teprve dovednost to je něco. S nůžkami dovede úplné divy.A další nářadí mu nědělá žádné problémy, dokáže rozmontovat vše na co sáhne, co by ani dospělí nezvládli.Začíná jezdit na kole, s postranníma kolečkama jezdí už půl roku,člověk mu někdy nestačí v jeho vývoji.
Alice Daková,syn 2,5 roku
  • 
26.7.2001 12:01:09
Musím souhlasit.Mému synkovi bude za měsíc 2,5 roku a moc toho tedy nenapovídá.Umí si říci,co chce,ale o souvislých větách se nedá hovořit.Když chce pít,tak řekne "pí" nebo "čaj" a to je vše. Někdy mám pocit,že to dělá naschvál.Je dost vzdorovitý a svérázný.Říkanku by rozhodně nezvládl a tak tak ,že se oblékne.Také neustále srovnávám a někdy jsem z této situace zoufalá,protože mnoha jeho vrstevníkům je poměrně dost dobře rozumět.Ale na druhou stranu každý je jiný a myslím,že se to časem srovná.Vždyt´Einstein mluvil až v osmi letech!
Lidka, Vojtíšek 2,2 let, Jakoubek 12 týdnů)
  • 
19.7.2001 21:39:22
Souhlasím, taky se mi to zdá trošku přehnané. Ona je taky trošku otázka pohledu, co kdo považuje za splněné. Pro někoho je znalost říkadla, když malý doplní poslední slovo verše, pro někoho, když odříká básničku.
Taky by mně zajímalo, jestli se vůbec dokážeme ve třech letech obout. Zatím o tom nemůže být ani řeči.
Napřed jsem z toho vývoje chytla těžkou depresi, ale ta už mně opustila. Hlavně, že je Vojtíšek šťastný a spokojený. A celá ontogeneze ať jde někam (ale stejně budu pořád sledovat, zda je "popředu nebo pozadu").
Michaela, dcera 2 roky
  • 
30.6.2001 10:39:10
Jen těch básníček a říkadel a písníček umí mnohem víc, až se někdy divím. A vzdorovitá je taky až moc. Ráda si chodí, kam chce a dělá co chce. Hlavně, když někam spěchám, nebo jsme na nákupech. Snad tohle přejde.
Hanka, Honzík 2 roky a 4 měsíce
  • 
31.5.2001 23:02:10
No to tedy nevím, jak to všechno Honzík za ty dva měsíce, co mu ještě do dvou a půl let zbývají, stihne. Je tady ještě někdo, komu tyhle přehledy připadají nějaké přehnané? Vždycky mě to trochu rozkolísá v mém přesvědčení, že máme dokonalé dítě... P.S. ještě máme dluh z dvou let s tím oblékáním ponožek a rukaviček
Svata - 2,8 roční dcerka
  • 
14.9.2000 22:07:12
Mé dceři budou za měsíc 3 roky. Když jsem si přečetla co všechno umí dítě ve 3 letech shodovalo se to ze 75%. Proto jsem klikla na věk 2,5 roku. Zde se shoduje všechno až na to, že tedy říkanku neumí v celku říci ani jednu. Motá dohromady paci, paci, pacičky a skákal pes a prší, prší. Barvy zná, kreslí křídou i vodovkami, ale žádný geometrický tvar v tom nevidím. V knize pojmenuje všechno. Neumí, ale pořádně vyslovovat. Pořádně vyslovuje, jen když něco chce nebo ji to samotnou baví, vyhovuje jí to. Stydí se před mužskými. Když přijdu do obchodu, jakmile je tam mužský, tak sklopí hlavu a nepozdraví. Dokonce neřekne AHOJ či Dobrý den vlastní babičce. Má i taková vzdorová období. Postaví si hlavu a prostě NE! Už nevím jak bych ji naučila, aby za dárek či bonbóny od babičky řekla Děkuji!
Sama se oblékne, ale pouze když si "cikne" do kalhotek nebo se vzteky počůrá. Postříká se vodou, aby se na to nepřišlo. Na tříkolce jezdí jako drak. Skáče, provázek taky přeskočí. Koupilo se jí i švihadlo. Tak ho přehazuje před sebe a potom skočí. Nejraději by lezla na tyčky a žebříky.
Moc jí nejde ovoce a zelenina, hlavně mrkev, brambory. Nyní má své rýžové období, které trvá zatím nejdéle ze všech předešlých - hráškových, kašovích, vajíčkových, párkových....
Míra & spol.
  • 
10.7.2000 7:45:32
Sakra Sylvia,

stačí na to kliknout jenom jednou ...
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 95 [Dalších 5 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.