.kili. |
11.3.2012 16:32:32
- "že při vedení tohoto konkrétního porodu porušili hned několik doporučení WHO (Světová zdravotnická organizace) jim ráda napíšu."
To je dobře, budou rádi - nebudu podávat žádné důkazy někomu, kdo danému tématu zcela zjevně rozumí jako koza petrželi no právě proto se ptám, že Vy tomu rozumíte, jak jste psala, - " konkrétní léky jsem neuvedla, " no právě, proto jsem se ptal, které konkretně jsou opiáty, Vy jste napsala, že všechny, tomu se mi nějak nechtělo věřit, to by jich dostala vskutku až dost, takže které z nich jsou ty opiáty, to jsem se chtěl dovědět, marně |
jana, školkáč a školák |
• |
11.3.2012 16:24:45
To že je mám v Austrálii poučit byl Váš nápad, já jsem pouze souhlasila. To, že při vedení tohoto konkrétního porodu porušili hned několik doporučení WHO (Světová zdravotnická organizace) jim ráda napíšu. Nezlobte se, ale nebudu podávat žádné důkazy někomu, kdo danému tématu zcela zjevně rozumí jako koza petrželi a navíc myslím nestojím před soudem. A abych pravdu řekla, je mi úplně jedno jestli mi věříte nebo ne. Žádné konkrétní léky jsem neuvedla, ale pokud Vás to zajímá, v českých porodnicích se běžně užívá k tišení bolesti Dolzin a Tramal - léky ze skupiny opiátů. |
*Aida* |
11.3.2012 13:04:01
Insulo,
autorka psala,ze ji epidural fungoval vice na jedne strane a postupem casu to bylo vice a vice znat. Zazila jsem bohuzel to same, skoncilo to taky cisarem a taky mi vyndali epidural a napichli spinal. |
11.3.2012 10:42:24
Deniso - také z toho mám podobný pocit.
Aby měl někdo pocit selhání, musí toho hodně od sebe očekávat. Očekávat něco od porodu je hloupost - je to nekontrolovatelný proces, který si žije svým vlastním životem. Matka ho může ovlivnit jen do určité míry. Stejně tak nedokáže ovlivnit, jestli bude zaplavena či ne hormony po porodu. Vyčítat si jejich nedostatek je další hloupost, která jen otravuje život. |
• |
10.3.2012 18:24:23
Mám za sebou dokonce 3 císaře a ani u jednoho pocit selhání nemám.
První byl plánovaný (malý byl koncem pánevním a podle ultrazvuku žádný drobek), druhý, ač jsme do poslední chvíle doufali, že proběhne spontánně, nakonec skončil také císařem (tentokrát se dítko rozhodlo, že si pobyt v břiše prodlouží o 14 dní po TP) a vyvolat porod uměle nemohli kvůli již předchozí sekci. Třetí dítě, které jsme si ještě přáli, nakonec mělo cestu na svět jasnou - pouze císařským řezem. Naštěstí všechny dopadly dobře a jakým způsobem přišly na svět, neřeším. Naopak. Momentálně se mi to hodí, protože jak jsou dítka ještě malá a zvídavá, je mnohem snažší jim ukázat jizvu na břiše a vyprávět si s nimi, že je pan doktor vytáhl z bříška. Jednoho, druhého i třetího ) |
10.3.2012 17:46:48
Tak to je hodne pausalizujici. Ja rodila 67 hodin a po 12 hocinach taky zadny nalez, ze me poslali domu s "poslicky". Porodila jsem v pohode prirozene a nikoho cisar ani nenapadl. A vycerpana jsem nijak extra nebyla. Kdyby to narizeni v porodnici dovolovala, dosla bych na pokoj po svych. Tedy ono by to asi i tak slo, ale za to dohadovani to nestalo.
|
vertigo |
9.3.2012 18:41:00
Pěkná blbost! lék od bolesti mohl být klidně Algifen (účinná látka metamizol), což není opiát. Na spaní mohla dostat Diazepam, benzodiazepin, což není opiát. Tak kde jsou ty opiáty???
|
Epepe |
9.3.2012 17:03:40
Deniso, sytý hladovému nevěří.
|
.kili. |
9.3.2012 15:48:31
"buď jste natvrdlá, nebo jste nečetla "
no, nejde ano tak o nepřečtění, natvrdlost je možná. Mohla byste ji překonat poměrně snadno tím, že byste uvedla jednotlivě ty léky a uvedla, že je máte za opiáty. To byste pak mohla i poslat do té Austrálie, usnadnilo by to další Vaše kontakty s nimi. |
.kili. |
9.3.2012 15:44:52
"Jak to, jestli někdy pojedu do austrálie, souvisí s mými vědomostmi o opiátech?"
no píšete o jejich podávání při porodu, že "Možná by jste se divila, ale o prostředcích užívaných k tišení porodních bolestí vím opravdu hodně. Zcela zjevně víc než vy." tomu věřím, proto se ptám, akorát Vám asi trochu uniká definice opiátů, takže s tím, co píšete, možná vystačíte někde pod Myslivnou. " co si tedy myslíte, že všechny ty prostředky na tišení bolesti obsahovali za účinnou látku? " Já jsem nic o těch prostředcích nesděloval, tázal jsem se, Vy¨tvrdíte a je tedy na Vás podat důkaz, v daném případě vyjmenovat, které z Vámi uvedených léků jsou opiáty. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.