| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Můj porod - běh na dlouhou trať

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 75 [Dalších 15 >>]
kreditka
8.3.2012 20:30:52
Celou dobu čekám kdy se nepodařený porod svede na lékaře a už jsem se dočkala... Ono pokud se porod nerozběhl sám tak lékaři konat museli a jak jinak vyvolat porod než léky? Neporodila jsem bez vyvolávaček ani jednou, po týdnu přenášení jsem měla nález jak v 5. měsíci těhotenství, nevím co jsou poslíčky, neznám odchod hlenové zátky dřív než během porodu, den před porodem u obou dětí jsem mohla dělat cokoliv. U dcery se chytla vyvolávačka hned napoprvé a porod ušel, u syna to už bylo horší a porod nepostupoval, pravda porodila jsem přirozenou cestou bez epi 4 kg syna, ale porod nebyl z nejlehčích i když naštěstí bez následků.

Fakt mi už tu jen v diskusi chybí názor, že kdyby rodila autorka doma tak se to nestalo ~a~
8.3.2012 20:17:36
Můj druhý syn měl 4 kila, přenášený nebyl - rodila jsem asi 2 dny po termínu a porodila jsem ho normálně a bez natržení, cca na 2 zatlačení. Pokud žena nemá úzkou pánev, tak 4 kila nejsou zase tolik, podle mě. Je pravda, že jsem nebyla v poloze ležmo, ale v kleku. Jestli by to šlo ležmo si nejsem jistá.
MarkétaP + 4 dcerky
8.3.2012 19:21:43
Například umělý oxytocin. Může nepřiměřeně posílit stahy, takže se děloha vyčerpá a dojde k atoniii.
vertigo
8.3.2012 19:08:03
A které konkrétní léky se asi tak v průběhu porodu dávají, aby podpořily krvácení??? ~a~ Jsem alergická na takové laické závěry, nikdo z nás u toho porodu nebyl, její chorobopis neviděl, ale najednou jsou všichni ohromní odborníci a hodí všechny lékařské postupy do jednoho pytle ~q~
8.3.2012 18:20:33
Naprosto šílrný porod, na ktetrém nebylo přirozeného vůbec nic, takže ten závěr byl asi nevyhnutelný, ještěže nedošlo k hyster. Uff...

x x
8.3.2012 17:35:29
To samé si myslím taky, když si vezmu, co vše za léky dostala, tak to by porazilo i koně. Říkám si, jestli porod nepostupoval kvůli tomu, že se do všeho moc rýpalo. A já myslela, že se to děje jen u nás.
8.3.2012 16:26:48
Práve som dopozerala film "Business of being born", a mám pocit, že sa na tebe v pôrodnici "vyřádili". Mmch to krvácanie skôr než vyššou váhou, bolo zrejme spôsobené všetkými tými liekmi, čo do teba napchali.

Je mi to úprimne ľúto, prirodzený pôrod je naozaj úžasný zážitok! Ale zdá sa, zvládla si to dobre a to je hlavné!
8.3.2012 16:01:48
Trochu nechápu, proč ti vytáhli epidurál a dávali pak spinál. Já si dala u dcery taky píchnout epidurál. Porod ale nakonec skončil císařem (nepostupoval) a já chtěla narkózu, ale kvůli epi jsem měla "smolíka". Prý by to byla škoda nevyužít, takže vstup využili pro podání jiného anestetika a provedli císařský řez. Epi mi vyndali až druhý den (používali ho na léky na bolest). Nemuseli mě dvakrát píchat. ~;)
Tutenstein
8.3.2012 15:58:53
Klobouk dolu,ze jste se tak ryche zotavila.~;((
Obdivuji.

Rodila jsem prirozene prvni ditko vyvolavane 6 dnu po TP(kvuli horsim ozvam),dcera mela ve vysledku 4.6 kg a 55cm.
Je to skoro 11 roku.
Cele se to odehralo se stalym pripojenim na monitoru,v leze(bez moznosti mice,sprchy,atd...)a takovy porod nikdy vice.
Paradoxne jsem tez citila pocit selhani,jelikoz jsem takovy prubeh porodu dovolila.~g~
Dekuji,ze to dopadlo jak to dopadlo.
Huhika, J02/10+J01/12
8.3.2012 15:57:49
Tak jestřabinu bych ještě mohla zkusit. Nehodlám se jen tak vzdát, i to málo,co má ode mně má mi za ty přijaté protilátky stojí. Utěšuji se tím, že mu to třeba pomohlo ustát jenom s mírním kašlem chřipku, kdy lehl zbytek rodiny s horečkami. Akorát ten týden odmítal příkrm z láhve vůbec, byl jenom na prsu. Jestli mu bylo špatně a neměl chuť,nebo ho to víc dráždilo při pití,nevím. Teď se jeho spotřeba zase zvyšuje, i když zatím nedosáhla předchozí množství. Vzdám to, až když toho sám bude chtít nechat. Zatím mu naštěstí míń chutná láhev (hadičku jsme vzdali asi po měsíci, s tím,že už se asi nerozkojím)
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 75 [Dalších 15 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.