Dobra1 |
8.3.2012 15:27:29
Nejspíš neděláš špatně nic.
Já první dítko přikrmovala od porodnice, po každém kojení, do půl roku stříkačkou, pak dudlíkem. Zkoušela jsem všechno možné, nepomohlo nic. U druhého to bylo totéž. U třetího se mi podařilo začít plně kojit po dvou měsících, teď po měsíci. Moje zkušenost je, že pokud celková dávka dokrmu, který dítě potřebuje za den, zůstává nějakou dobu přibližně stejná, je šance se rozkojit, pokud se to pomalu zvyšuje, spíš není. Taky jsem tentokrát začala pít čaj z Jestřabiny lékařské + kojící čaj, který ji obsahuje, myslím, že to taky pomohlo. Někdo to tu doporučoval cca před 3 týdny. |
Huhika, J02/10+J01/12 |
8.3.2012 15:10:19
Moje sestra se taky rozkojila po SC jenom tím,že odsávala, ze začátku ani nemohla kojit. Já jsem asi nekojící,teda kojím pořád a často, ale nestačí mu to a nedokážu zvýšit tvorbu, i když odsávám, piju čaj, beru homeopatika. Nevím,co dělám špatně.
|
8.3.2012 14:53:22
Mám tři děti - první normální porod v termínu hlavičkou, druhý také v termínu, ale zadečkem a třetí akutní císař, ale také v termínu. Raději 2x rodit KP, než dobrovolný císař!!! Ale navzdory tomu jsem nikdy neměla pocit selhání, dítě bylo zdravé a živé a navíc jako jediné kojené!!! Po aktuním císaři jsem se rozkojila nejlépe!!! Ale první dvě nekojení byla z důvodu vpáčených bradavek, což mi řekli po DRUHÉM porodu....
|
Huhika, J02/10+J01/12 |
8.3.2012 14:24:54
Já autorku naopak naprosto chápu. Moje porody měli zhruba podobný průběh až na to drama s krvácením, obě děti přes 4kg. U prvního jsem si ani nepředstavovala, že bych měla rodit císařem, ale když mě po příchodu do porodnice s odteklou vodou a s kontrakcema po 2 min nutili ležet a pumpovali do mě oxytocin, vědela jsem, že je to špatně a neozvala jsem se nijak razantně,moje chabé pokusy totálně ignorovali. Tak tam je u mě ten pocit selhání, že to mohlo dopadnout možná jinak, kdybych si trvala na svém, jak jsem to cítila!
U druhého jsem byla odhodlána rodit přirozeně, všechno vypadalo perfektně, váhový odhad dobrý, jenom malý se prostě rozhodl, že se narodí až o 14 dní později. A to bohužel az ve chvíli, kdy jsem byla hospitalizovaná a podepsala souhlas se sekcí. Místo ráno plánované sekce ve spinálu mě nakonec donutili znova absolvovat akutní v celkové anestézii. Nedokázala jsem ukecat ani těch pár hodin navíc, aby mi to udělali ve spinálu. Taky jsem mohla trvat na svém a operaci odmítnout. A vím, že jsem u toho taky umřít já nebo dítě, nebo taky ne. Už se to nedozvím,a bude mě to asi ještě nejakou dobu trápit. A to nemluvím o problémech s kojením, které mám ještě ted 2 měsíce po porodu,obávám se, že lepší už to ani nebude. |
Katka, kluci 9 a 13 |
• |
8.3.2012 13:45:40
Ten pocit selhání nemá žádné rozumové opodstatnění, ten tu prostě je. Mohu srovnávat pocity po porodu císařem a po porodu spontánním a vím, jak jsem na tom v obou případech byla. Po císaři jsem hledala cestu k mrněti dlouhé měsíce, byla jsem nešťastná, tak nějak divně zklamaná a permanentně vyčerpaná, ptej se proč - já prostě nevím.Po porodu druhého kluka normálním způsobem jsem zažívala štěstí, které jsem bohužel při tom prvním vůbec nepocítila.... te´d si zase vyčítám toto, že prvního syna jsem nedokázala takhle přirozeně a hned bezvýhradně přijmout.
Až mnohem později jsem si o tomto něco přečetla, že je to častý problém po císařích... možná by bývalo stačilo, kdyby mi to tenkrát někdo trochu vysvětlil. Takhle všichni je říkali : bu´d ráda, že máš zdravé dítě a zapomeń na to, co se dělo...To, že někdo ten problém nemá, neznamená, že neexistuje. |
8.3.2012 13:20:53
Ano prosla jsem si take tim samym. hysteroktomie pri plnem vedomi, jinak bych tam umrela. Porod prirozeny, tak masivni krvaceni nikdo necekal. Dite primo na termin, 4,1kg
|
Klarisanek |
8.3.2012 12:03:59
A tvrdim to snad, zalezi samozrejme na prani matky a na okolnostech, ktere by meli doktori co nejlip zmapovat, ale jak vime ani UTZ neni dost presny. Kamaradka neonatolozka z jedne nejmenovane porodnice rika, ze prenaseni takovou dobu je blbost, neb zaznamenavaji zvysovani poctu deti udusenych na pupecni snure u matek co prenaseji. Nikdo jeste neprisel na to, proc v soucasne dobe tech pripadu oproti minulosti tak pribyva.
|
Markéta, kluci 10 a 3 |
• |
8.3.2012 11:19:45
Jako myslíš, že by pro sichr všechny porody měly být vyvolávané přesně v den předpokládaného porodu?
|
Binturongg |
8.3.2012 11:09:34
Deniso - myslím, že pocit selhání se dostavuje fyziologicky u žen, které císaře neplánovaly - mají pocit nedokončenosti...
Zaplaťpámbu za své dva SC! Plánované, v pohodě - navíc se taky nejedná o žádnou srandu, takže nemám pocit, že bych ty děti dostala zadarmo |
knoflíček |
8.3.2012 11:09:09
Omlouvám se,že jsem nepostřehla,že se Váš porod odehrál už před pár lety,ale to nevadí. Určitě máte z Vašich dětí radost, zaslouženou.I Váš manžel je Vám jistě velkou oporou,jakou Vám byl i v nelehkých chvilkách. Užívejte si štěstí a radost z toho,že jste zůstala naživu a ,že jste měla tak jako já obrovské štstí.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.