Lenka P. |
• |
19.3.2012 13:28:03
Nemůžu říct, jak byste dopadla, kdybyste rodila v Čechách Vy, ale můžu Vám říct, jak jsem dopadla já. Porod byl skoro totožný s Vaším. Až na to, že byl můj druhý. Kontrakce jsem měla po 2-3 minutách po dobu 28 hodin. Na sál mě vzali, až když malý přestával mít ozvy a já měla tlak tak nízko, že jsem omdlévala. Přišla jsem o 2,5 litru krve a při porodu mi ještě jako bonus, který jste Vy neměla, roztrhli močový měchýř, podruhé mi řezali břicho, když mě sešili a nemohli zjistit, kde stále krvácím a nakonec mi totálně sešili čípek. Manželovi celé tři hodiny operace neřekli ani slovo, krom požadavku na podepsání papíru se souhlasem o odebrání dělohy. Z porodnice jsem odešla po více než dvou týdnech a po měsíci jsem tam musela následující 3 týdny docházet denodenně na čištění a výměnu drenů, které jsem dostávala, protože se mi jizva zanítila (jako bonus mi zánět rozstřihli nůžkami bez jakéhokoli umrtvení).
Byl to hrozný zážitek a ještě rok po porodu jsem měla problémy s páteří, protože mi napíchli špatně i epidural, který ani nezabral (kvůli špatnému provedení). Nikdy jsem ale neměla pocit selhání kvůli tomu, že malý přišel na svět císařem. Bohužel, takové porody, jaké jsme zažily se stávají málokdy, ale stávají (i když už jsem se setkala i z názorem, že přeháním a nic takového se mi přihodit nemohlo). Není důvod se kvůli tomu trápit. Hlavní je, že jsme to zvládly my i naše děti. Že jsme to přežili. Ať Vám kluci dělají jen radost a daří se Vám dobře. |
fifa, jeden kousek |
• |
15.3.2012 14:28:36
zažila jsem na 80% ten samý průběh porodu, v termínu mi sice praskla voda, ale to bylo asi tak všechno. nevím, co to je kontrakce - po dvou dnech, kdy do mně nacpali snad všechnu chemii, co v porodnici měli, včetně úklidových prostředků, jsem to dotáhla na 4cm. vyčerpaná jsem byla spíše psychicky, manžela poslali vždy na noc domů, byla jsem tam sama, nemohla spát, všechny CD už ohrané, chodila po pokoji a poslouchala, jak se vedle rodí... a já nic. pak najednou akutní císař, že se malé nedaří, JIPka, třesavka (takže už konečně vím, z čeho - že jsem měla velkou ztrátu krve jsem se dozvěděla až z propouštěcích papírů a z toho, že mne pořád chodili kontrolovat, cpali železem a také podle velké krevní podlitiny, kterou jsem měla přes celé břicho a které mi jedna snaživá doktorka začala léčit jako ekzém, než jí doktor, který mne řezal, vysvětlil, co to je za flek ), upadání střídavě do mdlob - malou jsem viděla až za 3 dny, ale ona je strašně houževnatá, takže přes strašení lékařů bez následků, i po třech dnech se do mně zakousla na první pokus, malý zázrak.
s pocitem selhání jsem bojovala přes půl roku, dodnes nejsem úplně srovnaná. a pointa ? protože jsem měla nachystaný porodní plán (ze kterého se nic nerealizovalo), přišla mi ještě na JIP vynadat dětská pediatra, že za všechno můžu já, že jsem otravovala s por.plánem a že teď budu mít postižené dítě... |
15.3.2012 7:43:31
Deniso,můj syn(čtvrté dítě v pořadí)měl 4,88kg!!!Díky preeklampsii se narodil sekcí.
|
14.3.2012 16:25:40
Ja s tim souhlasim,nedokazu si predstavit ajk to dite pacit z matky po 39 hodinach.Mi praskla voda v 10 vecer a kdyz mi sestra okolo pulnoci na hekarne rekla,ze na sal me vemou nejdrive az rano okolo 6 a dite se narodi okolo poledne,tak jsem myslela,ze ji zabiju.A to jsem mela bolesti jen 2 hodiny.U prvorodicek neni nic zvlastni kdyz porod trva od prasknuti vody do spatreni miminka i 12 hodin i vice.A uz tak jsem po cele noci beze spanku byla dalsi den v poledne strasne vysilena,ale mala se narodila prirozene.Jen si myslim,ze pokud je clovek nevyspany a vysileny,vsechno vnima citliveji.Segra prvni ditko rodila 16 hodin a druhe bylo venku za 3 hodky
|
14.3.2012 10:36:52
To je ale zvlastni,ja jsem tady mela epidural,ale dostala jsem ho jednorazove do patere a pusobil asi 6-8 hodin.Nic jsem v zile nemela....
|
13.3.2012 14:05:42
Huhiko,ja byt tebou bych to moc nehrotila.Kdyz jsem ja kojila,mela jsem mleka haba dej,porad jsem odstrikavala do mrazaku ,,kdyby nahodou,, kdybych si nedelala zasoby,tak hned po sundani vycpavek v podprsence mi mleko strikalo na metry daleko,pred kazdym kojenim jsem musela odstrikat aby se mala chudinka nezadusila tim proudem a stejne chtela byt porad prisata a pit,snad kazdou hodinu plakala a drala se k prsu,bylo to strasne vycerpavajici,nikam jsem nemohla s takovymi intervaly kojeni....Tak jsem to konzultovala s mou mamkou,(zila jsem v zahranici a doktorka tam mi tvrdila,ze je lepsi krmit umelou vyzivou-tak s ni jsem nekonzultovala nic)ktera mi rekla,ze asi malo jim,tak dite ma plno mleka,ale neni pro neho dost vyzivne.Tak jsem zacala jist......Za kazdou cenu jsem chtela kojit co nejdele,mala mela teprve par tydnu,tak jsem si myslela,ze se to zlepsi.No a jak jsem zacala jist vysledek byl,ze mala stejne chtela byt porad prisata,ja jsem pribrala 17 kilo behem dvou mesicu a vystresovalo me to tak,ze jsem to mleko stejne postupne zacala ztracet,po 3 mesicich veku male uz nezbyla ani kapicka,tak jsme presli na Nutrilon a i kdyz to nebylo to nejlepsi co jsem male mohla dat byly jsme obe spokojenejsi.Konecne jsme mohli jit ven na prochazku delsi nez 10 minut,ja jsem se nestresovala a bylo nam fajn.Materske mleko je to nejlepsi co muzeme detem poskytnout ale nic by se nemelo lamat pres koleno si myslim.Zkus to prodiskutovat s nekym,kdo ma vic zkusenosti,snad ti budou moct poradit.
|
13.3.2012 13:52:53
Jani,tak ty uz jsi si vyzkousela snad vsechny varianty porodu ty vpacene bradavky ti zjistili az po druhem diteti,jo?to teda ziram.Ja sice nevim jak to vypada nebo jak se to projevuje,ale to ti sestra v porodnici nepomahala se zacatky kojeni,ze si toho nikdo nevsiml?
|
12.3.2012 10:14:59
Deniso, já mám dětí 5 a žádné nebylo drobek - 3,88kg slečna, 3,90kg první syn - oba v termínu. Další syn měl 3,90kg 10dní před termínem a šel sám, třetí syn byl vyvolávaný 14 dní před termínem a měl taky 3,90kg. Poslednímu jsou 2měsíce, byl na den přesně a vážil 4,05kg. Ona ta váha není o přenášení...
|
12.3.2012 10:09:01
Deniso, já mám dětí 5 a žádné nebylo drobek - 3,88kg slečna, 3,90kg první syn - oba v termínu. Další syn měl 3,90kg 10dní před termínem a šel sám, třetí syn byl vyvolávaný 14 dní před termínem a měl taky 3,90kg. Poslednímu jsou 2měsíce, byl na den přesně a vážil 4,05kg. Ona ta váha není o přenášení...
|
12.3.2012 9:06:20
Katko,ja si myslim,ze vubec nemas pravdu.Ten cit vubec nezalezi na cisari nebo prirozenem porodu.Moje sestra ma za sebou dva prirozene porody a rikala,ze k prvnimu ocekavanemu ditku na ktere se tesili si taky musela hledat cestu.Proste se ,,stavala matkou,, mela pocit to dite ochranovat a delat pro nej to nejlepsi,ale jeste tam nebyla ta uplna materska laska,tu sestra pocitila az po nekolika tydnech snad.U druheho rikala,ze se zamilovala hned.Ja si myslim,ze vzdy to poprve je takove cele nezname a musime si tim projit vsechny a nemyslim,ze zalezi na zpusobu jak prisly na svet.Jednou jsou to nase deti a jestli se narodily prirozene ci cisarskym rezem je pro me banalita.Ku prikladu,[pokud se ja tesim na svou kamaradku je mi uplne jedno jesteli za mnou prijde pesky nebo si pristavi vrtulnik u me na zahrade.tesim se prece na ten vysledny bod.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.