| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak uklidnit plačící miminko

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 30 
Monty
14.5.2012 12:49:13
Podle mne nepotřebuje. Můj syn neplakal. Asi k tomu neměl důvod. :-)
Dítě reaguje pláčem nebo zvukem (nemusí jít nutně o pláč) v případě, kdy mu něco není příjemné, cítí se nespokojené, ohrožené.
Nicméně... rejstřík malého dítěte je velmi omezený a prioritní věc, od níž se odvíjí jeho pocity jsou pocity jeho matky - když pominu hlad, mokrou plenu nebo nepohodlí spojené např. s těsným oblečením. Pokud je matka v pohodě, je zdravé dítě také v pohodě, protože ten stres nemá kde brát.
Bohužel díky tomu, že jsme z mateřství udělali vědu jsou matky většinou v nepohodě a přenáší to na své děti. ~:(
14.5.2012 12:36:05
tak mladší dcera byla zrovna ten případ miminka, které má všechno,ale stejně ty první 3m probrečí a mě nezbývalo nic jiného než to vydržet :-)
14.5.2012 11:19:29
Vlaďko, to mě rozesmálo, položit si spící dítě na hruď a sednout si s ním k televizi ~t~ Jsi šťastlivec. naši kluci, jakmile se s nimi sedlo, začali ještě víc.

Ale jinak souhlasím.
Ona totiž nejhorší na tom dětském pláči, je naše bezmoc. Bezmoc pomoci svému milému člověku je snad nejhorší pocit na světě.
14.5.2012 11:14:55
Ja si taky myslim,ze kazde male dite,miminko potrebuje plakat.Je to proste jeho prirozeny projev a vice neprirozene by se mi zdalo miminko,ktere neplace,protoze hned ajk se pocura to mamika vi,tak ho prebali,hned ajk mu zacne byt horko mu odlozi,hned jak bude vedet,ze am prdiky mu ulevi cajickem,protoze spolu komunikuji tise.Mi to prijde jako naprosta blbost nezlobte se na me.Nerikam,ze dite musi byt uplakane,to vubec ne,ale vseho s mirou.Kazda maminka si sveho drobecka rada pomazli a pochova,neni to jen pro pocit toho ditete,ale take pro pocit te matky.Teda ja osobne jsem mela ten pocit,ze si chci se svym miminkem lehnout v klidu k televizi,polozit si ho na hrud a jen odpocivat a poslouchat jak si miminko spinka.Bylo to i pro muj pocit.Hodne zalezi take na povaze ditete,nektere je od malicka vice uplakane a nervozni,nektere je klidnejsi,je to i jeho osobnosti a nemuzeme to ovlivnit.Nase mala mela ,,rvavou,, asi jen 3x za prvni rok zivota.Poprve jsem se ji snazila zoufale uklidnit,nosit,houpatmasirovat,zpivat,no uz mi z toho hrabalo a nepomohlo nic.Az se unavila,tak mi v naruci usla sama.Podruhe jsem zkusila ji pomoct a kdyz jsem vycerpala vsechny sve moznosti prisoudila jsem to moudre matce prirode,ze si usoudila,ze dceruska potrebuje protrenovat silu hlasivek a rozpinavost plic,tak jsem ji tedy nechala,at si plice nerusene rozpina vedle v misnosti.I na to platilo,ze se unavila a usla sama.STrasne me to tehdy zralo,ze ji neumim pomoct,ale nekdy si myslim,ze ty deti se potrebuji vykricet.Ale nemyslim si,ze pri kazdem placi je treba dite zavirat pryc,to ani nahodou.Pokud treba citim,ze ma tvrde brisko,ci ma vyrazku, ci cokoli jineho,udelam vse pro to,aby se ulevilo.Jen bohuzel nejsme dokonale a nekdy je to moc i na nas maminky ale kdo jiny ma nasim nejdrzhsim ukazat,ze kazdy dela chyby a neni vsevedouci??
Nikaia+08+10
14.5.2012 10:28:22
Tak s tou tvojí závěrečnou bilancí to mám stejné. Prospívající děti a rozpadající se matka. Snad se pak ještě budu dát opravit.
14.5.2012 10:15:28
~x~
14.5.2012 10:13:10
Tak jsem to dočetla a raději i 2x přečetla a omlouvám se. Ty rady jsou fajn, ale já jsemještě pořád unavená z těch mých uřvánků.
Dolša jsem tedy do stavu v závěru článku. Moje děti prostě potřebují platak. Miluju je, když se smějí a miluju je, i když pláčí. Ale rozhodně není v mých silách je nosit i když pořád pláčí. Neustálé nošení a chování mě vyčrpává. Takže je s jejich pláčem odkládám, abych i já alespoň 5 minut vydechla.
Bilance mé péče je prospívající, zdárně se vyvíjející dítě a matka s opakovanými záněty, horečkami a zablokovanými zády. ~;)
Ale nestěžuju si. je to tak, oni z toho vyrostou, já se dovyléčím a bude zase dobře.
14.5.2012 10:07:28
Withep, no, nedočetla, no ~f~

Já kdysi taky nevěřila, že je možné, aby dítě, kterému evidentně "nic nechybí", prořvalo den.
Ale odříkaného chleba největší krajíc.
Oba kluci ten první půlrok víceméně prořvali. Jako jiné děti víceméně spí a pak se prospaný čas zmenšuje, oni víceméně den prořvali, aby se postupně ten prořvaný čas zkracoval.
Nemluvím o minutách či hodině, ale skutečně o hodinách vzteklého řevu, kdy máš pocit, že si musí plíce vyřvat.A nepomáhá nic.
Nejmladší je vůbec expert. Myslím ale, že odmala prostě projevuje svůj nesouhlas~t~
A všechny porody byly fajn, a to jsem poměrně náročná. Povahou je každý jiný. Prostřední je ale z uřvaného mimina úžasný školáček, i když trochu víc citlivý a závislý na mě. Nejmladší zas nemá problém nýt s kýmkoli jiným, i cizím, ale to se může změnit, je mu půl roku a kousek.
14.5.2012 9:49:45
Magráto, a dočetlas to až do konce? Naomi dál píše, že i přes nejlepší péči miminka občas pláčou. Některá víc a některá méně. Znám holčičku, která prořvala snad celý první rok života, její maminka ji nejdřív nechtěla nosit, pak se i k tomu uchýlila, pomohlo to jen částečně. Narodila se sekcí - porod sekcí, indukcí, separace mohou mít na klid/neklid miminka obrovský vliv, což ale neznamená, že "normálně" narozená miminka nepláčou. Já mám přirozeně a poklidně (doma) narozenou dceru, ve dvou týdnech jsem s ní byla poprvé sama doma a řvala od osmi do půlnoci, byla jsem z ní zoufalá, ale nedala jsem ji z ruky, nenapadá mě, co bych byla mohla udělat lepšího, než jí pomoct to trápení překonat svou blízkostí. Takže náruč není jen prevencí pláče, ale také místem, které činí trápení plačícího miminka snesitelnějším. Tím neříkám, že odsuzuju matku, která už má extrémně plačícího mimina plné kecky a na pár minut ho zavře v pokoji - pořád lepší, než s ním ve vzteku zatřást. To otupění je docela přirozené a myslím, že částečně otupíme všechny - i my matky dětí s pláčem "v normě" ~;)
14.5.2012 9:03:34
"Pokud miminko, které je neustále nošeno, dostane hlad, je unavené nebo má mokrou plenu, nezačne plakat. Tyto základní potřeby bude sdělovat tiše, protože pokud jej nosíte na těle, budete reagovat i na ten nejmenší podnět. Naučí se, že může požádat o cokoli bez toho, aby muselo zvyšovat hlas (první lekce komunikace)."

Tak mě dostal už tento odstavec. Prosím, nepaušalizujte a neraďte podobné věci.
Náš prostředí i nejmladší jsou prakticky neustále nošená miminka. Ale ať v šátku, v kočárku nebo v postýlce, jak dostanou hlad, mají mokrou plenku nebo jsou jen proste unavené, vždycky spustily příšerný řev. Plakali dokonce i "jen tak". Podle mě také z únavy, příčinu nezjistil ani neurolog.
Občas pomohlo je na chvíli odložit do pokoje, možná že měli toho nošení či podnětů dost.

Miminko by se asi nemělo nechat plakat, ale ve chvíli, kdy máte dítě, které opravdu prořve první půlrok života, začnete si myslet, že i takové "nechat vyřvat" není úplně od věci. Nakonec jsem v rámci zachování duševního zdraví občas na pár minut dítě odložila, naučila se neslyšet ten řev a "v klidu" se aspoň najedla či si došla na záchod.

Ale možná někdo poradí, jak zaručeně uspokojit věčně řvoucí mimino. Jen by si každá mmáma taky měla uvědomit, že ne vždy se ten pláč podaří zastavit a že to nic nenapovídá o kvalitě mateřství.

Všem přeji krásná, šťastná a usměvavá miminka ~x~
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 30 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.