| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přirozená špína, půl zdraví

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2129 z 29 
Hilly.
15.5.2012 10:55:07
Jájo, ale mýdlo se dobře odbourává, je to dělaný častokrát ze zvířat(nic pro vegetariány).Ulrich je ale třeba čistě rostlinný.
Hilly.
15.5.2012 10:54:04
Mno jo, když zbytek rodiny třeba bordelaří, tak opravdu maminka může lítat jak hadr na holi nonstop a pořád nebude uklizeno.
Já rozlišuji mezi špínou z přírody a špínou z města. V přírodě dětem ani moc ruce neotírám. Ve městě a na hřišti se změním v šíleně úzkostlivě čistotnou matku, co dětem, pořád utírá ručičky. Někteří naši spoluobčané jsou neuvěřitelný čuňata a bohužel s tím máme četně negativních zkušeností. Ve školce dítě ale neuhlídám, tak nosí spoustu "nemocí špinavých rukou" odtamtud. Pokud dítě zavleče domů svrab, roupy, vši, škrkavky, žloutenku, čijánevímco, tak je to "savování" domácnosti pro příštích pár týdnů až měsíců bohužel bude nezbytností.
Jája
  • 
15.5.2012 10:29:38
Tak mýdlo je taky chemie :-))
Peru i půl pračky, když vím, že seskládat prádlo na celou by trvalo dlouho. Pračka má na to odpovídající program a nás není doma tolik. Občas peru i na vyvářku, hlavně bílé prádlo. Energie do vyvářky hravě ušetří prací prostředky a prádlu neuškodí.
Binturongg
15.5.2012 10:06:48
Bohužel má každá tu hranici jinde.
Jsou i takové, které se s denním luxováním, vytíráním a utíráním prachu považují za špatné hospodyně ~t~
Valkýra
15.5.2012 9:59:48
Hilly,
mně na kůži nic až tak nevadí, ale klidně přiznávám, že ty věci beru víckrát a peru až to, co je buď propocené nebo našpiněné. Opravdu nemám ten zvyk všechno každý den hodit do prádla, kromě tedy kahotek a ponožek.
A peru až plnou pračku.
Hilly.
15.5.2012 9:51:42
Val, zkus nějaký ekologický prací prostředek, třeba na bázi mýdla, většina z nich je bez vůně a jsou moc příjemné.(Úžasný je Ulrich, ten prádlo i změkčuje-prala jsem v tom, když byly děti mimina) Taky nesnáším nově vyprané věci v běžných prostředcích, mám pocit, že se celá obalím do obkladu z prášku na praní. Nicméně v tom pereme kvůli manželovi, ale dávám přádavné máchání.
Valkýra
15.5.2012 9:33:50
...čistota půl zdraví, špína celé~;)

Souhlasím s tím, že používání chemie asi nebude to pravé, taky si dokážu představit, jaké jedy vznikají odpařováním běžné úklidové chemie. A čistotní lidé to pro jistotu dávkují ještě o trochu víc. Podobné je to se zbytečným praním věcí, které někdo vzal jen jednou (kromě spodního prádla), vlastně si pak člověk denně otře kůži do nového a nového zaschlého výluhu z chemie a zbytek z praní odteče do odpadních vod. Když se denně pere v každé domácnosti (u nás tedy ne), tak to už je nějaká ekologická stopa.
15.5.2012 8:38:54
jo jo tak nějak :-) já sama osobně dávám přednost praktičnosti před krásou a pak jsme venku všichni víc v klidu a máme čas na blbnutí a sednutí si kdekoliv jen tak do trávy :-)
Jája
  • 
15.5.2012 8:07:09
Konečně rozumný názor. Nic se nemá přehánět. Moje zásada vždy byla: na ven dítku něco ze sekáče nebo po několika jiných dětech, co mi nebude líto v případě potřeby hodit i do popelnice. Dítko bylo spokojené, protože nemuselo myslet na to, že si kleklo do trávy, má zelená kolena a maminka se proto bude zlobit. Pravda, kolikrát oblečení skutečně v popelnici skutečně skončilo. Třeba v případě, kdy si děti šly hrát na nové pražce, které byly při rekonstrukci železniční trati uložené kousek za domy. Tak zasranej od šmíru nebyl ani montér Tolja po šestnáctihodinové šichtě! Dítko jsem tenkrát po celém těle drhla Solvínou, ošacení pro nevypratelnost skončilo v kotli. Jindy skončilo ošacení v kotli po návštěvě železničního depa, které pořádalo den otevřených dveří. No, nevlezte na vršek lokomotivy, když můžete!
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2129 z 29 

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.