Ecim |
29.5.2012 22:43:48
"ale prostě nesnáším, když tu někdo bude psát kraviny o tom, že on sám ani jeho dítě se na gymplu neučil/neučilo a i tak vynikalo nebo mělo vyznamenání a učilo se jen před maturou. to je kravina a lež.
ty informace do hlavy samy nenaskáčou, na gymplu hrnou takový množství dat, že na to hodina výuky prostě nestačí, aby se to do hlavy samo nalilo. kdo tvrdí opak tak lže a takový kecy mě nesmírně vytáčí" Co takhle vidím kolem sebe, tak lidé, kteří tohle tvrdí, buď lžou, jako když tiskne, nebo dosahují mnohem horších výsledků, než na jaké mají schopnosti. |
Ecim |
29.5.2012 22:39:47
"je to o rodičích a ne o tom, jaká je to škola."
A ještě bych dodala, že spousta psychických potíží může být způsobena tím, že dítě skončí na mnohem "horší" škole, než na jakou má povahu a schopnosti. |
Ecim |
29.5.2012 22:38:17
U nás na čtyřletém a u bratra na osmiletém gymplu to bylo tak, že někdo věnoval učení více času a někdo méně. A takhle to bylo, je a bude určitě všude.
|
Ecim |
29.5.2012 22:36:44
Elííí, já jsem třeba přesvědčená o tom, že ze mě by se uzlíček nervů stal, kdybych šla kamkoli jinam než na gympl.
|
Ecim |
29.5.2012 22:34:06
"Pro řadu dětí je naopak peklo zůstávat na zŠ a považ, většina dětí na gymplech se ani nemusí vzdávat svých koníčků, naopak v nich pokračují a mohou je rozvíjet."
Štěpánko |
Ecim |
29.5.2012 22:32:39
Někomu jde učení snáze, někomu méně snadno. Ale NEVĚŘÍM tomu, že existuje někdo, kdo se učit vůbec nemusí. A pokud se mě o tom někdo snaží přesvědčit, tak ten dialog ukončuji, protože je to debata o ničem.
|
Ecim |
29.5.2012 22:28:01
Štěpánko, dík.
Já jsem z těchto extrémistických plků rostla roky. |
Ecim |
29.5.2012 22:26:58
"a to, že přijdou o dětství je 100% pravda."
Jano, tohle je naprostá pitomost. Znám naopak dost lidí a patřím mezi ně, co se na gymplu museli sice o dost víc učit než na základce, ale život jim to naopak zpříjemnilo. Například v tom, že v kolektivu našli víc přátel. |
Letitia (1 dieťa v prime) |
• |
29.5.2012 22:03:18
A vieš, že možno ani nemusí?
Keď sme syna hlásili na osemročné gymnázium, trochu sme sa báli jedine toho, či bude zvládať domácu prípravu do školy. Pretože predtým niekedy bývali problémy s písaním Du. Ale čuduj sa svete, teraz zvláda prípravu tak, že ani nevieme, že vôbec chodí do školy. Ostalo mu dokonca viac času na jeho záľuby než na základke a na polročnom vysvedčení priniesol samé jedničky. Na konci očakávame podobné výsledky. Aby si niekto nemyslel, že majú na gymnáziu nízke nároky. To nie. Naopak, konečne robí to, čo ho baví a asi hlavný je prístup - pochopil, že je to len jeho zodpovednosť, plus príklad spolužiakov a skrátka mu tá škola sadla. Netvrdím, že takto budú zvládať gymnázium všetky deti, ale určite sú aj také, ktorým akademický prístup vyslovene sedí. |
Ala |
• |
29.5.2012 21:32:27
S tím souhlasím :) Většina mých spolužáků (včetně mě) se učila před písemkama nebo když hrozilo zkoušení, tak nějak normálně, před čtvrtletkama víc a před maturitou samozřejmně nejvíc :)
Bratr byl opravdu výjimkou..... |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.