| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nedostali jste se na víceleté gymnázium? Gratulujeme.

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 234 [Dalších 184 >>]
Ala
  • 
28.5.2012 21:05:53
No, možná sem tam otevřel učebnici, když už ho k tomu mamka dotáhla heverem......vyznamenání neměl z osmi let a 16 vysvědčení pouze dvakrát, jednou si enchal dát trojku z Němčiny a podruhé mu to uteklo o jendu dvojku...Ale taky měl dvakrát na vyšším gymplu samé jedničky ;)
P.S. Odmaturoval za 5 - tři ejdičky a jedna dvojka, státní maturitu z matematiky dal na 84% po harmonizaci (dělal vyšší) a je rovnou přijat bez přijímaček na FIT (Fakulta Informačních Technologií ČVUT). A to vše s asi tak poloviční snahou jako před 6 lety já :D Prostě pohodář.......Faktme je, že před maturitou to bylo poprvé, co sjem ho viděla se opravdu dlouhodobě a intenzivně učit, předtím to rpostě nepotřebovat )stačilo mu to, co slyšel ve škole a doma si to z donucení možná tak dvakrát přečetl, aby se neřeklo...)
Věřte si tomu nebo ne, ale fakt nemám potřebu tu vykládat bludy a výmysly, jen chci ukázat, že dítě na gymplu nemusí trávit celé dny nad učením ;)
P.P.S. ještě k tomu přidejte, že byl každý drhý víkend plus skoro všechny prázdniny pryč na výpravách s turistickým oddílem.....
Milada.
28.5.2012 20:46:47
Fabieno,

ne ramcove. Ja jsem Ti uz v lednu napsala, kolik deti se od starsiho ditete hlasilo a kolik prijali, tez jsem Ti napsala, ze prakticky vsichni, kteri se nedostali, tak presli na jine skoly (jazykovky a jine skoly, kde se v kvetnu/cervnu dela prijimaci rizeni).

U mladsiho ditete jsem videla, ze je to mnohem vic uchazecu uz tehdy v lednu, napr. i podle toho, jak rodice objizdeji DOD, kolik deti dela olympiady uz v pate (to za starsiho ditet nebylo vubec!), presna cisla jsem NEMOHLA mit, kdyz jsou terminy pro podani prihlasek mnohem pozdeji.

Ty jsi to ale v lednu nechtela slyset, nechtela jsi vedet nic o praxi. Takze se ted logicky divis.
Klidne Ti Tve prispevky najdu, klidne najdu sve. Mela jsem tehdy pravdu a ZPB me dite se dostalo, ted uz muzu napsat vsechno otevrene, tak jak jsem Ti v lednu slibovala.
Ale psali Ti to uz tehdy i ostatni, nejen ja.
Milada.
28.5.2012 20:31:23
Me dite sedi nad ucenim do skoly, sedi nad ucenim na predmetove olympiady (letos tusim 7 olympiad/soutezi s docela slusnym umistenim jak v obvode, tak i kraji ~8~), dela stale hudebni nastroj u ucitelky ze ZUSky, pet mesicu ve skole (cili pulku skolniho roku nekdy i vcetne vikendu) nacvicovalo predtanceni na gymplacky maturitni ples (bez toho, ze by kdy to dite chodilo do tanecnich, profesorka totiz navrhla i kvartanum, ze mohou na plese predtancovat a bylo to pekny), dal me dite v sezone hraje za dve druzstva sachy - coz znamena, ze ob tyden vzdy v nedeli, nekdy kazdou nedeli rano jede na druhou stranu kraje, tam hraje zapas a prijede az odpoledne, dal ma samozrejme sachove treninky temer kazdy tyden, dal ma me dite kazdej tyden jednu 60minutovku ajiny a 60minutovku druheho ciziho jazyka. Dalsi zajmy a aktivitybpsat nebudu, ten, kdo ma podobny dite jako ja, celkem vi. No a nebudu snad ani psat, napr. kolik knih me dite na osmiletem gymplu precte za mesic..

Na osmiletem gymplu ma prakticky stale same a letos v kvarte melo toto dite nejhorsi vyzo v zivote - dve dvojky ~t~, z cehoz jedna ta dvojka - tam se mladej profesor malicko spletl, dal nekterym detem z ikatecek dvojku, protoze za nim deti omylem neprisly. Vim, ze me dite ikatecko umi na vybornou a jsem nad tim vyzem opravdu v klidu :)
28.5.2012 20:01:39
Fabieno, asi píšeme v zásadě o tom samém, ale já vidím problém v tom, že je vlastně jedno, jestli je na základce na stejné vyšší úrovni těch dětí šest nebo dvě, stejně se jim učitel(ka) nebude věnovat extra a nedá jim prostor. Bude rád(a), když nebudou vyrušovat a to bude tak všechno. Při složení třídy a počtu dětí ani nic jinýho nezbyde.
Proto tyhle děti nejvíc trpí na prvním stupni a pak se rozutečou na gymnázia. (já to mám doma 2x)
Fabiena
  • 
28.5.2012 19:22:40
Kamisi,
já jsem to nemyslela tak, že dítě nebude mít parťáka, ale že z například šesti tahounů kolektivu zůstanou dva. Vzniká tím přece velká disharmonie, najednou tam není s kým se rovnat a vyrovnávat se, najednou je jednooký králem, jejich chvostem se stávají průměrní, kteří stačí na mnohem méně, dítě zpohodlní jak ve výkonu (to si netroufám posoudit, jestli je tak skvělé, že školy jedou tak výrazně na výkon), ale hlavně v chuti po poznání, protože tam najednou je ne-li samo, tak výrazně v menšině. Na druhém stupni se rozdíly v intelektových schopnostech hodně zvýrazňují, jak průměrnější děti hůře stačí, zvolňuje se.

Sama si ze základky pamatuju, jak v páté šesté třídě v rámci zeměpisu jsem byla postavena mimo - v různých hádacích soutěžích, kdo se první přihlásí a ví, má bod - prostě jsem byla vždycky první a učitelka neměla jinou možnost (?), jak dát prostor ostatním dětem. Ale nebyla místo toho žádná náhrada, takže mě do roka zeměpis přestal úplně těšit a na gymplu jsem ho už neměla ráda... A to jsme nebyli vyselektovaní o odešlé na osmileté gymply, ale normální plnokrevná třída.
Nechci, aby moje dítě případně se svým zájmem o historii a geografii skončilo proto, že jeho vědomosti jsou daleko mimo - už teď ve 4.třídě chodí s tím argumentem domů, že když začne říkat hodně navíc, je přerušen, že je to pro ostatní už složité... Navíc po naředění tříd o děti se speciálními potřebami to bude ještě o hodně jinak, než to známe teď.
28.5.2012 19:13:30
Našeho staršího se taky nevidím vůbec učit. Občas teda sedí u seminární práce nebo cizojazyčného úkolu (ty jediný nedělá ve škole, bývají dost dlouhý, takový malý slohovky - studuje jazykové gymnázium), někdy před čtvrtletkou vezme do ruky učebnici.
Poprvé teď v tercii útočí na vyznamenání. Jinak 2-4 trojky na takovéhle škole neberu jako problém, nechávám to na něm.
Jana
  • 
28.5.2012 19:07:18
Je otázka, jak na tom budou za pár let-jeslti z nich nebudou frustrovaní neurotici
jana
  • 
28.5.2012 19:06:32
mluvíš o víceletém nebo 4 letém gymplu?
jana
  • 
28.5.2012 19:05:30
na gymplu s vyznamenáním bez učení? to mi nevykládejte. tomu se prostě nedá věřit
Jana
  • 
28.5.2012 19:04:55
a nemusí se na učení ani podívat, když jsou tak geniální ne? to mi povídej...
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 234 [Dalších 184 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.