| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nedostali jste se na víceleté gymnázium? Gratulujeme.

Příspěvky 110 z 234 [Dalších 224 >>]
5.5.2017 14:17:53
Absolutne nesouhlasim. Na gymplu jsem se temer vubec neučila, knižky hozene ve skřínce celoročně. Dotahovsla jsem známky jen když teklo do bot. Byla jsem v prestižní matematické větvi. Následně jsem vystudovala práva, o prsa mi utekl červený diplom jen proto, že jsem chtěla studium umyslně protáhnout (nechala jsem se umyslne vyrazit od jedne statnice) , abych mohla další rok pobírat sirotčí důchod a cestovat. Ano tam jsem se učíla. Syn je na tom podobně a dcera se bude muset učit a mě to přijde divnný a mám obavy, zda do primy skutečně patří. Moje sestra, která má také vš, ale od zš se vždy učila, mi toto cely život opakuje. Že jsem to měla vše téměř zadarmo. Nejsem genialni ani přímo studijní tip, takže s váma nemohu souhlasit.
5.5.2017 14:03:23
Absolutne souhlasím. Autorka je naprosto neobjektivní. V tuto chvíli je téměř všude masivní přetlak a uspějí jen ti nejlepší. Díky lidem jako je autorka článku jsem lobovala pro základku. Syn není vyloženě studijní tip a má hromadu aktivit okolo. Měla jsem hrozný strach, protože si umanul, že na gympl chce a skutečně se dostal. Mnoho dětí, kteří se skutečněně dostanou, mají svůj názor a o ambice rodičů se nejedná. Toto je velmi těžko pochopitelné pro rodiče, kteří mají dítě sice chytré, ale mentálně nezralé pro tento tip školy. Syn se nikdy na zš neučil a mé obavy byly skutečně veliké. Jsme na konci primy, aktivity jsme neosekali žádné (basket, tenis, kytara, přidali jsme sborový zpěv). Ostatní spolužáci jsou v podobném zátahu. Stále ještě tráví hodiny na mobilním telefonu a compu. To že se na gympl dostal, považuje za největší štěstí. Bavit se o úrovni vzdělání, je bezpředmětné. Ale společnou podporou, pomocí a spolupraci to děti zatím zvladaj. U druhého dítěte už váhat nebudu a budu doufat, že to také nějak vyjde. Takže vy co třeba momentálně zvaujete odvoláni, bojujte, protože tvrzení, že dětem krátíte dětství, jsou naprosté nesmysly.
osmiletygymnazistoktava
  • 
16.1.2017 18:41:32
tak to je přesný (y)
  • 
16.1.2017 18:27:59
Osmileté gymnázium je pro dítě nejlepší forma vzdělání. Nikdy pak nebude schopno říct, že jste jej zanedbali nebo mu nedali šanci. Pohlídejte si jazykovou kombinaci AJ a NJ. Stýkejte se s rodiči ostatních dětí a ať má k dispozici hodně technických výdobytků - bude potřeba ... Stejně tak ať hodně sportuje... nezanedbává stravu. Nejhorší co se stává je zhoršení studijních výsledků v důsledku nespavosti.. podcenění domácího úklidu nesystémovosti ve 3. a 4. ročníku. Včas také vybrat na jakou vysokou školu. Na ty prestižní už bývá v prváku na čtyřletém pozdě.... dítě se nestihne včas zorientovat.

Hodně štěstí na příjimačky na 8leté

PS: Dát dítě na základku 5letou. Důležité!!! Ne 9letou (chtělo stýkat dál se starými přáteli).
Milada, 3 děti
  • 
3.6.2012 17:32:46
Máme bezvadnou dětskou doktorku, která má čtyři dcery a náhodou jsme se dostaly k tématu gymnázium jako takové a ona svým dcerám řekla, ať to na gymplu zkusí, nikdo je nenutí zůstat tam do maturity. Přitom oba rodiče jsou vysokoškoláci a za žádnou cenu by je nenutili studovat gympl za každou cenu. Ten názor se mi líbí. Mladší dceři jsem to takhle řekla - přijímačky neudělala a i kdyby, zkusila by první rok a kdyžtak by se vrátila na základku. Měli bychom výhodu - gymnázium sousedí s její základkou, takže by kontakt se spolužáky neztratila.
Starší dcera je evidentně "studijní typ", osmiletý gympl ji vyloženě nadchl a ikdyž není jedničkářka, je šťastná, že tam už 6.rok studuje...Takže podle mě - je to naprosto individuální a je jen na rodičích, aby měli rozum a směřovali svoje dítě správným směrem...
sona
  • 
3.6.2012 6:05:34
Nevím, ve které dítě je Vaše dítě, ale je možné, že se na gympl nedostane. Mám syna, který letos úspěšně složil zkoušky na osmileté gymnázium, na obou školách byl v první dvacítce(Praha). Je opravdu nadprůměrný, studijní typ, čte, ambiciozní. Narozen v srpnu a měl odklad. Na zkoušky se sám připravoval, koupila jsem mu materiály, ale neplatila žádné doučování. V páté třídě na jeho ZŠ je celkem 32 dětí. Druhý syn je v první třídě, na jeho ZŠ je 66 dětí v první třídě! Je ve třídě nejlepší z matematiky, je červnový bez odkladu a ve čtení je jen mírně nadprůměrný. Povahou je klidný a neambiciozní. Obávám se, že se na gymnázium nedostane. Nedovedu si představit, že by gymnázia navýšila kapacitu. Pravděpodobně vznikne pár soukromých, protože silné ročníky budou poptávka na trhu. Jsem na to zvědavá. Konkurence pak bude samozřejmě i na šestileté a čtyřleté gymply daleko větší.
štěpánkaa
30.5.2012 16:33:15
sam, díky~x~
holka anonymka
30.5.2012 9:55:19
já mám syna na průmyslovce. Chce na VŠ. Chodil na jazykovou základku, takže jazyky umí - na průmce ho pořád posílají na soutěže škol v angl. Matikáře mají nějakého šílence, kterého vyhodili z gymplu (domnívám se, že proto, že děti neprošly z matiky, jak je náročný). Tak si syn přidal ještě matematický seminář (snad právě proto, že mu matika moc nejde, na rozdíl od základky) - bojuje s tím statečně. Jenže - syn je opravdu hodně technicky a "vědátorsky" zaměřený (i dle SCIO testů a testů z pedagog.-psych. poradny, gympl by byl na něj příliš všeobecný.
Zato druhý syn je pravý opak - není nijak zaměřený, přitom taky inteligentní až až. Sám se teď chce hlásit na gympl. No co, nechám ho, ať dělá co ho baví. Na ruce jsou oba synové leví, tak řemeslník doma zase nebude ~;)
Sam01
30.5.2012 8:51:59
S autorkou článku naprosto nesouhlasím.
Pokud základní školy nenabízejí pro chytřejší děti zajímavější-náročnější variantu studia nemají v podstatě chytřejší děti jinou možnost,než na ten osmiletý gympl odejít.
Kvalita našich základních škol je více,než pochybná a,jak to vypadá na druhém stupni nemusím snad vyprávět.
Za poslední roky mám navíc pocit,že tu nejsou ZŠ pro děti,ale děti pro ZŠ. Když jsem letos šla pro přihlášky a zápisový lístek dostala jsem v podstatě vynadáno,co si to dovolujeme odejít.Měla jsem pocit,že nikomu nejde o moje dítě,ale spíš o to,aby nepřišli o peníze za hlavu a,aby jim neodešli chytré děti. Já je chápu,že se jim zhorší prospěch třídy a,že se jim bude hůř pracovat,ale to je jejich problém ne můj. Kdyby svou prezentaci postavili na tom,"podívejte se kolik dětí je od nás schopno přejít na gymnázium" bylo by to o jiném. Ze strany školy ovšem nebyla učiněna absolutně žádná nabídka přípravy dětí ke zkouškám. Spíš je odrazovali,aby to nechodili ani zkoušet.
Přiznám se,že tohle mě opravdu hrozně štve. Místo motivace srážení a můj pocit toho,že v systému opravdu nejde o to dítě.

Na gymnáziu už jedno dítě mám a druhé nastupuje do primy v září a nemůžu říct,že bych udělala chybu.Naopak. Moje dítě konečně chodí ze školy s tím,že ho něco zaujalo. Vypráví jaký dělali pokus,co zajímavého se dozvěděl atd. Moje dítě je tam spokojené a druhé dítě se těší taky.
Žiju v Praze,kde je poptávka po tomto typu školy velmi vysoká. Převis uchazečů je mnohonásobně vyšší,než faktický počet míst,takže rozhodně nemám pocit,že by se na gympl mohli dostat děti,které tam nepatří. Navíc mi říkala paní ředitelka jednoho toho gymnázia,že letos bylo hodně chytrých dětí,že ty výsledky jsou velmi vyrovnané.
A ještě další aspekt je pro mě důležitý. To,že mám děti na gymnáziu od páté třídy je pro mě plus v tom,že nebudou muset dělat přijímačky v tom nejhorším pubertálním věku. Třeba budou v pohodě a třeba taky ne,takže za mě mám prostě děti na střední škole a jsem v pohodě.

Štěpánko,
věřím ti,že z těch dětí jsi v červnu totálně ko. Já bych nechtěla učit ani za nic.Takže vydrž ještě měsíc a máš prázdniny.~x~
Ecim
29.5.2012 22:56:27
Binturong, na Tvém příspěvku sice něco je, ale v něčem nemáš úplnou pravdu. Ono nemusí jít o bůhvíjaké utrpení nebo pohrdání "horšími" lidmi, ale prostě o to, že určitý typ dětí se na gymplu cítí lépe, protože tam najde víc lidí, se kterými by si sedlo.
 Příspěvky 110 z 234 [Dalších 224 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.