| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se ve Francii učí české děti?

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 53 [Dalších 3 >>]
hbf
30.5.2012 14:20:42
Trochu v tom plavu: on jel do Vídně i s dětmi a žena zůstala doma, nebo jeli do Vídně všichni a ona byla doma tam? Děti tam chodily do školy?

Obecně nemám zhola nic proti cizím jazykům, ani proti práci v cizině.

ALE podle mého by to s dětmi mělo probíhat trochu jinak, než jak bylo popsáno v článku. Myslím si, že by rodiče měli ovládat řeč své byť třeba přechodné domoviny na velice solidní úrovni, aby mohli aspoň na tu konzultaci do školy, aby se orientovali v učebnicích, úkolech, aby byli schopni sami navázat sociální vazby s domorodci, koukat na místní televizi a být v obraze.

Pokud to probíhá tak, že se dítě uzavře a nekomunikuje, tak je to podle mého špatně a pozdější využití cizího jazyka to nevyváží.
Klauri
30.5.2012 14:17:47
Je to dané zemí v které žijete, což je GB ? ,Francouzi jsou velmi netolerantní národ.
A taky my jsme kdysi pár měsíců žili při manželově stáži v Izraeli a hebrejsky se slušně a na dobré komunikační úrovni naučil jen mladší syn a dokonce to zvláda dodnes i v jednoduché písemné formě a to mu bylo v té době 7-8 let, dcera ta to nezvládla vůbec a starší syn horko těžko na základní úrovni.
Tak by pro nás kdysi taky nebylo jednoduché začít žít v cizí zemi, protože 2 ze 3 dětí by měli těžký start... a u puntičkářské dcery by to byl hodně velký boj.
hbf
30.5.2012 14:10:31
Tak jistě, ale navázaný kontak ve formě výsměchu za slovanský přízvuk asi není to, po čem děti touží.
Len
30.5.2012 14:10:23
Detstvi v izolaci a bez kamaradu opravdu naprosta vetsina deti rodicu, kteri jsou do zahranici za praci, neproziva~a~ S dcerou chodi do skolky deti slovenske, polske, estonske, nemecke a francouzske (nejde o mezinarodni skolu, ale naprosto beznou skolku a zakladku) a ty rozhodne nejsou v izolaci a bez kamaradu. Jazyk se nauci za par mesicu a pak se nijak nelisi od mistnich vrstevniku.
lucyová (kluci 07/2006 + 05/2008)
  • 
30.5.2012 13:59:25
Super článek, je dobře, že to popsal tak natvrdo. Žít nějakou dobu v cizině mi vždycky připadalo jako zajímavá (a užitečná) zkušenost, ale když má člověk děti a uvědomí si všechny tyhle okolnosti, tak za nějaký osobní enjoy to vážně nestojí. Už nerozhoduju jen o sobě, ale i o dětetech. A pokud je tím "obhajovacím" důvodem práce... upřímně, nedovedu si představit pracovní situaci, kdy by výjezd do ciziny nebylo možné odmítnout. Buď si mě zaměstnavatel natolik cení, že si mě nechá, i když do ciziny nechci, a nebo nazdar, půjdu pracovat jinam. U člověka, který takovou nabídku vůbec dostane, nebudou šance pracovního uplatnění zrovna malé. Vystavovat takovým situacím své děti pod zástěrkou praconí nutnosti je imho čirý alibismus. Jasně, ať se děti učí jazyky a vyjedou si na zkušenou, ale až budou dost velké na to, že to bude jejich volba. Naordinovat jim dětství v izolaci, bez kamarádů... to bych svým dětem fakt neudělala.
kreditka
30.5.2012 13:53:21
Napíšu ti to asi tak, známí podobně odjeli za prací do Vídně, tady by manžel dřel za sotžva průměrnou mzdu tam dostal lepší práci než tady, manželku má doma neb jeho plat je tak vysoký že netzřeba aby manželka pracovala, penězmi by mohli dláždit a navíc jejich 2 děti umí jak česky tak základy Aj tak německy, za 2 roky normálně s vrstevníky komunikují. Jestli se jednou vrátí do čech tak ty děti budou mít ohroumnou výhodu v jazykové vybavenosti
30.5.2012 13:39:15
A můžu se zeptat, co na tom nechápete? Není přece lepší cesty, jak se naučit cizí jazyk a na vhodnosti jejich učení se shodneme, ne?
Len
30.5.2012 13:25:37
hbf, kontakty se spoluzaky navaze, deti se jazyk vetsinou nauci velmi rychle. Ale Francie je zeme, kam je opravdu tezke emigrovat, presne, jak o tom psala Veveru. V tom je ten hlavni problem.
Anejet
  • 
30.5.2012 12:49:06
moje rec, taky nechapu rodice, kteri berou skolni deti na tri roky do ciziny, s tim, ze to detem prospeje, a ze se deti rychle prispusobi.
hbf
30.5.2012 12:44:10
Mně přijde obecně divné vytáhnout děti do ciziny, nota bene takové, kde se nedomluví ani rodiče. Chápu to u emigrantů, chápu to u smíšených párů, že se okolnosti vyvrbí tak, že část rodiny jde do cizího, ale vystavit tomu děti jen kvůli práci? A ještě se divit, že to drhne?

Jak by asi vypadala konzultace, kterou učitelka odmítla, když maminka přiznává, že francouzsky neumí?

Další věc je, že i když bude škola a učitelka sebelepší, tak dítě bude těžko navazovat kontakty se spolužáky. Dcera má ve třídě kluka, který se v červenci přistěhoval z ciziny a v září mašíroval do první třídy. S učitelkou se domluví (učitelka jeho řečí vládne), v učivu prospívá (drží se mezi nejlepšími deseti žáky), ale s dětmi si nerozumí. Konzultace maminky s učitelkou je možná opět jen díky tomu, že učitelka umí její řeč. Maminka česky mizerně, tatínek vůbec...
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 53 [Dalších 3 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.