| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se ve Francii učí české děti?

 Příspěvky 110 z 53 [Dalších 43 >>]
qwewerty
4.6.2012 13:59:36
Prosím tě, neblázni. Sestavit nick z písmen, která jsou na klávesnici vedle sebe, není přece nic originálního. Na internetu je podobných spousta - přece tě všichni nenapodobujeme. Navíc pod tímhle nickem píšu už snad 10 let.
A k tomu dalšímu - hloupý Honza nešel do světa na zkušenou s rodinou s malými dětmi. Na zkušenou chodí mladí - studovat, pracovat, učit se. Také jsem tím prošla, bylo to celkem fajn. Žít s rodinou se mi zdá lepší doma - mám tu rodinu, přátele, třeba i rodinný majetek, prostě kořeny. Chápu, že k dlouhodobému pobytu v cizině má každý nějaké své důvody (ekonomické, chuť někam vypadnout, získat nové dovednosti ....), proč ne. Ale nevím, proč by to mělo být důvodem závisti. Budovat si slušnou existenci doma mezi svými se přece cení i ve Francii, v Británii. A ať se to komu líbí nebo ne, na přistěhovalce a kočovníky se vždycky majorita dívá trochu svrchu.
ctvrtka
4.6.2012 7:56:16
No co je na prestehovani do zahranici uzasnyho. Napr ze poznas cizi zemi a muzes srovnvat se svoji rodnou zemi. Poznas jinou kulturu a muzes z ni prejmout to dobry. Ziskas urcity nahled na zivot. Naucis se cizi jazyk. Poznas spoustu novych lidi.

Koneckoncu uz hloupy Honza chodil do sveta na zkusenou.
ctvrtka
4.6.2012 7:50:19
Hele, nenapodobuj mi prezdivku, jo.
qwerty
  • 
4.6.2012 7:48:10
Proc proboha? My jsme se stehovali za praci do zahranici uz nekolikrat (tedy drzime se zasady, ze to bude vzdy nemecky mluvici zeme) a deti to snaseji normalne. Naposled jsme se stehovali se skolnima detma, mladsi sel do skoly s nulovou znalosti nemciny, na nejaky pripravny tridy jsme se vykaslali, dali ho do normalni zakladky mezi ostatni Nemce a po trictvrte roce mluvi nemecky normalne, ve tride ma dobry vysledky, spoustu kamaradu. Jediny, co jsme udelali pro jeho integraci navic byla soukroma ucitelka jednou tydne a dvakrat tydne hodina nemciny ve skole pro cizince navic. A taky to, ze jsme deti vyhaneli na ulici si hrat s ostatnima detma.

A znalost nemciny se jim v budoucnosti bude urcite hodit, at uz v Nemecku zustaneme nebo ne. Kdyz vidim, jaky problemy lidem dela naucit se v CR nemecky (viz Nejaka prezdivka)....
Monika 2 deti
  • 
2.6.2012 19:04:06
Myslim ze zalezi kam se kdo dostane, take jsem odjela je se zaklady nikdo se mnou AJ nechtel mluvit.Tak jsem si nasla stredisko kde vyucovali dobrovolnici 3x tydne 2h a hlidani k tomu zdarma s rodilou mluvci takze i dcera se naucila. V knihovne kdyz videli ze se snazim mluvit fran. tak mi jeste pomahali a tak to bylo vsude,kdyz videli snahu tak byly pristupnejsi
Michelle222
2.6.2012 15:55:40
Jojo, my se přestěhovali do Francie se synem, kterému bylo 13, nastoupil na 1 rok do speciální třídy, kde se vyučovala pro cizince jenom francouzština, dneska je ve třídě normální. Měli v oné speciální třídě skvělou paní učitelku, která s náma velmi spolupracovala, můj syn za ní může kdykoli zajít a poradit se. Syn se sice nekamarádí tolik s dětmi francouzskými, zato má spoustu kamarádů cizinců, nemůžu říct, že by se již naučil mluvit perfektně, ale zvládá dost, a po roce a půl by se domů rozhodně vrátit nechtěl. Myslím, že článek je opravdu paskvil, vždy záleží na individualitě dítěte, na přístupu rodičů a i škola lze změnit, pokud nejsem spokojená.
Mám manžela Španěla, takže se doma navíc bavíme anglicky, takže se ke všemu musel učit ještě intenzivněji angličtinu, měl sice už předtím ve škole a nějaké základy, ale teď mluví perfektně.
Ve škole mají navíc druhý jazyk španělštinu, a i to nějak zvládáme.

Proč se všeho tolik bát? Děti jsou hlavičky otevřené a ty bloky v nich často vytváříme my sami.
štěpánkaa
2.6.2012 14:10:17
byla to reakce především na toto:
Její maminka ještě před odjezdem do Paříže navštívila psychiatra, neboť měla obavy, jak její nejstarší dcera vše zvládne; lékař ji varoval, že to pro děvče bude velmi náročné, a ptal se, zda je odchod v tuto chvíli skutečně nutný
považuji to za neomluvitelné~d~
štěpánkaa
2.6.2012 14:09:08
tak pro mě to je důvod to neudělat, resp. dítě předem na situaci připravit. Přeci svoji dceru museli znát, ne? Věděli jaká je a PŘESTO to vyřešili takto. ano, odsuzuji je~Rv~Rv~Rv
Florence
1.6.2012 13:46:01
Ne nemela, ale reaguju na odsudek:

nejsou trošku "stupid" někteří rodiče? Zejména a hlavně dle popisu - rodiče Terezy? Fakt je normální hodit vlastní dítě do smečky, když neumí jejich jazykem ani kváknout? Nechápu, že toto udělají milující rodiče.

Rodice, kteri tohle udelaji nemusi byt ani stupidi ani nemilujici - naopak. Nikdo dopredu nikdy nevi, jak to dopadne, ale par spatnych prikladu neni duvod to neudelat - stejne jako par dobrych nejsou duvod to udelat. Kazdy se musi rozhodnout sam za sebe. Na vlastni kuzi mam vyzkouseno, ze to fungovat muze naprosto bez problemu.
Taodvedle
1.6.2012 12:00:34
tak ve svycarsku maji tento problem albanske deti a deti z ex jugoslavie, ale maji ve skolce , nemcinu, a vetsina deti jde normalne do skoly, ale ve skole maji porad nemcinu zvlast jeste pro cizince.
 Příspěvky 110 z 53 [Dalších 43 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.