| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Léto, turistika a zdravé jídlo pro děti

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 104 [Dalších 4 >>]
susu
  • 
1.8.2012 11:49:25
Člověče, to je smůla, já bych takový stánek ráda navštěvovala. Neumím ti říct, v čem byl problém, že to nevyšlo.
1.8.2012 11:45:22
..... a neuživili jsme se. V našem sortimentu byly i klasické stánkové věci (hot dogy, různé hamburgery, teplé toasty, smažák atd atd), ale dělané hodně jinak, s hromadou zeleniny a vždy s nějakou nadstavbou oproti ostatním stánkům, domácí dressingy, langoše byly třeba s česnekovou zakysanou smetanou a jarní cibulkou, v nabídce byly zeleninové tortilly, různé zapékané bagety s hromadou zeleniny, saláty, prostě jsme se snažili mít moderní a civilizovanější fast food. Fair trade espresso, capuccino a čaje s hnědým cukrem jsme prodávali. S hygienou problém nebyl, člověk jen u pracovních a hygienických postupů musí dost přemýšlet, aby všechno bylo z hygienického hlediska ok. A taky je to tedy větší investice do vybavení.
No a co myslíte .... 100 x denně jsem odpovídala na dotazy, jestli máme párek v rohlíku, langoš s kečupem a hranolky s tatarkou ..... Upozorňuji, že cena našeho sortimentu byla naprosto srovnatelná s ostatními stánkaři. Takže v ceně to rozhodně nebylo. Měli jsme poměrně dost stálých zákazníků, kteří si náš stánek opravdu oblíbili a chodili k nám mlsat pravidelně. Protože já jsem se fakt snažila jednotlivé produkty hooodně vymazlit. Ale ti nás prostě neuživili. Stánek byl na jediném autobusovém nádraží stotisícového města. Stánky jsme tam byly dva. Ve druhé byla špína, smrad, vše smažené a prodával se tam alkohol, to my jsme neměli. My jsme to po roce vzdali, tento stánek je tam dodnes. Prostě jsem neměla psychicky na to, když se mě deset matek denně s dětmi v kočárku zeptalo, jestli máme párek v rohlíku nebo teda aspoň krokety s kečupem. Normálně jsem to vzdala. Vzhledem k tomu, že gastronomie je můj celoživotní obor, jídlu se hodně věnuji, tohle pro mne bylo kruté vystřízlivění ..... :-( My jsme ještě původně s manželem pražáci, tak jsme si říkali, že třeba v Praze by to šlo lépe ..... ale těžko říct....
Martina, 2 deti
  • 
1.8.2012 11:43:47
Já tedy žiju v Itálii a u stánků s rychlým občerstvením saláty mají. Co je divného na ledničce ve stánku, to nechápu. Limonády mají snad take v ledničce, nebo ne? Ono holt v Čechách se najde vždycky důvod, proč to nejde. Zrovna nedávno jsme byli v letním kině a před kinem byl takový podobný stánek jako bývají v ČR e měli všechno: od piva přes smažené "hnusy" po pizzu, saláty, kebab v arabském chlebu se spoustou salátu a jogurtovou zálivkou, felafel, humus... Jasně, není to žádná makrobiotika, ale už se z toho dá docela vybrat.
Jinak já po Čechách jezdím moc ráda, většinou chodíme do restaurací, kde je to někdy ok a někdy také ne. Ale chápu, že ne každý může na dovolené na oběd i večeři do restaurace a nějaká zdravější a více baby friendly alternativa by byla dobrá.
Katka,kluci 9 a 13
  • 
1.8.2012 11:12:17
No tak k tomu "po Čechách nejezdíme, ještě jsme nenašli důvod proč" se snad ani nemá cenu vyjadřovat...A "za pár euro" se tady v restauraci přes poledne najíš poměrně slušně...Obědové meníčko pořídíš za 3 - 4 EURA.
1.8.2012 10:22:56
pravda, nikdo nás nenutí, ale ona restaurace je zase podstatně dražší, očekává se, že si objednáte pití atd.

po Čechách nejezdíme, ještě jsme nenašli důvod proč.

víkendy i dovolené trávíme zpravidla v Německu i jinde v Evropě. na restuarace v zahraničí tuplem nemáme prostředky a taky tím nechceme trávit čas. stravujeme se výhradně v bistrech a nejíme jen párky, langoše, klobásy a podobně. v Německu to jde, ono tam toho jde víc. příklad, Lužická jezera, celý den na kole, rozhledna v lese a pod rozhlednou valník, hotový hrachový eintopf, možno s vařeným párkem, pečivo, nápoje. za pár euro. a to zdaleka nebyl ojedinělý případ, podobných stánků jsme zažili už povícero. a vždycky bylo plno.

když to jde v Německu, proč u nás ne? a tak je to u nás se vším ...
susu
  • 
1.8.2012 10:18:01
Riskují, že se jim to zkazí nebo by to museli narvat do mražáku a to nevím jak by dopadlo, já zeleninu na saláty nemrazím. Uzenina tipuju vydrží v ledničce dýl v poživatelném stavu. A se salátem je víc práce, než to nakrájíš.
Neříkám, že by to nešlo, ať si rozumíme, jen že je to težší a pracnější, ve výsledku etdy asi logicky držší a tak hůř prodejné.~d~
hbf
1.8.2012 10:08:06
Tak si některá otevřete v kempu stánek se zeleninovým salátem, nic vám nebrání. Třeba tu příští rok bude článek o tom, jak v kempu U tří bobrů zkrachovly dva buřtstánky, třetí přešel na plastové zeleninové saláty a stojí se před ním fronty již od úsvitu.

Nikdo nás snad nenutí u těch stánků jíst celou dovolenou. Kdo stánková jídla jíst nechce, může si zajít jinam do kamenné hospody, nebo si vézt něco s sebou.
1.8.2012 10:05:35
nám se osvědčilo: místo oběda svačina a po návratu domů či do chatky večeře podle našeho gusta.
Na dovolené do chatek povětšinou vozím zamrežná a zavařená jídla.
A když jedeme na pá rdní na vodu - tak holt vydržíme den o hranolkách a druhý den se hledá kamenná hospoda.
Dennně to nelze jíst.
A co se týče salátů ve stánku , je to blbost - to by museli mít ve stánku obr chlaďák a taková jídla musí jít přes hygienu.

Katka,kluci 9 a 13
  • 
1.8.2012 10:00:11
To jsem nevěděla, o těch vejcích... takže mnou vychválené stánky se snídaní ve formě vajec asi porušovali hygienický předpis..no,takováhle hygiena prostě vede k tomu, že budeme všude jíst akorát z mrazáku vytažené usmažené blafy...
Katka,kluci 9 a 13
  • 
1.8.2012 9:57:04
Taky myslím - zažila jsem letos i 2 stánky v kempech, kde nám ráno vyráběli míchané vejce na cibulce, "hemenex", obložené talíře (šunka, sýry, máslo)... takže někde to jde.
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 104 [Dalších 4 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.