![]() |
2.8.2012 22:05:55
Díky za tip, tam jsem ještě nebyla .... Já jsem vyloženě polévková, takže mě teď baví polévkárna v novém hostelu Fusion kousek od Václaváku ..... Rozhodně to tam stojí za návštěvu, levné dobré polévky přímo v centru a interiér celého hostelu je super. Má to holandský majitel a je to znát. Milé, veselé, zábavné a jako bonus ta polévkárna
![]() P.S. Díky za podporu, já se zase těším na tvoji kuchařku. Pár receptů od tebe už mám za sebou a fakt se těším, že to někdy dáš do kupy a vydáš ![]() |
Iveta P |
• |
2.8.2012 21:53:00
Ano, kdyby to byl kvalitní smažený sýr, kvalitní párek v rohlíku s dobrým kečupem - tak se to čas od času přece jen dá, nejsem žádná nutriční extremistka. Ale přemaštěný nepoživatelný blivajz, který by nežrala ani naše kočka...
|
Iveta P |
• |
2.8.2012 21:36:40
- výborný nápad, dávali jsme si je vloni v Polsku skoro na každé zastávce, mělo to tuším čtyři i více druhů náplní, děti je milovaly.
|
Ropucha + 2 |
![]() |
2.8.2012 20:06:40
V rámci objektivity musím napsat, že dnes jsme navštívili koupaliště, kde ve stánku kromě výše popisované klasiky nabízeli několik druhů polévek (jistě instantních, ale i tak hodnotím nápad), palačinky (z hlediska zdraví žádná bomba, ale opět hodnotím snahu) a jako zlatý hřeb hodnotím sterilovanou kukuřici Bonduelle, kterou prodávali nasypanou do kelímků
![]() |
Ropucha + 2 |
![]() |
2.8.2012 19:56:59
withep, to je ono: kdyby to alespoň bylo v rámci své kategorie dobré!
Také nemám nic proti párku v rohlíku, hranolkám nebo smaženému sýru jednou za uherský rok (klidně i dvakrát nebo třikrát). Ale moje zkušenost je taková, že u stánků se prodává jídlo opravdu nechutné, obvykle ty nejlacinější polotovary s tou nejlacinější, nepoživatelnou napodobeninou kečupu. |
Ropucha + 2 |
![]() |
2.8.2012 19:45:51
angrešt, nevím nevím, ale co se týče "vůně" stánků rychlého občerstvení, mě osobně tedy láká maximálně k úprku, protože přepálený laciný olej mi opravdu nevoní
![]() Kvalitně připravené hranolky z brambor a klobásu z masa si klidně dám, ale určitě ne v podobě těch hrůz, jaké se nabízejí u stánků, o nichž je řeč. Ale zákazy nebo regulace by nic neřešily, v tom s tebou souhlasím, je to věc poptávky a nabídky. Bohužel ![]() |
Lída + 4 |
2.8.2012 19:41:17
Zuzano, zní to všechno moc dobře... v takovým stánku bych nakupovala ráda.
Ale mně osobně HROZNĚ vadí jedna věc: do spousty takovejch jídel se cpe syrová cibule, takže pak si nevyberu nic (asi na ni mám nějakou alergii, když ji nedopatřením sním, bolí mě pak zbytek dne příšerně v krku). |
Lída + 4 |
2.8.2012 19:37:42
Adelaide, upřímně řečeno, já ty míchaný saláty taky zrovna nemusím
![]() ![]() |
2.8.2012 18:22:43
- rozpečený sýr (na výběr hermelín, syreček a myslím balkánský) na topince (Výstaviště Zahrady Čech) - tam jsem s paní i popovídala - prý jim kšeft nejde zdaleka tak, jako klobásovým stánkům (sýr voní méně a není v tom maso), ale na výstavišti se prý uživí.
|
2.8.2012 18:18:20
Existují, určitě. není to strava domácí, ale je to jedlé. Namátkou z toho, s čím jsem se setkala
- stánek nabízející bramborové placky (upečené předem, takže studené) s kysanou smetanou a jarní cibulkou. jako druhou věc měli chléb se sádlem a cibulí (Solvayovy lomy) - odbyt měli ohromný, ale nic jiného nebylo v okruhu několika kilometrů. Jak by si vedli v konkurenci s klobáskami, to netuším. Dušené žampiony na smetaně s (asi) kari (Drážďany) - bylo to dost aromatické tím kořením, takže to lákalo zákazníky i v konkurenci s Bratwurstem. - nudle s kysaným zelím a slaninou (výstaviště Lysá nad labem) - měli výrazně menší frontu než okolní klobásové stánky, ale v davech na Výstavišti se sešla dostatečně velká skupina i toho malého procenta, které nechce klobásy. Vonělo to slaninou, což tvořilo čichovou lákavost stánku mezi ostatními. - francouzské crepes, dělané na objednávku na palačinkovači, s náplní dle výběru - tvaroh, marmeláda, kysaná smetana...(okénko Dobrotky v Karlových Varech) - jsou tam dobře zavedení a navíc je to v jinak velmi drahých Varech cenově přijatelné (už nevím kolik, asi 30 Kč za palačinku?). A též to voní při pečení. - zapiekanky (už nevím, které město ve Středních Čechácch to bylo, bylo to na nějakém výletě) - velmi aromatické, zejména houbami, houbová náplň připravená předem, myslím, že předem už i obložené a jen strčené pod gril. Také nebylo okolo nic dalšího, takže nevím, co by s tím udělala konkurence, takto ovšem odbyt slušný. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.