| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Léto, turistika a zdravé jídlo pro děti

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 104 [Dalších 74 >>]
2.8.2012 22:05:55
Díky za tip, tam jsem ještě nebyla .... Já jsem vyloženě polévková, takže mě teď baví polévkárna v novém hostelu Fusion kousek od Václaváku ..... Rozhodně to tam stojí za návštěvu, levné dobré polévky přímo v centru a interiér celého hostelu je super. Má to holandský majitel a je to znát. Milé, veselé, zábavné a jako bonus ta polévkárna :-)
P.S. Díky za podporu, já se zase těším na tvoji kuchařku. Pár receptů od tebe už mám za sebou a fakt se těším, že to někdy dáš do kupy a vydáš ~;)
Iveta P
  • 
2.8.2012 21:53:00
Ano, kdyby to byl kvalitní smažený sýr, kvalitní párek v rohlíku s dobrým kečupem - tak se to čas od času přece jen dá, nejsem žádná nutriční extremistka. Ale přemaštěný nepoživatelný blivajz, který by nežrala ani naše kočka...
Iveta P
  • 
2.8.2012 21:36:40
- výborný nápad, dávali jsme si je vloni v Polsku skoro na každé zastávce, mělo to tuším čtyři i více druhů náplní, děti je milovaly.
Ropucha + 2
2.8.2012 20:06:40
V rámci objektivity musím napsat, že dnes jsme navštívili koupaliště, kde ve stánku kromě výše popisované klasiky nabízeli několik druhů polévek (jistě instantních, ale i tak hodnotím nápad), palačinky (z hlediska zdraví žádná bomba, ale opět hodnotím snahu) a jako zlatý hřeb hodnotím sterilovanou kukuřici Bonduelle, kterou prodávali nasypanou do kelímků ~R^ Jednoduché z hlediska přípravy i skladování, o několik řádů zdravější než smaženiny a osvěžující v horku - podle mě opravdu dobrý nápad.
Ropucha + 2
2.8.2012 19:56:59
withep, to je ono: kdyby to alespoň bylo v rámci své kategorie dobré!
Také nemám nic proti párku v rohlíku, hranolkám nebo smaženému sýru jednou za uherský rok (klidně i dvakrát nebo třikrát). Ale moje zkušenost je taková, že u stánků se prodává jídlo opravdu nechutné, obvykle ty nejlacinější polotovary s tou nejlacinější, nepoživatelnou napodobeninou kečupu.
Ropucha + 2
2.8.2012 19:45:51
angrešt, nevím nevím, ale co se týče "vůně" stánků rychlého občerstvení, mě osobně tedy láká maximálně k úprku, protože přepálený laciný olej mi opravdu nevoní ~a~

Kvalitně připravené hranolky z brambor a klobásu z masa si klidně dám, ale určitě ne v podobě těch hrůz, jaké se nabízejí u stánků, o nichž je řeč.

Ale zákazy nebo regulace by nic neřešily, v tom s tebou souhlasím, je to věc poptávky a nabídky. Bohužel ~:(
Lída + 4
2.8.2012 19:41:17
Zuzano, zní to všechno moc dobře... v takovým stánku bych nakupovala ráda.
Ale mně osobně HROZNĚ vadí jedna věc: do spousty takovejch jídel se cpe syrová cibule, takže pak si nevyberu nic (asi na ni mám nějakou alergii, když ji nedopatřením sním, bolí mě pak zbytek dne příšerně v krku).
Lída + 4
2.8.2012 19:37:42
Adelaide, upřímně řečeno, já ty míchaný saláty taky zrovna nemusím ~t~ nemluvě o tom, že tam vždycky nacpou nějakou zálivku, a to už mi nechutná vůbec. ~Rv V tomhle oceňuju saláty v McD nebo KFC, protože tam aspoň ten blbej dresink dostanu ZVLÁŠŤ, takže si ho buď nevezmu vůbec, nebo ho nejím.
2.8.2012 18:22:43
- rozpečený sýr (na výběr hermelín, syreček a myslím balkánský) na topince (Výstaviště Zahrady Čech) - tam jsem s paní i popovídala - prý jim kšeft nejde zdaleka tak, jako klobásovým stánkům (sýr voní méně a není v tom maso), ale na výstavišti se prý uživí.
2.8.2012 18:18:20
Existují, určitě. není to strava domácí, ale je to jedlé. Namátkou z toho, s čím jsem se setkala

- stánek nabízející bramborové placky (upečené předem, takže studené) s kysanou smetanou a jarní cibulkou. jako druhou věc měli chléb se sádlem a cibulí (Solvayovy lomy) - odbyt měli ohromný, ale nic jiného nebylo v okruhu několika kilometrů. Jak by si vedli v konkurenci s klobáskami, to netuším.

Dušené žampiony na smetaně s (asi) kari (Drážďany) - bylo to dost aromatické tím kořením, takže to lákalo zákazníky i v konkurenci s Bratwurstem.

- nudle s kysaným zelím a slaninou (výstaviště Lysá nad labem) - měli výrazně menší frontu než okolní klobásové stánky, ale v davech na Výstavišti se sešla dostatečně velká skupina i toho malého procenta, které nechce klobásy. Vonělo to slaninou, což tvořilo čichovou lákavost stánku mezi ostatními.

- francouzské crepes, dělané na objednávku na palačinkovači, s náplní dle výběru - tvaroh, marmeláda, kysaná smetana...(okénko Dobrotky v Karlových Varech) - jsou tam dobře zavedení a navíc je to v jinak velmi drahých Varech cenově přijatelné (už nevím kolik, asi 30 Kč za palačinku?). A též to voní při pečení.

- zapiekanky (už nevím, které město ve Středních Čechácch to bylo, bylo to na nějakém výletě) - velmi aromatické, zejména houbami, houbová náplň připravená předem, myslím, že předem už i obložené a jen strčené pod gril. Také nebylo okolo nic dalšího, takže nevím, co by s tím udělala konkurence, takto ovšem odbyt slušný.



[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 104 [Dalších 74 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.