| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Léto, turistika a zdravé jídlo pro děti

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 104 [Dalších 64 >>]
2.8.2012 17:20:29
Zuzko, v Praze byste se určitě uchytili, v Brně také. V Praze třeba funguje a uživí se tahle skvělá "fastfood jídelnička" http://www.scuk.cz/d/polevkarna/#

Držím moc palce a doufám, že na váš stánek někde přece jen narazím ~:-D
2.8.2012 17:01:52
Poslední recenze je z roku 2010. Takže je klidně možné, že se nějak výrazně zhoršili, od té doby tam nikdo ze Scuku nebyl. Můžeš napsat provozovatelům Scuku http://www.scuk.cz/kontakt/ a dát podnět k tomu, aby to tam některý z recenzentů došel "zkontrolovat". ~;)
2.8.2012 16:57:48
No vzít si svačinu, co jiného? Co je to za podivnou otázku? Opravdu nelze přikazovat stánkařům, co mají prodávat. Prodávají to, co jim vydělává.

Máte-li na výletě chuť na polévku, vezměte si ji s sebou v termosce. Požadovat po jiných lidech (v tomto případě stánkařích), aby dotovali Vaše ideály svými ztrátami, je nesmysl.
Snažím se pomáhat lidem kultivovat přístup k jídlu na tomhle serveru (i jinde) - ale cesta opravdu není v tom, abyste omezovala nějakou skupinu lidí jakýmsi příkazem, jak mají provádět své podnikání. Můžete jít sama příkladem, můžete na ně vytvářet tlak svou poptávkou (čím více lidí se jim za den zeptá po něčem nesmaženém a odejde po záporné odpovědi, tím větší šance, že zkusí vyhovět poptávce). Nebo můžete investovat své peníze, neutracené u stánků, do nějakého způsobu propagace dobrého a zdraví neškodlivého stravování.

Já sama jsem zvolila cestu vysvětlování, jak se dá doma dobře vařit. Ale to samozřejmě není cesta jediná. Nemám ovšem ráda takové nátlaky, po kterých voláte Vy.
2.8.2012 16:23:46
Ale třeba Mekáč, KFC, Bageterie Boulevard .... ti také dělají saláty ráno a prodávají je celý den. A teplota v chlaďáku prostě musí být stejná jak na koupališti ve stánku, tak u Mekáče. A pořád řešit to, že některé stánky jsou jen sezónní ...... prostě lednice a chlaďáky tam být musí tak jako tak, rozdělení úseků by také mělo fungovat. Stánky se zdravějšími nebo jinýmy alternativami jídla prostě jsou a jsou sezónní (koupaliště, kempy, festivaly, farmářské trhy atd.) Ale byznysu prostě přejí klasické smažené nesmysly, protože pak mohou provozovatelé zaměstnat brigádníka, co to v životě nedělal za pár kaček na hodinu a marže na těchto výrobcích jsou taky poměrně vysoké a lidé to kupují ..... Takže proč dělat něco jiného, když tohle funguje (pro mě bohužel) ~:(
2.8.2012 14:11:28
NEBUDU SEDĚT DOMA!!! POJEDU TŘEBA DO NĚMECKA, kde si za rozumný peníze koupím slušný jídlo u stánku :-) paní bohatá povýšená
2.8.2012 14:08:18
Iveto, díky za podporu :-) ta reakce nebyla jen jediná, Bohužel, viz. komentář Katky, kluci 9 a 13, byť ta přímo nenapsala, ať se vystěhuju :-) ale proč už nejezdíme po Čechách a jezdíme raději ven považuje za vyjádření nehodné ... ať mi někdo napíše jeden jediný důvod, proč mám za horší servis platit více peněz a budu o tom přemýšlet :-) zatím se podněty nehrnou :-)
Iveta P.
  • 
2.8.2012 13:56:35
..vždyť tahle minorita, zárodek budoucího zdravého chování národa, by se měla podpořit, ne nutit přizpůsobit chybující většině!
To je jako bychom si řekli ...pro většinu z nás je o prázdninách příjemné nedodržovat předepsanou rychlost na silnicích...poutat se v autech...hodí se nám to takřka všem...je to svoboda..proč to komplikovat nějakými omezeními. Ti ojedinělí frflalové, kterým se to nelíbí, at se přizpůsobí nebo odstěhují do ciziny.
Iveta P.
  • 
2.8.2012 13:50:16
Olgo, máš mé sympatie. Ta reakce tady byla naštěstí jen jedna, je to reakce těch méně schopných - nefoukejte nám do našeho rybníčku.Pamatuji si na chování některých českých lékařů, když k nám po roce 1989 přijel přednášet newyorský kardiolog, velký sympaťák, v žádném případě se nevyvyšoval. Pocit méněcennosti ušlápnutého nárůdka ve střední Evropě vyvolal reakci: Co nám sem leze? Vždyt my víme všechno a jsme nejlepší na světě! Bylo to trapné a nikdy na to nezapomenu.
Iveta P.
  • 
2.8.2012 13:43:19
Jenže co s tou minoritou(?), které se z produktů Maillardovy reakce dělá špatně na pět dálku?
Iveta P
  • 
2.8.2012 13:42:07
Musí se vymyslet něco, co se nekazí tak snadno. Existují instatní nesmažená jídla, pořád lepší alternativa
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 104 [Dalších 64 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.