| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Léto, turistika a zdravé jídlo pro děti

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 104 [Dalších 54 >>]
Iveta P
  • 
2.8.2012 13:40:43
Proč furt ten salát? Zelenina není jediná alternativa.
Iveta P
  • 
2.8.2012 13:33:14
Nějak jsem to nepochopila - na co nemáme? Článek není o finančních možnostech.
2.8.2012 12:15:50
ještě mě tak napadlo, co je to za logiku, kdž se ti tu nelíbí, jdi jinam ... hlavně nám to tady nechtěj měnit. nebylo by efektivnější, vzít si inspiraci právě jinde, kde to prokazatelně funguje? taky nám paní na ministerstvu řekla, když jsme volali, že návrh zákona je špatně přeložený a odporuje zdravé logice a že v okolních státech je to jinak, ať se tedy odstěhujeme jinam ... pamatuji doby, kdy se nepohodlní a nespokojení rejpalové raději nechávali vystěhovat ... upřímně, ještě nedávno jsem chtěla měnit a na dostupné úrovni se o to snažila, ale takovéhle reakce mě dokonale znechutily, takže jsem rezignovala, jezdím jinam a mým snem je odstěhovat se tam trvale
2.8.2012 11:37:21
tak se, Katko, nevyjadřujte, to je vaše právo, stejně jako to moje se vyjádřit. když jíme po Čechách v restauraci, zpravidla platíme 400 - 500Kč. venku se umíme u stánku najíst za 10 - 15 eur. kompletní menu za 3-4 eur jsme ještě nikde nenašli ... a abych to upřesnila, jezdili jsme po Čechách do té doby, než jsme zjistili, že jinde za méně peněz dostaneme lepší servis. řekněte mi jeden důvod, proč bych měla platit víc za horší servis a budu o tom přemýšlet.
2.8.2012 11:32:21
Hanko, děkuji za radu, to by mě nenapadlo se přesunout jinam. ono to ale není taky easy se dvěma dětma, zbalit kufry a jít bez předem zajištěného zázemí do jiné země. ale věřte mi, že jakmile se příležitost naskytne, jsme pryč a nebudu vás tu prudit :-) tím, že se mi líbí jinde :-) a když se tady budete zavírat a nekoukat jinde, lepší to tu nikdy mít nebudete a budete u stánků bašit smažený buřty :-)
2.8.2012 10:12:52
Jistě, ale spousta těch "letních" stánků je sezoních, a s tím zázemím, jaké mají, opravdu hygieně nevyhoví.
2.8.2012 9:15:29
jsme šli včera na koupaliště až po obědě. Ale že jsme měli jen dýňovou polévku, stejně jsme si tam museli něco k jídlu dát. Ze všech stánků, co jich tam je, byl otevřen jediný, takže jsem kvůli potenciálně dlouhému čekání a synovi samotnému na pláži zvolila "nejrychlejší" jídlo, párek v rohlíku. Ani ten neuměli pořádně, rohlík (gumový, bůhvíjak starý) dole propíchli a kečup tekl bokem. Jednou za čas takové jídlo překousnu, ale ať je aspoň v rámci své kategorie dobré. Měli tam i saláty v plastových mističkách, to já tak nějak nepokládám za teplé jídlo. Měli tam i polévky, ale pochybuju, že nebyly z pytlíku (přesolené, přeglutamátované...).
madelaine
2.8.2012 8:51:40
Iveto, souhlasím. Přijde mi dost alibistické prohlašovat - lidi to chtějí, tak to nabízíme.
Snad je v zájmu nás všech společnost kultivovat, a nejen vydělávat bez ohledu na zdraví.

P.S. Těší mě, že patřím k mimořádným zjevům~;)
Ale můžu spíš asi děkovat dobrým genům, nejsem fanatikem zdravé výživy.
Eilatt
2.8.2012 8:32:48
Zuzko, k tobě do stánku bych šla hned :-)
Já netrvám ve stánku na biokrůtích prsech s bio salátkem, ale něco jiného než jen buřt, langoš a hranolky se smažákem bych si dala. Třeba jak tady někdo psal o cizině, když to jde tam, tak by mohlo i tady.
Ale lidi chtějí hlavně levné jídlo, kupní síla tady není velká a na jídle se na rozdíl od jiných věcí boužel šetří a třeba mnohá čtyřčlenná rodina by na časté stravování v dražším stánku ani neměla. Takže možná by jste se uživili jen ve velkém městě, v hornídolní určitě ne.
Nedávno jsem četla o nějakém američanovi, co dělá podobné "pokusy" s fastfoodem, nevím jestli mu to jde, nebo už taky bohužel zkrachoval....
Binturongg
2.8.2012 0:39:36
Zuzko - slintám nad Tvým popisem "fast foodu" - ale obávám se, že jsi spíš kuchařka do domácnosti, v lepším případě do restaurace, ale byznys je úplně něco jiného ~;)

Moje kamarádka (viz níže) vedla skvělý (tedy jak pro koho) stánek 5 let od května do října - loni to zabalili.
Nejprce zkusili přejít na ten předsmažený humus, ale zřejmě proto, že nadále trvali na grilovaných rybách a čerstvém mase, což něco stojí, což nemají lidi rádi (jednou je to stánek, tak má mít čtvrtkilový steak za 30Kč, jinak je to zlodějna), a protože vařili tu báječnou kávičku, x druhů, dál to prostě nešlo...
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 104 [Dalších 54 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.