| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Léto, turistika a zdravé jídlo pro děti

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 104 [Dalších 44 >>]
2.8.2012 0:39:23
Když si představím od rána nakrájený salát v chlaďáku na koupališti, tak to bych si fakt raděj dala ten párek v rohlíku. Zrovna tak polévka, v teple snadno zkysne. Prostě, myslím, že stánek je prostě stánek, zvlášť ty sezonní. Jako reálnou bych viděla tak opékanou kukuřici.
2.8.2012 0:35:21
A ani to nezabralo? Myslím, že v Praze by měl takový stánek slušnou šanci přežít, kdyby jídlo bylo aspoň trochu "zábavné".
Binturongg
2.8.2012 0:06:26
mají kromě smažených věcí i grilované ryby, vepřové kotlety a krkovici, ovocné knedlíky s tvarohem, nakládaný hermelín, utopence...
Mají výtečnou kávu, včetně ledové a latté.
Ale lidi jim na to kašlou. Chtějí hranolky, buřty, kofolu, pivo a langoše.

Stravování u stánků považuju za stravování výjimečné, takže si dám něco odporně necévního s gustem a radostí.
Kdo to nesnese, ať si s sebou vozí sváču a může se futrovat mrkví a rajčatama, kde ho zrovna napadne.
Taky beru dětem na koupák jiné jídlo, než mají u stánku, nevidím v tom problém.

A protože od kamarádky vím, co je za dřinu provozovat takový stánek, vskutku se nedivím, že kvůli rozmachaným lufťákům nevyrábí dušená biokrůtí prsa s karotkou a netrhají a nekrájejí celé hodiny zeleninu na saláty, z nichž by minimálně polovinu vyhodili ~d~
1.8.2012 23:46:23
Jen ještě doplním, aby to nevypadalo, že mám něco proti hranolkám ..... Řekla jsem si ok, budeme mít hranolky. Jenže já nemohla mít normální hranolky, já musela mít alespoň steakové hranolky, aby to za něco stálo. Tatarku jsem taky nemohla mít obyčejnou, ale nějak vylepšenou, takže jsem dělala tatarku z majonézy, cibulky, okurky, soli a pepře. Nahoru jarní cibulka na ozdobu. No a protože samozřejmě nepřichází v úvahu, abych používala na jídlo plastové obaly, nutně jsem musela mít ty hranolky v papírových kostičkovaných kornoutech alá francouzské bistro ....... No tak mi řekněte, co se mnou ~t~ Zabít málo ~;)
1.8.2012 23:03:14
Díky vám všem za podporu, je to moc milý, musím říct, že jste mě fakt potěšily ~x~ Protože já už nějak ztrácela naději. Stačí se někdy podívat na pořad Prostřeno, co lidé jedí a co jim chutná a propadám zoufalství :-) A to fakt nejsem žádný gastro začátečník, taže už bych měla být poučená .... jenže mě to nedá a nedá a pořád budu asi lidem cpát kvalitní espresso a teplé croissanty. Ale má to cenu, když o to lidi nestojí ? Manžel mi kolikrát navrhoval (je také z oboru), ať se na to vykašlem a uděláme klasiku, párek, pivo a nazdar. Jenže já měla pořád pocit, jak kdybych se prostě za prachy prodávala .... dělala bych to úplně proti vlastnímu přesvědčení. Z představy, že prodávám lidem přesmažené hranolky s kečupem se mi dělá mdlo. Protože jídlo je můj koníček i moje práce i moje radost :-) No, takže jsme to radši prozatím zabalili ..... Ale od té doby v podstatě doma nemluvíme o ničem jiném, než co spácháme dál. Až splatíme dluhy ~;)
1.8.2012 21:38:02
hm, tak jsem mrkla na Tvůj odkaz a celkem mě překvapilo, že doporučují Skálu(Chodová Planá). Dříve možná, ale byli jsme tam cca před půl rokem a tragédie.~Rv
Eilatt
1.8.2012 21:22:45
Taky mě ty nabídky stánků vadí, jeden den se na tom vydržet dá a ráda si dám občas langoš, buřt nebo hranolky a děti to samozřejmě mají rády, ale dýl to nejde. Teď jsme byli v kempu a na místní pláži tři stánky nabízely tu samou variantu na přepálené tuky. Až poslední den jsme objevili, že v jednom měli domácí čočkovku, to byl balzám na žludek :-) U nás na místním koupališti to samý.

V těch vedrech bych si tak ráda dala salát nebo alespoń nějaké lehčí a zdravější jídlo, ale jak to tak čtu a vidím okolo sebe, tak v čechách by možná nebyl většinový zájem, jak to tak tady čtu.
No a taky mi připadá a na těch plážích v létě je to dost vidět, že přibývá obézních lidí a dětí, tak zhruba každý čtvrtý starší člověk už má lehkou nadváhu nebo je trochu víc při těle. Tahleta strava a nezdravá a tučná jídla i doma v kombinaci s málo pohybem dělá svoje....
1.8.2012 21:10:16
Zuzano, doufám a věřím, že uspějete! Moc držím palce a pak dejte vědět, kde máte stánek, naplánuju si tam trasu výletu ~:-D
1.8.2012 21:07:23
Tak si berte vlastní svačinu s sebou a je to. Jíst u stánků není nutnost, natož povinnost.

Omezovat podnikání stánkařů podmínkou, že musejí nabízet něco, co vybere hygiena, je nesmysl. Posléze by to mělo všeliké důsledky, např. při neprodání (velmi pravděpodobném) takového zboží a propadnutí jeho trvanlivosti by nesl náklady kdo?

Pro řadu lidí je klobáska na výletě určitým symbolem volného dne, výletu jako takového... klobása na papírovém umaštěném tácku má určitou symboliku volnočasového jídla.
V přitažlivosti klobásky a hranolků hraje navíc velkou roli vůně. Vzhledem k propojenosti čichové kůry s emočními centry je i dnes pro spoustu lidí tahle vůně spouštěčem vzpomínek na dovolené, na večery u ohýnku s buřtíkem...

A mimoto, jsme zkrátka fungující tak, že vůně produktů Maillardovy reakce je nám neobyčejně libá sama o sobě. Salát v lednici žádnou vůni do okolí nevydává. Takže na něj většina lidí ani nedostane chuť.

Pokud hledáte na výletech jídlo, nikoli "jídlo", zkuste třeba http://www.scuk.cz - i stánky tam jsou, bohužel jich zatím není mnoho.



Babsi+2
1.8.2012 21:02:24
Pro naše děti je ZOO jediné místo, kde si ty hranolky můžou dát (protože stejně nic moc jiného nemají). Jinak vybíráme normální jídlo my.
Nedávno mě při vaření napadlo bezva fastfood jídlo - HALUŠKY!!! Dají se udělat bez vajec, jen ta bryndza by byl problém; s klobásou, zelím nebo jen tak s cibulí...ale ve stánku na koupališti bych si to nedala, to říkám rovnou.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 104 [Dalších 44 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.