| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Léto, turistika a zdravé jídlo pro děti

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 104 [Dalších 34 >>]
Iveta P.
  • 
1.8.2012 21:01:47
Není přímo nutné cpát do dětí zeleninu, pokud ji nesnášejí. Myslím, že je hodně jídel, která alespoń nejsou zdravotně závadná. Například zmiňovaná pizza. V nejhorším alespoń dětské přesnídávky. Ale myslím, že profesionál - třeba Zuzana, která přispěla do diskuse - by měl mnohem větší fantazii a vykouzlil by i pochoutky. Je mi líto, že Zuzana neuspěla!!Asi je třeba podpořit změnu jídelních preferencí nějakou kampaní - protože ty důsledky jsou opravdu drsné. Špatné jídlo zabíjí stejně jako chyby při řízení, jako kouření, postupně, bolestivě. Osvěta sama o sobě je však k ničemu, když pak člověk nemá možnost správné volby.
(Turistické cíle, o kterých jsem psala, byly buď většinou zcela bez možnosti kamenné hospody, v jednom případě jsme prostě neměli čas čekat dlouze na přípravu jídla a obsluhu, navíc jídelníček sestával ze tří jídel - knedlíky s rajskou, hranolky + smažák a něco podobného.)
Iveta P.
  • 
1.8.2012 20:44:27
Jsem praktická lékařka. Dělám pravidelné prohlídky i závodní preventivní péči. Mezi 40. a 50. rokem je velmi mimořádným zjevem člověk, který má cholesterol v normě. je ale pravda, že takové lidi často tipuji již "od dveří" - jsou to většinou skromní, pracovití lidé,kteří se nikdy nepřejídají, šlachovití zahrádkáři apod.,- je jich dost málo. Většina lidí vyvine kolem padesátky ¨tzv. metabolický syndrom - náběh na cukrovku, cévy s počínající aterosklerózou - zanešené tukem - a vysoký krevní tlak. Pak opravdu jí hrstě léků každý den a podstupují bypassy srdce, dolních končetin..žlučníky..jsou přeplněné interny... končí na dialýze s ledvinami atd. Věřím, že bychom ušetřili alespoń polovinu i více nákladů na zdravotnictví, kdybychom změnili stravovací návyky.
1.8.2012 20:00:27
Neházejte flintu do žita a zkuste to znovu jinde.
Na našem malém městě už 5 let dobře funguje taková pidijídelnička, která původně vznikla jako doplněk prodejny se zdravou výživou. Jsou na dost zastrčeném místě a přesto prosperují. V době oběda prodávají dvě až tři teplá jídla, vždycky se mi tam podařilo se bezlepkově najíst(ochotně zkombinují např přílohu z jednoho jídla k zelenině z druhého ap). Celý den prodávají vlastní koláče a několik druhů zeleninových salátů, které je možné si nechat zabalit s sebou. Nedávno dokonce rozšířili prostory, takže zjevně prosperují.
1.8.2012 19:04:01
Já mám příspěvek výše, není to pravda, že by to hygiena nedovolila, jen se musí dodržovat jasně daná pravidla a to se musí chtít. Ono to ve finále není nic složitého, chce to jen dobře rozplánovat zařízení stánku a dodržovat jednoduché a jasné hygienické postupy. Maličko zkušeností to vyžaduje, ale na hygieně nám vždy rádi poradili co a jak, aby bylo vše v pořádku.
1.8.2012 18:54:21
Ámen ~;) Bohužel k tomu nemám co dodat ~:(
štěpánkaa
1.8.2012 17:05:09
na koupališti jsem zažila, že nás chtěli vykázat ven, protože hladové děti jsme krmili vlastním jídlem. Jak poznali, že je naše jídlo vlastní - no protože to bylo čerstvé ovoce a piškoty a nic podobného tam neprodávali. Řekla jsem jim, že děti mají jaterní dietu (nebyla to už pravda) a i kdyby ji neměli, tak na jejich koupališti není nic, co bych byla ochotna jim ze zdravotních důvodů koupit. a že odejdeme, pokud nám to přinesou písemně s razítkem. při odchodu jsme si přečetli "řád koupaliště" a bylo ta výslovně uvedeno, že se tam nesmí donášet ani jídlo a ani pití(!!!), které nebylo zakoupeno v jejich kioscích. Víckrát jsme tam nešli~Rv~Rv~Rv
Katka,kluci 9 a 13
  • 
1.8.2012 17:00:34
Věřím, skutečně...musím občas fakt vrtět hlavou nad radami třeba Pohreicha personálu ve venkovské hospodě...On má pravdu, že lze uvařit z dobrých místních surovin dobré jednoduché jídlo - ale ta realita poptávky je prostě jiná : lidi fakt houfně chtějí vidět na talíři hranolky, nějaké maso (ideálně vysušené kuřecí bez chuti nebo smažené v trojobalu)a OBLOHU (jak se nad tím vždy ofrňuje) - hlavně aby toho bylo za ty peníze HODNĚ!!! Přece nedají 90 Kč za "obyčejný" jídlo jako je španělák, nebo kotletu s brkaší...Já to vidím furt, i ve vlastní rodině... Lidi na jídle jednak hrozně šetří a taky se v něm nevyznají, nedokážou ocenit kvalitní maso, nepoznají kolikrát rozdíl mezi pravou svíčkovou a nějakým zadním a diví se, proč je ten biftek tak drahej, když ho tam a tam mají levnější...to že tam a tam je z kýty a málem si na něm vykloubíš sanici jim je jedno... je prostě levnější.Zrovna tak neocení nějakou pomalu připravovanou mňamku, hotovku - je to moc "obyčejný"
Věřím tomu, že v Praze si dobré restaurace najdou svoji klientelu, ale mimo Prahu je to hrozně těžké....
Stačí mi občas pozvat maminku nebo tchánovce - celou dobu posloucháme, jak je to "drahý", jak to je hrozný, a jak to je možný...já bych na hospodu neměla nervy.
1.8.2012 16:43:55
Zkusíme. Časem. Jiný obor stejně neumíme a tohle umíme dobře. Taky tomu prostě nevěřím, že se v ČR budou jíst do konce světa hranolky s tatarkou ~;)
Ale vzhledem k tomu, že oba s manželem pracujeme už leta v různých restauracích, si o stravování čechů už nebudu dělat žádné ideály. Protože pokud je v polední nabídce smažený sýr s tatarkou, vařeným bramborem a salátem, mohu přísahat, že 80% lidí se zeptá, jestli můžou dostat místo vařených brambor k sýru hranolky ~Rv A ideálně místo salátu více tatarky. A to si opravdu nedělám legraci, máme to několikrát spočítané ~:(
madelaine
1.8.2012 15:53:26
Taky by se to dalo otočit - až vymizí obchodníci, kteří nabízí hnusy, přestanou je lidi vyžadovat.
hbf
1.8.2012 15:50:17
O pár řádků níž píše paní, že takový stánek provozovala a musela to zavřít, nebylo dost zákazníků ...
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 104 [Dalších 34 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.