X__X |
7.7.2017 12:27:00
Já tedy nevím, ale u nás tvrdí, že dle zákona je maximální počet žáků ve třídě 28.
no a koukout přímo do zákona tě napadlo? podle par. 4, odst. 4 vyhlášky 48/2005 Sb. je maximální počet dětí na (běžnou) třídu 30. tohle množství může být sníženo až o 5 dětí, pokud je ve třídě dostatečný počet dětí s podpůrnými opatřeními. na druhou stranu pokud snížení brání povinnost přednostně přijmout spádové děti, tak počet dětí snížený být nemusí, i když ve třídě jinak jsou děti, kvůli kterým by se počet žáků snižoval. zároveň podle par. 23 odst. 5 školského zákona zřizovatel může povolit výjimku z nejvyššího počtu dětí až o čtyři navíc. čili ten příspěvek o 34 dětech na třídu, na který reaguješ, mohla být realita |
• |
4.7.2017 15:54:54
Já tedy nevím, ale u nás tvrdí, že dle zákona je maximální počet žáků ve třídě 28.
|
pavla 2deti |
• |
25.8.2012 20:19:28
Ahoj, syn šel ze sportovky z Dobiášky. Na konci primy měl pár trojek..válčí nejvíc s AJ..měli jiné učebnice a tak se v rozřazovacích testech na začátku roku dostal do slabší skupiny, která ale "jela"hodně rychle,aby dohnala tu lepší...a nějak nestíhal. No a na základku se může vrátit vždycky,ale vysvědčení z tercie (osmičky) se už píše na přihlášku na střední, takže u nás má syn "mantinely"..musí být v půlce tercie max. na trojkách jinak jde zpět na základku,aby si mohl eventuelně vybrat nějakou odbornou střední školu..Ale věřím, že až mu poteče do bot, tak se vzpamatuje. A na přijímačky se vůbec neučil, ale zkusil si ty nanečisto..doporučuju. Věděl, do čeho jde a co ho čeká:)
|
Sam01 |
24.8.2012 10:24:17
Renko,
při otřesné kvalitě základního školství není divu,že se spousta rodičů snaží svoje děti dostat na 8G,kde mají zajištěno,že se jejich děti něco naučí. Navíc nevím,jak tvoje,ale moje děti rozhodně nechodí do školy,aby někoho někam táhli,ale,aby se sami něco naučili. Zcela upřímně je mi absolutně jedno co dělá Pepíček nebo Mařenka ze sousední lavice. Já bojuji za svoje dítě a proto jsem moc ráda,že mám obě děti na 8G. Srovnám-li kvalitu gymnázia a ZŠ,tak to srovnání rozhodně nevychází pro to základní školství lichotivě. Navíc syn je velmi spokojený a dcera (letos nastupuje) doufám bude taky. Nevím odkud jsi,ale v Praze zájem o 8G mnohonásobně převyšuje nabídku. Těchto škol je málo a tak stejně spousta chytrých dětí musí zůstat na těch otřesných ZŠ,kde to s druhým stupněm jde ještě o pár levelů dolů. Navíc jestli skutečně nacpou do těch základek ještě děti ze specek,které prostě na normální školu stačit nebudou,tak to při počtu žáků bude dost masakr. To už se nikdo nenaučí nic a chytré děti prostě budou odepsané.Jsem moc ráda,že tohle už se nás týkat nebude. |
štěpánkaa |
21.8.2012 17:07:06
alčo,
ale já psala něco jiného - "staré struktůry" které znám jsou totiž učitelé tělem i duší. (jinak by ze školství dávno zdrhly) Takže se přizpůsobily tomu, že přicházejí mladší studenti. tI kteří to tzv "nerozlišují", opět jen z těch, které znám, byli tak kolem 30ti nebo přímo absolventi |
Mirka |
• |
21.8.2012 8:31:26
Tak to máš klučičí verzi snaživé holčičky. Fakt neznám kluka, který by doma datloval jak ďas, aby mu to nekazilo výzo ...
|
Jája |
• |
20.8.2012 7:57:38
Vůbec ne. Baby-boom odezní (protože dětí se rodí - kromě pár let - už od konce 70.let stále méně a méně), ale tam jsou čísla za celou republiku. Nejvíc dětí bude v prstenci Prahy, možná Brna, Ostravy a méně v krajských městech, zbytek republiky se vylidní. Já bydlím v okresním městě a i tady paradoxně počet obyvatel klesá. Ne o moc, o nějakých 100-150 lidí ročně, ale prostě klesá. Na vesnicích je to daleko horší.
|
Lída+2 |
20.8.2012 6:06:06
Renko, jenže pak je tu další problém. Rodiče dojíždí za prací...potřebovali by do toho města ráno odvézd do školy i dítko...a ono to nejde- nemáte tu trvalé bydliště díta nazdejší Zš nesmí. Takže to dopadne tak, že jeden rodič je najednou bez práce,aby bylo o dítko postaráno tam kam patří.
Kdopak vymyslel tuhle ptákovinu nevím. A mě se stalo, že syn šel k zápisu do vedlejší vesnice 3km od města a už mi chtěli poslat domů sociálku a syna hnát ještě na jeden zápis ve městě a umístit ho do třídy nejlíp s těma dalšíma 30 dětma...nakonec jsme to uhádali.....naní když šel na gympl tak nemá ukončenou docházku tak jsem tomu aktivnímu úředníkovi volala sama,aby zase neměl probléma mi doma sociálku, že se o děti nestaráme.... A jak píše Milada....já už od školství NIC nečekám...za ty roky co jsem opustila školu se toho mco nezměnilo....a je to prakticky stejný....né li horší. |
Lída+2 |
20.8.2012 5:51:26
Renko,
základky neumí pořádně pracovat, s tím velmi souhlasím- bodejď by ne.....je tam málo mužů...tudíž půlka učitelskýho sboru (většinou před důchodem)je věčně rozhádaná.....co by jsme taky chtěli.....takže jim nejde o děti,ale jak se s kým dohadovat. A ta druhá půlka co by něco dělala...má smůlu starší půlka je brzdí. Mám dost známých a kamarádů učitelů a učitelek a vím jak to leckde probíhá.... A víš co neumí: vytořit žákovi individuální plán: děti co potřebují sportovat...zš, jim hází klacky pod nohy. U syna na gymplu je jedna holka co je 1/2 roku na ledovci a nikdo s tím nemá problém. Další hraje tenis a je 3-4x na 14dní na soustředění- opět není problém. Pak další dva kluci taky potřebují uvolnit na soustředění a já syna v dubnu a květnu na závody v 11h...a NIKDO neremcá. A od syna z oddílu odchází kluk na sport. gympl, kde má 3/4 dětí individuál.plán. (prootže by se tomu chtěl věnovat víc než dosud) |
Lída+2 |
20.8.2012 5:39:06
Mariko,
na Zš se přece může vrátit vždycky a k tomu já takto přistupuju. jinak snaživá holčička tedy není(písmo se zhoršilo strašně moc),ale jsou předměty, který se ani po 2 letech nezačal učit...jak to dělá nevím.... učí se jen to co mu podle něho nejde.... loni bojoval s psaním všema deseti(to jsme měli i stažený ten program a datloval doma...) to jsme s manželem říkali...on místo,aby se učil děják, zemák nebo jiný PIS sedí u PC a snaží se,aby mu to nekazilo výzo.... |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.