štěpánkaa |
18.8.2012 17:16:06
Renko, ale peníze tam jsou, jen nejdou do škol, no. Na mnohatisícové odměny ministerských úředníků (například) mají vždycky. stejně jako na nekonečné výměny zažízení kanceláří, atd....
|
štěpánkaa |
18.8.2012 17:14:02
jo a možná ty bývalá třídní pak má nějakou třídu naopak od kvinty do maturity, nebo ne?
|
štěpánkaa |
18.8.2012 17:12:56
alčo, to co jsi napsala znamená, že jsi žádného takového učitele (který nerozlišuje mezi primánem a maturantem) nepotkala. protože kdyby ano, tak by s toto nenapsala oni jsou už dneska hodně ojedinělí a u nás na gymplu již oba odešli (zajímavé je, že oba byli kolem 30, staré struktůry se naučily rozlišovat)
|
Milada. |
18.8.2012 11:33:06
Renko,
u nas to proste vypada takhle: http://praha.idnes.cz/skoly-v-okoli-prahy-volaji-o-pomoc-dochazeji-mista-pro-prvnaky-p7k-/praha-zpravy.aspx?c=A120505_1774008_praha-zpravy_jpl Mi fakani chodili do jedne ze skol, ktera je vypsana v levem sloupci. U nas opravdu nechybej deti, ale naopak prostory |
pavla 2 děti |
• |
18.8.2012 11:23:36
Ahoj mám syna v primě na"jeronýmce"..Přijímačky udělal na obě státní gymnázia, zde však dopadl lépe. Na základní škole se neučil, nepotřeboval to, na samé jedničky mu to v pohodě stačilo. Na gymnázium chtěl sám, nebyla to moje"ambice"..já sama gymnázium nemám, tak jsem ani nevěděla do čeho jde. Starší dcera je na odborné střední škole. Pro mě osobně to jsou "nervy"..syn to nijak zvláštně neprožívá..prospěch se výrazně horší měsíc od měsíce..syn se neumí učit a puberta k tomu moc nepřidává. Samozřejmě vím, že známky nejsou všechno, ale přijde mi, že gymnázium je spíše pro pečlivé a snaživé holčičky. Bylo nám to sděleno i na schůzkách, že holky nemají problém (jsou pečlivé, podtrhávájí si, vše si zapisují a kluci jsou lajdáci). Pokud máš dceru nadanou na jazyky nechceš zkusit až šestileté jazykové gymnázium? Třeba do té doby "dospěje" i v matematice.Hodně štěstí při výběru školy:)
|
Renka + 3 |
18.8.2012 11:18:26
Milado, tak u vás to tak není, ale já jsem teď z více stran o slučování tříd z finančních důvodů a počtu žáků kolem 30 slyšela a nejde rozhodně jen o jednu školu.
Každopádně už to, že čím je lepší základka, tím lepších dosahují děti výsledků a tím jich pak více odejde na gymnázium, je paradox. Pak vlastně školám chybí jakákoliv motivace být lepší, protože přesně jak je v článku napsáno, si tím pod sebou řežou větev. A co já vím, jde jim o každého žáka, rukou nad tím , že odchází rozhodně nemávnou. No nic, my to nezměníme, ale kdybych já byla na ministerstvu školství I když ani tam nic nezmůžou, když ty peníze prostě nejsou. |
Milada. |
18.8.2012 10:58:00
Renko,
prosim Te - tak znova - mam aktualne jedno dite jakoby po devitce, druhe po petce? Cili si NEMYSLIM, ze mam nejak stare deti, abych neumela situaci posoudit - a to u nas - v prstenci Prahy. Skola ted od kvetna nebo cervna pristavuje dve drevene :))) tridy (a jsem zvedava, zda to do zari stihnou). Od dalsiho skolniho roku - 9/2013 se do skoly (i pokud budou ty dve tridy pristavene) deti NEVEJDOU. To je realita u nas. MMCH - ja jako rodic po 9 letech od skolstvi necekam nic, kritizuju, ale pro sve deti chci to, co vyhovuje jim - kdyz chteji odejit, tak proste sly pryc. Necekam uz ani, ze zrizovatel se angazovat bude, s takovym hejtmanem me deti sanci nemely, vsechny prachy sly do Hostivice:) Zrizovatel ted vypsal verejnou sbirku na dostavbu skoly A jinak: Znova jsem prosla web nasi zakladky a nikdy nebyl pocet deti ve tridach pres 30. V soucasnych osmickach (pro priklad) je v jedne 24 deti a v druhe 15. Nejvic deti bylo v te lonske devitce - 30. Zda od zari nynejsi osmicky (od zari devitka) sloucej, to pochybuju, ale dam sem pak vedet. |
Alca |
• |
18.8.2012 10:56:17
"Je pravda, že na mnohých jsou i učitelé, kteří moc nerozlišují mezi primánem a maturantem, to je na škodu věci."
Štěpánko, jako absolvenka 8G s Tebou nemohu souhlasit. Mě naprosto vyhovovalo, že nás profesoři nebrali jako malé děti. Samozřejmě, že to ze začátku primy bylo těžké, ale důležité je mít dobrou třídní, která s mladšími dětmi dovede pracovat a na ostatních profesorech zase tolik nezáleží. A naopak bylo moc fajn, když jsme některé vyučující měli celých 8 let a dovedli nás tak od primy až k maturitě....fakt jsem s jejich přístupem neměla problém. Naopak dnes na mém bývalém G. postupují tak, že mají profesory, kteří učí jen na nižším 8G (prima -kvarta) a tak třídě při řpechodu z kvarty do kvinty všechny vyučující vymění (včetně třídní), což mi přijde jako dost nepromyšlené :( Radši jsem měla ten starý systém...A nejvíc líto mi je mé bývalé třídní, která už nikdy nedovede žádnou třídu k amturitě, protože po kvartě jí vždy vymění :( |
štěpánkaa |
18.8.2012 10:42:17
nojo, no, v tom máš pravdu. ale koukni se někdy na politické diskuse a uvidíš, kolik lidí tam téhle vládě fandí. peníze jsou AŽ na prvním místě a v e školství to platí taky
co s tím, nevím. Jinak volit? asi ne, "šetřit" musí i levice. jen mám pořád dojem, že se šetří na nesprávných místech (právě jsem na novinkách dočetla článek o platech poslanců, tak mám náladu na) |
Renka + 3 |
18.8.2012 10:34:25
Ano Štěpánko, já vím, že rodiče nic nezmůžou, jen upozorňuju, že je to celé špatně nastavené. Ani není vůle v tom základním školství cokoliv měnit.
Já netuším, jaký druhý stupeň u nás bude, dcera chodila dosud do malotřídky, výukou jsme byli nadšeni, na druhé stupni už nejsou spojené ročníky, takže jich bude jen 12 dětí a nikdo na gympl neodchází, i když tak 3 - 4 děti by na něj měly jistě. Ale je to problém dojíždění, u nás prakticky neexistuje spoj a musí děti jít několik km na bus. Tak je rodiče radši nechají na ZŠ. Možná to vidím jinak, než kdyby ty 4 chytré děti odešly pryč a dcera tam zůstala sama, každopádně je mi líto ,kam se základky dostaly. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.