Iva |
• |
17.8.2012 10:37:59
Já nedám na osmileté gymnízium dopustit. Syn po přechodu do primy úplně rozkvetl. Měl najednou jiné zájmy, než jak skrývat, že mu nechutná kouřit, ...
Začal se zajímat o dění kolem sebe, zapojoval se do různých soutěží. Přechod mezi primou a 5. třídou pro něj nebyl lehký, ale bylo to kvůli špatné úrovni základní školy. Během primy vše dohnal. Bez problémů vystudoval vysokou školu. (Jeho třídní učitel v 5. třídě na mě křičel, že kdyby se dávalo doporučení na školu, synovi by ho nedal, protože absolutně není studijní typ.) Chvála osmiletým gymnáziím! |
katka * |
17.8.2012 10:30:28
je fakt že je to brzo, ale aspon mají rodiče čas se rozhodnout jak se k tomu postavit...
moje zkušenost: syn na gympl nechtěl - ani na 8 ani na 4letý, studuje "výběrovou SŠ a je spokojený, nic nezameškal... dcera - jde do tercie, původně jsem ji na gympl dávat nechtěla, ale pak se uvolnilo jedno místo a ona sama se rozhodla, že do toho půjde. Dnes by opravdu neměnila. Kolektiv mají super, je jich 20 ve třídě... Profesorka se k nim jako k malým nechová, má respekt a oni ji berou. Spolužáci jsou fajn, mají si o čem povídat a odpadá takové ty koflikty s blbečky... |
Lída+2 |
17.8.2012 9:19:28
No právě, já syna vozila na vesnici, kde paní učitelka byla velmi vstřícná. Bylo jich tam 13 ve třídě a neměla problém....
a možná naní tak brzy......aspoň mají čas si to promyslet.... |
rascal-ka |
17.8.2012 9:14:05
Lído, máš pravdu, já reagovala z pozice matky dítěte, které je teď po páté třídě. Samozřejmě pro rodiče budoucích páťáků je článek naopak brzký, ideální by byl v listopadu.
Jinak, já se segregací souhlasím, ale asi je to tím, že moje dítě je studijně nadané a na 8G nastupuje teď od září. Za těch 5 let na ZŠ dcera vystřídala 3 ústavy, bohužel ani jeden nedokázal vyjít vstříc jejím potřebám. |
Lída+2 |
17.8.2012 8:51:40
Kláro, právě že mi to příjde přehnaně brzy......protože dny otevřených dveří budou v prosinci.
A je to pro rodiče budoucích pátáků. jinak jako matka dítka co je na gymplu dva roky....konečně má kamarády co se s nima má o čem bavit....konečně čte někdo tolik moc jako on a i druh knih(pro dospěláky)....on už by na zš nechtěl. Je tam spokojený a jak říká moje mamka pookřál. A po tom co byli na lyžáku se základkou- " mami proč s nima učitelé jednají jak s miminkama?"(ten dospělejší přístup taky není k zahození) ..tolik jich ve třídě není,abych se z toho hroutila...na Zš by jich bylo přes 30.... Ale u nás to bylo tak, že Zš stejně končila pátou třídou. |
rascal-ka |
17.8.2012 8:08:04
Článek vychází poněkud pozdě.
Jinak je to stále stejné téma podobných článků - selektovat / neselektovat nadané děti? |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.