| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Poprvé s dcerou ke gynekologovi

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 53 [Dalších 23 >>]
Ropucha + 2
9.8.2012 21:33:58
Já bych dceru ušetřila té zkušenosti, dokud to není z nějakého důvodu opravdu nutné. Podle mě se pravidelné gynekologické prohlídky od útlého mládí doporučují zbytečně.
Sama jsem byla na gynekologii poprvé coby středoškolačka, byla jsem u rodinné známé lékařky, byla to velmi jemná paní, a přesto to byl nepříjemný zážitek. Šla jsem k ní kvůli konkrétním potížím, které se rychle vyřešily, na žádné další pravidelné prohlídky jsem pak nechodila až do těhotenství.
Dneska coby čtyřicátnice už na pravidelné prohlídky chodím, ale dcerku se nikam vodit nechystám, pokud nebude mít potíže nebo pokud neprojeví zájem sama. Myslím, že nic nezmešká.
9.8.2012 16:54:39
Ahoj Simi,ja si myslim,ze pokud ,,nepotrebuje,, k lekari,tak nemusi.Ale na druhou stranu jestli to neni pro to,ze by se melo zacit i s preventivnima prohlidkama prave v tomto veku.Ne vzdy choroba v rannem stadiu zpusobuje neprijemnosti,takze ona sama samozrejme nic nerozezna,ale doktor to vidi.Tim samozrejme nechci malovat certa na zed,je to jen takova technicka pripominka.
Pokud v jejim veku a zvlast pokud nema zadne sexualni zkusenosti nechce jit k doktorovi,radeji bych se ji poohlidla po doktorce i kdyz bude daleko.Nemusi tam prece dojizdet nijak casto...... Ja jsem poprve byla u doktora a vedela jsem,ze doktorku nikdy vyhledavat asi nebudu.Uz je to 10 let co navstevuji ordinaci gynekologa a vzdy jsem chodila k doktorovi.Ted nedavno muj doktor odjel na dovolenou a ja musela k zenske co ho zastupovala.....No to byla hruza.Nic proti zenam,ktere chodi k doktorkam a ne k doktorum,ale ja jsem se citela jako lesba.Vysetreni mi bylo opravdu krajne neprijemne.Mela jsem prijit na kontrolu a takove kiki.Pockam az se muj doktor vrati z dovolene.K zenske uz vzivote nejdu.
Gavašetka
9.8.2012 15:35:11
tak jako chodíme na jiné preventivní prohlídky, i když se nic neděje, tak jít i na tu gynekologii. Mám dceru 15 let a před časem jsem to právě s ní absolvovala. Podotýkám, že už asi před 2 lety gynekolog. prohlídku zažila /nepříjemnou/ v rámci podrážděného sl. střeva /navíc v nemocnici beze mne, to ji dost tehdy zdrblo, ale oklepala se z toho~g~/. Chtěla jsem, aby šla, aby byla zvyklá o sebe pečovat i v téhle oblasti, aby měla vybudovaný vztah s gynekoložkou, aby kdyby byl problém, se tam nebála zajít. Shodou okolností u nás otevírala ordinaci mladá lékařka, která má i specializaci na dětskou gynekologii, takže jsem předpokládala, že bude umět jednat i s mladými pacientkami. Účastnila jsem se jen části úvodní návštěvy (anamnestická data), dál to už zvládly spolu samy. Prohlídka proběhla tak, jak popisoval autor článku, trauma se nekonalo. A i když dcera žádné vidirelné problomy neměla, tak jednak dostala léky na úpravu cyklu, jednak pak na nějakou mykózu, která měla tak minimální příznaky, že o nich nevěděla. KOntroly, recepty atd. už si zvládla obstarat sama, já jsem jen v záloze.
Manka, 1 syn
  • 
9.8.2012 14:52:12
Já jsem začala menstruovat ve 12 letech.
Manka, 1 syn
  • 
9.8.2012 14:04:43
Já si na hromadnou prohlídku na gyndě nepamatuji (jsem roč. 1970), jen zubaře a pediatra.
Také mám naštěstí syna, ale též jsem mu vysvětlila, jak se věci mají. Jako malý byl zvyklý chodit za mnou i na záchod a to občas byl problém. Naštěstí jsme si v jeho 7 letech pořídili pejska - holčičku, takže když začala hárat, vysvětlila jsem mu to s tím, že takhle je to i u lidských holek, jen častější. Vzal to v pohodě. Teď je mu 13 a když navrhuje jít plavat a já mu řeknu, že musí s tátou, protože já nemůžu - sice se zeptá, ale normálně mu důvod řeknu. On na to: "Aha". A tím to končí.
Manka, 1 syn
  • 
9.8.2012 13:58:10
Já sama jsem šla na gyndu až když jsem začala nepravidelně menstruovat,tak v 16 - 17 letech, do té doby ne.
Co se týká mužů lékařů nebo žen lékařek - já asi měla štěstí. Ať jsem měla lékaře nebo lékařku, vždy to bylo v pohodě. Sama mám už dlouho lékařku, ale když nebyla v ordinaci a zástup byl lékař, nebyl žádný problém. Někteří i podávali ruku a pomáhali slézt z lehátka dolů. Před muži se nestydím. Léčila jsem se na neplodnost a jak jsem tak těch pět let obíhala všechny možné doktory, byl to samý chlap.
V mém případě platí - radší třikrát na gyndu než jednou k zubaři (i když tam chodím také pravidelně, neb se bojím, že kdybych nešla, bylo by to pak ještě horší). :-)
9.8.2012 13:22:46
To ani zdaleka ne.
Naopak znám hodně k poblití gynekologů, i když jsou třeba snad odborně na výši,nebo se to aspoň o nich říká a určitý typ pacientek je zbožňuje.
Já se gynekologům vyhýbám jak můžu, vesměs jsou to divní muži, nepříjemní a je mi strašně nepříjemné nechat se od nich osahávat. Asi třikrát jsem zažila, že byl lékař taktní a nebrutální. Jinak buďto hrubost nebo slizké chování nebo obojí najednou.
Naštěstí jsem nakonec našla skvělou lékařku a k ní může jít i dcera, když bude chtít. A něco potřebovat. Předběžné prozkoumávání patnáctiletých panen je úchylné a rozumný doktor ho nevyžaduje.
9.8.2012 13:09:26
Tedy za mě - jako mi přijdou zrůdné hrom. ošetření u zubaře, hromadné očkování ve třídě, tak tohle mi přijde totálně mimo a kdybych nevěděla, že se to skutečně dělo, asi bych měla problém tomu uvěřit.
9.8.2012 13:07:29
Psala jsem - sestřenka, nar. r. 1966 - v prváku na učňáku.
Ivulle
9.8.2012 12:20:41
Kreditko, mám to úplně stejně. ~;)
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 53 [Dalších 23 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.