| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ranní pláč ve školce

 Příspěvky 110 z 23 [Dalších 13 >>]
Hilly.
5.9.2012 17:57:09
Loro, doporučuje to renomovaný dětský psycholog Matějček, ale ty jsi asi chytřejší. Pokud je dítě úzkostné je určitě zvěrstvo ho do víru klasické státní školky hodit jen tak, aniž by si postupně přivykalo, bez nějaké drobné jistoty, třeba kamaráda ve třídě atd. To, že má doma sourozence a párkrát si pod dohledem maminky hrálo v mc mu asi moc nepomůže, to je něco zcela odlišného. Prostředí klasické školky považuji za dost stresující, nepřirozené a nezdravé i pro dospělého. S dcerou jsem tam jednou chvíli zůstala a byla jsem ráda, že jsem odtamtud zase vypadla. Stres z hluku přes sebe štěbetajících, kašlajících a chrchlajících dvaceti dětí, nemožnost uniknout někam do klidu a v tichu se věnovat nějaké klidné činnosti byl dost hmatatelný. Všechno se dělá jen kolektivně. Soukromí děti nemají ani na záchodcích, v umývárně. Chápu ale, že to jinak, vzhledem k financování, nejde. Nedivím se, že to spoustě dětí nevyhovuje. Introvertům by třeba mohly sednout dobře vedené Montessori školky, když už. Pokud by pro ně opravdu nebylo lepší sedět třeba doma.
ruže červena
5.9.2012 12:46:18
Muj vnuk sel do skoly ve3letech vedla ho mama plakal moc druhy den ja babi plakal moc,potom jsme vyuzili jeho zavislosti na sestrenici,ktera chodi do stejne skoly sel s ni do tridy a ona po chvilce odesla druhy den ho jen strcila za dvere a vse v pohode v techto dnech uz zarezava v1 tride takze i tak to jde.
Verily
5.9.2012 11:47:37
Insulo, jj totální introvert. Výchova dle Hilly by na mě v nejmenším nepůsobila, nepodařilo se to za 37 let mého života, aby začala mít ráda obecně skupinu lidí/kolektiv. Přežiju to, když musím, nebo jsem za to placená. Dobrovolně nikdy. Ale tím přežiju myslím že tam fyzicky budu, družit nebo užívat si to nebudu, to je doživotní ~t~~t~.
Nevímsirady
5.9.2012 11:07:45
No nevím, já bych nikoho takhle neodsuzovala. Neteř prvních 14 dní chodila do školky tak ráda, že brečela, když měla jít domů. Po 14ti dnech řvala už od domu, že do školky nechce a nikdo nevěděl proč ~d~ Sociálně otužovaná byla dostatečně.
Moje starší dcera také hodně plakala, pro mě to bylo to nejhorší období, protože jsem musela do práce, otužovaná sice moc nebyla, ale plakala třeba i teď když nastoupila do 1. třídy ~d~ Mladší se do školky hrozně těšila, celé prázdniny o tom mluvila a stejně mi po prvním dni ve školce doma plakala, že jsem jí tam nechala... ~7~ Chodí zatím jen na 5 dní v měsíci, tak snad se to zlepší. Myslím, že je to hodně o samotném dítěti :-)
Jája
  • 
5.9.2012 8:22:03
Nejenom že je každé jiné, ale ve třech dětech je i zvyklé na děti.
anemon
5.9.2012 6:24:09
Mám dítě otužované dostatečně, učitelka je super, vyvádí ráno jako smyslů zbavený, za pár minut o tom neví, o školce povídá celé odpoledne, už mě pálí žaludek, za hoďku repete.

Prvorozená rozmazlenka, do nástupu do školky věčně maminku za zadkem to nedělala, ani dvojče uřvánka to nedělá, naopak se snaží ho uklidnit ~d~
Hilly.
4.9.2012 14:23:06
Luthienko, taky myslím.
Hilly.
4.9.2012 14:21:59
Před prázdninama, ne?
Hilly.
4.9.2012 14:20:25
Samozřejmě že je každé jiné. Úzkostné děti potřebují víc toho "otužování". Třeba s ním do té školky jít jeden den na hodinu, druhý den na dvě, další ho tam nechat o samotě taky cca dvě hodiny a tak to prodlužovat.To, že ho uklidňovalo hejno nějakých uklízeček, kuchařek a pro něj úplně cizích osob je sice chválihodné(pro ten personál), ale pro dítě stresující jak sfiňa, bych řekla.
keksik4
4.9.2012 13:16:22
Naše malá tříleťačka se nedostala do velké školky,luxusně vybavené, s několika hřišti a úžasným programem na intern. stránkách. Chvilku jsme z toho byli zklamaní, ale nakonec na nás zbylo místečko ve vesnické smíšené školce, 25 dětí různého věku.S běžným vybavením, malou zahrádkou a nadšeným kolektivem. Dcerka byla letos jediná, kdo nastupoval a je nejmladší.
Sociální otužování na vesničce s 85 obyvatelema, z toho většina důchodci není jednoduché, ale i tak jsme jezdili 2 x týdně do herny, obden na hřiště, 1 x týdně do mimiškolky-děti s maminkama,kde jsem i připravovala program a na hudebku - vše autem v okolních obcích a městech.Babičky ani nikoho hlídacího nemáme. V zimě jsem jí dávala na dvě hodinky 2x týdně do soukromé školky. I přesto není úplně sociálně otužilá, neumí se spontáně zapojit do hry s ostatníma dětma.
V soukromé školce vždycky plakala ze začátku, ale učitelka ji dokázala zabavit s tím, že je to jejich problém, aby to dítko hezky zvládlo. Když jsem pro ni přicházela, nechtěla domů a po několika návštěvách už neplakala vůbec.
Teď nastoupila do té vesnické, vedl ji tam tatínek, já jsem už přes měsíc v nemocnici a neplakala vůbec. Učitelka ji vzala za ručku a odvedla ji na čurání, na taťku mrkla, že má zmizet, další den se s ní už normálně rozloučil. Jen si nechce hrát s dětma, ale pokud je organizovaná činnost /zpívání, hry, cvičení/, tak se zapojuje. Moc mě překvapilo, když p. učitelka první den referovala manželovi odpozorované povahové rysy naší dcery a že se fakt trefila. Jo, také byla 3 x na tři hodiny o prázdninách na zvykání v této školce, což mi přišlo naprosto super. Doma povídá jak si tam hraje, a že s ní p. učitelka skládala puzzle. Také mají rodiče schůzku v půlce září, aby schválili výchovný a vzdělávací program.
Jsem pánu Bohu vděčná za tuhle školku, protože ostatní kamarádky, kterým se dítko dostalo do té velké MŠ referují, jak nechají učitelky děcko 10 minut řvát, a pokud SAMO nepřestane, volají rodičům, ať si ho uklidní, nebo odvedou.O konkrétních dětech nic neví, moc je ani nezajímají.
Myslím si, že není až takový rozdíl mezi soukr. a státníma MŠ, ale je to o přístupu, nadšení a empatii učitelek. A ani to není o množství dětí ve třídě, v té velké MŠ jich je okolo 20 ve třídě,dvě učitelky na ně, v té naší malé jedna učitelka na 25 dětí v celé MŠ a jedna p. ředitelka v ředitelně, ovšem pomáhá i s dětma.
A také si myslím, že i pětiletý suverén může při nástupu do MŠ klidně plakat, ale je přesně na učitelce, aby to elegantně zvládla. Jiné případy jsou děti, které dokáží proplakat ve školce celý den/několik dní, začnou se počůrávat, jsou hysterické, nebo naopak netečné a nic je nezabaví - tady už se asi jedná o hlubší problém. Jako já jsem při nástupu do nového zaměstnání taky byla vyklepaná a nejraději bych si ulevila pláčem - no ale jsem přeci dospělá, že ano. Omlouvám se za román. ~f~
 Příspěvky 110 z 23 [Dalších 13 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.