| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Prezidentské veto je nepodložené

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2127 z 27 
18.9.2012 16:39:41
Hilly, ale tak to být nemá. Kojenec má být v dočasné pěstounské péči, než půjde do TRVALÉ adoptivní nebo pěstounské rodiny. Ne že stráví celé dětství v x rodinách v dočasné pěstounské péči. První měsíce jsou natolik důležité a citlivé, že dočasná pěstounská péče je mnohem menší zlo než kojeňák.
Hilly.
18.9.2012 15:57:38
Aničko, souhlasím s tebou a tak trochu i s panem prezidentem(jedna z mála věcí v které s ním souhlasím). Přijde mi to celé nedomyšlené a dost se mi zvedá žaludek při představě, že se někdo bude starat o miminko a pak ho třeba v roce předá někomu jinému, potom zase za dalších pár let dalšímu.(Když si představím třeba svoje děti, je mi z toho zle) Dítě by mělo být rovnoprávným členem rodiny. Čemu se v tomto systému vlastně přiučí, když ho nikdo nebude mít "doopravdy" rád, bude ho brát jako zdroj obživy a jen jak k někomu přilne, hned ho šoupnou někomu dalšímu. Taky mi to přijde KRUTÉ. Kruté v tom, že v ústavní výchově mají děti to prostředí opravdu stabilnější, jsou více zvyklé na změny, na péči více osob, ke kterým zase tolik nepřilnou, jako k pěstounům, takže to pro ně není taková rána, když přejdou třeba do jiného ústavního zařízení než od pěstouna k pěstounovi.
18.9.2012 15:01:39
Pokládám prezidentské veto za správné - (to jsem pěstoun :-)).Zákon je sice reformní a řadu věcí chce řešit moderní cestou - otázka je, zda jsou ty věci nastaveny dobře. Měli bychom se na situaci na západě podívat skutečně odborně - diskuse, která se tady zatím vedla (kterou vedly neziskovky a ministerstvo), na jejímž základě zákon vznikal - mi připadá značně neodborná a sentimentální. Prostě pokud pěstoun vysloví nějakou kritiku, zahraniční příklad, který je třeba častějším jevem, okamžitě je odkazován na to, že u nás se to zvládne, že to je jen jev okrajový a kde že jsem to viděla, že to snad ani není pravda... přece všichni chceme ty ubožázka z koněnáků dostat ven...
Nejsem pro to, aby se z českých pěstounských rodin dělaly prostory, které budou směřovat ke stylu ústavní výchovy. Z pozorování situace v zahraničí jde vidět, že tyto děti, které nemohou k rodině přilnout (a rodina v podstatě k nim ani nemá), mají stejně neúspěšný další život, srovnatelný s našimi dětmi, které procházejí ústavy.
Rozhodně vítám, že zákon chtěl řešit kojence - ovšem to může řešit už dnes. Bohužel nikde nevidím zástupy nadšených pěstounů, kteří by si převážně romská koněnátka měli zájem vyzvedávat.
Panu prezidentovi v této věci fandím (ačkoliv s ním v různých jiných věcech i nesouhlasím) a přeji mu, aby se nenechal zviklat délkou seznamu petičníků. Osobně jsem povinně dobrovolně vřazena do jedné pěstounské organizace, která je také připojena - a vadí mi fakt, že tyto sdružení tak trochu mluví za všechny pěstouny u nich registrované, ačkoliv někteří (a není jich úplně málo) s tím vůbec nemusí souhlasit.
Kja
18.9.2012 10:25:29
Nejsem si jista, ze to bude dobre, protoze pravda podle me lezi nekde uprostred, ne na jedne nebo druhe strane :-(
Blanče
18.9.2012 9:42:51
tady: http://www.petice24.com/petice_na_podporu_novely_zakona_o_socialn-pravni_ochran_dti je petice
kosatka2
18.9.2012 9:41:21
taky jim držím palce ať to vyjde. Klause žádné děti nezajímají, jen rád hraje na nacionalistickou strunu, což na dost lidí evidentně funguje.

A chtěla bych poděkovat všem těm neziskovkám, které dělají opravdu zášlužnou práci a jsou hybatalem změny.
18.9.2012 9:32:09
takovou reakci si Klausovo veto zaslouží. Ale nemyslím si, že by se jí dal přesvědčit, že se mýlí, to jeho ego nejspíš nedokáže.

Věřím, že v zájmu těch rodin a dětí ho zákonodárci přehlasují ~;((
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2127 z 27 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.