| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když je vám špatně, tak je to dobře

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 121 [Dalších 91 >>]
Petra, 3. těhotenství
  • 
9.12.2005 22:05:44
Ahoj Jani, úplně Tě chápu. Já zatím taky ty nevolnosti nemám. Jsem v 6.týdnu a jsem stejně vyplašená z tohoto článku jako ty. Nemám tě jak uklidnit, ale alespoň víš, že nejsi sama. Ty předešlé 2těhotenství dopadly obě špatně. Jedno skončilo v6.týdnu (to jsem nevolnosti neměla)a 2. skončilo ve 12.týdnu, i přesto, že jsem ty nevolnosti měla. Takže nevím, co je na tom pravdy, že když máš nevolnosti, je vše O.K.Držím palce.
bibi
  • 
9.10.2005 9:08:57
Ahoj tímto chtěla autorka článku ukázat, že rychleji píše než myslí!!
Neuvědomila si, jak tímto může svým nezodpovědným chováním ublížit spoustě maminkám.
Že nějaký chytrolín v USA něco vymyslel, neznamená že je to pravda.
Pokud můžu říci z vlastní zkušenosti, právě z těhotenství, při kterém mě nepostihla nevolnost, se narodilo dítko, která vážilo nejvíce.
Takže buďte v klidu a nedejte na žádné bludy...
A nakonec ještě dva příklady známých žen, které netrpěly v těhotenství nevolností a narodily se jim krásné a zdravé děti.
Veronika Žilková a Vendula Svobodová
31.8.2005 23:22:16
Ahojky,
dnes píšu příspěvek poprvé,ale jinak vše pročítám pečlivě a jelikož je tohle mé první těhotenství, tak se snažim zde najít i rady.Ale teď k tématu nevolnost. Já jsem v 9tt a do 7tt to bylo super.Potom u mě začal nechuť k jídlu (bez zvracení).Ta trvala týden, další týden se přidala nějaká viroza s horečkama, takže nechuť se ještě prohloubila (zhubla jsem 2 kg) a teď by už i chuť byla (je fakt, že ne na vše),ale začala mě trápit nevolnost. Probíhá bez zvracení (ikdyž jsem už několikrát mísu objala :-)),ale po každem sebemenším jídle mám bolesti břicha.Na gyndě jsem dostala čípky "Torecan",který jsem si byla nucena asi 3x dát (dnes dokonce 2x),protože jinak nemužu vydržet, tak bych se chtěla zeptat jestli někdo z vás má s těmito čípky zkušenosti a zda nejsou pro miminko nebezpečné.Jinak si myslím, že to že není někomu špatně není dobře, je hloupost, protože mojí mamince špatně nebylo a má 2 zdravé děti.Zdravím všechny maminky a děkuji za odpověď Ivana
Eva K, 5tt
  • 
25.7.2005 14:14:33
Mě je špatně věčně a když mě nebolí žaludek, mám tlak v podbřišku. Mě ten článek uklidnil, měla jsem strach, že mé tělo dítě nepřijalo.
Ale tvoje tělo dítě bere i bez této vzpoury, nevidím v tom nic špatného. Máš lepší metabolismus, který zvládá dítě obsloužit i bez újmy tobě! Zní to logicky ne.

Eva
Eva K, 5tt
  • 
25.7.2005 14:14:16
Mě je špatně věčně a když mě nebolí žaludek, mám tlak v podbřišku. Mě ten článek uklidnil, měla jsem strach, že mé tělo dítě nepřijalo.
Ale tvoje tělo dítě bere i bez této vzpoury, nevidím v tom nic špatného. Máš lepší metabolismus, který zvládá dítě obsloužit i bez újmy tobě! Zní to logicky ne.

Eva
Eva Szabó tehotná
  • 
23.7.2005 21:54:24
Dobrý!
Teraz som v 14.týždni tehotenstva. Keď mi diagnostikovali policystické vaječníky bola som na dne. Myslela som si, že bude veľký problém otehotnieť. Lekárka mi povedala, že mám za rok približne ovuláciu cca. 3 krát. Minulý rok v júli sa mi podarilo otehotnieť prirodzenou cestou, ale bábo mi museli v 6.týždni tehotenstva zobrať lebo nerástlo a nebilo mu ani srdiečko. Bola som vtedy psychicky na dne. Lekárka mi odporučila počkať minimálne pol roka. Pol roka sme si dávali pozor. Potom som začala denne po dobu 2 mesiacov brať materskú kašičku(od včiel) a podbruško, kríže a vnútornú stranu stehien som potierala Gerániumom( prírodný olej, dá sa zohnať v aromaterapeutických obchodoch). V máji som sa dozvedela, že som tehotná. Neviem presne, či mi pomohla kašička a olej, ale som tehotná. V 13.týždni som začala krvácať. Bála som sa, že potratím. Musím teraz veľa odpočívať, lebo mi zistili, že časť placenty nie je prichytená o maternicu. Mám tam hematom 32x24mm. Budúci týždeň musím ísť opäť na kontrolu. Dúfam, že tentoraz bábätko donosím. Bude to naše prvé. Aj keď budem musieť ležať celý zbytok tehotenstva. Muž mi veľmi pomáha. Môžem sa na neho vo všetkom spoľahnúť. To je zatiaľ všetko. Prajem veľa šťastia, aby sa vám podarilo otehotnieť.
Pedi
  • 
22.7.2005 7:43:06
Já jsem byla těhotná 3x, nikdy jsem nezvracela, ale vždycky jsem měla první 3 měsíce pocit, že mám žaludek jak na vodě a když jsem se nenajedla při prvních příznacích hladu, natahovalo mě. Narodily se mi 2 zdravé děti, třetí těhotenství však skončilo v 10.tt zamlklým potratem. Zajímavé je, že asi 2 dny předtím, než jsem začala krvácet a zjistilo se to, mi už špatně nebylo. Začala jsem se radovat, že mi tentokrát nevolnosti přešly dřív...
Takže taky si myslím,že "něco" na tom bude, ale určitě to nejde zevšeobecňovat a a priori strašit všechny maminky!
13.7.2005 12:30:48
Jo, ještě jsem koukla zpátky a viděla ty odpovědi - pokud ti jde o to, kolik kdo přibral: takže s první holkou jsem otěhotněla se 68 kily a rodila 83 (takže + 15 kilo), s druhou jsem otěhotněla se 113 kily, nejprve jsem 12 kilo (asi do 5 měsíce) ubývala a potom je opět nabrala + 2 navíc, takže jsem se 115 rodila. To, že jsem šla tolik s váhou dolů jsem ale doktorúm po pravdě řečeno zatajila. Já jim totiž nepřiznala startovní váhu (styděla jsem se), takže v kartě jsem měla, že jsem otěhotněla se 99 kily a asi od 10 týdne jsem po půlkile přidávala, takže tu porodní váhu jsem měla už napsanou skutěčně 115. A nikoho to nezaujalo. Holky měly 3,20 a druhá 3,65.

Ahoj
Simča
13.7.2005 12:16:42
Libíku
první dceru jsem šla rodit s váhou 83 kg a druhou se 115 (po 3-leté hormonální léčbě jsem přibrala 30 kilo). A obě dcery jsem porodila bez potíží a celkem bez doktorské asistence. pokud chceš, můžeš si přečíst podrobnosti na této adrese . Pokud si to pročteš, tak zjistíš, že více se do toho motali doktoři při prvním porodu (když jsem vážila méně a porod probíhal velice bezproblémově a rychle. Ale to bylo dáno dobou....)
Takže se porodu neboj, ve váze si myslím, že problém není....
Simča
12.7.2005 23:55:46
já tomu věřím, také jsem s dcerkou "vykojila" víc než nabrala. Spíš mi šlo o to, jestli na samotný průběh porodu mají nějaký vliv kilča nad. PA z Vrchlabí byla v té reportáži v Lidovkách mluvčím přirozeného porodu.Kdo by nechtěl rodit přirozeně, že. No a zmínila tam nadváhu jako problém, takže to mě zarazilo. Já nemám žádný dramatický váhový přírůstek a krasavicí se zas snadno stanu:), ale je fakt, že můj start nyní byl někde o 10-15 výš než v mládí. Takže natvrdo, ženy co jste byly +- 90 kg na konci těhu, jak je to potom s tím přirozeným porodem?
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 121 [Dalších 91 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.