| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když je vám špatně, tak je to dobře

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 121 [Dalších 51 >>]
Jana + Markétka 2,5 roku
  • 
7.6.2005 14:08:11
Pro Marcelu:
Nebála bych se, lidí s těmito problémy je dnes opravdu spousta a donosí krásné zdravé děti. Plodová voda se odebírá myslím kolem 18.-20.TT, možná i dříve. Ale tyto potíže skutečně nejsou důvod k obavám. Držím palce!
Marcela
  • 
7.6.2005 13:54:23
Ahoj Jani, díky za informaci i podporu, dodala mi víc odvahy, jinak jsem se samozřejmě spletla, jsem teprve v 8.týdnu tak proto ty obavy. Jde jen o to, že doktorka chce čekat měsíc a asi se tak brzo ta plodová voda neodebírá. Cítím se vcelku dobře.S Michálkem pozdravujeme Markétku. Přeje hodně zdraví.
Jana + Markétka 2,5 roku
  • 
6.6.2005 22:34:28
Ahoj Marcelo, pokud si už v 8. měsíci, myslím, že máš vyhráno. Ale nevím, jestli si se nespletla a nejsi v 8. týdnu. Nemám s tím osobní zkušenosti, ale mám kamarádku, která je teď ve 22 TT a od zhruba 12. týdne neustále krvácí a špiní. Dlouho ležela v nemocnici, teď ji pustili, ale také stále čeká, jak to dopadne. Pokud tam je nějaké podezření, obvykle se provádí odběr plodové vody, který toto vyloučí. Ten jsem absolvovala a musím říct, že to není nic hrozného. Neměj obavy, takové potíže má dnes spousta žen. Určitě to dobře dopadne. Držím palce! Jana
Marcela, 3letý kluk
  • 
6.6.2005 17:02:47
Ahoj holky,
po přečtení vašich zkušeností jsem si celkem oddychla, mám pocit, že mám od všeho trochu,ale jedno s čím nemám zkušenost žádnou. Jsem v 8.měsíci a jelikož jsem čtrnáct dnů špinila netušila jsem, že bych mohla být těhotná, pak jsem šla na ultrazvuk,mimčo se zdá být o dva týdny menší, ale srdeční činnost byla v pořádku, doktorka mi řekla, že to může být známka vývojové vady, dost mne vyděsila, to špinění občas přichazí po dvou dnech nebo na týden zmizí, tak nevím. Nemáte s tím některá prosím nějakou zkušenost, ať je jakákoliv ? Mám za sebou dvě nevyvedené těhotenství,ale jedno vyvedené velmi - krásný a zdravý chlapeček, který se těší na bratříčka nebo na sestřičku.Doktorka mi řekla, že s tím nic nemůže udělat, že musíme počkat, ale to čekání je celkem zdrcující.Díky za jakoukoliv informaci. Marcela
Silva,4.tyden
  • 
3.6.2005 11:58:10
O prvniho bobecka jsme prisli v 3.mesici a musim rici, ze poslednich 10 dni mi prestalo byt spatne,coz jsem tehdy brala jako ulevu, ale ukazalo se to jako zle znameni.. Ted cekame druheho a je mi zle uz ted ve 4.tydnu.. Muj lekar take razi teorii, ze dokud je zle, je to dobre, ale urcite bych se nedesila, pokud vam nic neni, je to vec hodne individualni. Preji vsem zdrave deticky! :-)
Šárka
  • 
21.4.2005 14:42:21
Musím se taky přidat. Kdyby mi nerostlo bříško, tak bych ani nevěděla, že jsem těhotná. Vůbec nic mi nebylo. Neměla jsem ani zvláštní chutě, snad leda ta únava ke konci. A narodil se mi krásný zdravý kluk, v termínu, půl hodiny po příjezdu do porodnice. Do té doby jsem to v pohodě prodýchala doma.
Bára
  • 
21.4.2005 12:58:23
Nedá mi to, abych také nereagovala, už proto, že se mi zdá, že ve článku se ranní nevolností nemyslí zvracení do omdlévání, to určitě v pořádku není a za druhé, asi patřím k těm maminkám, které by měly mít špatné těhotenství, protože jsem nezvracela, bylo mi nevolno jen nekdy, sice jsem byla hodne unavena, ale to k tomu asi patří a nemyslím si, že se to nějak odrazí na mém miminku a děsit takhle maminky, které mají to štěstí a je jim dobře, je podle mého názoru nefér. Já jsem skoro v polovině čtvrtého měsíce, neříkám, že mám vyhráno, ale podle lékaře vše probíhá tak jak mám, mrnousek roste jako z vody, takže se vystrašit nedám a radím to i ostatním maminkám.

Babulll
21.4.2005 12:39:54
Kikobo, myslím, že je zbytečné tady strašit těhulky takovými pověrami. Není pravda, že zvracení a nevolnosti = bezproblémové těhu a pohodový porod. Je to prostě jedna z babských řečí, které okolo těhotenství kolují, ale není to pravda, takže je zbytečné uvádět to tady jako nějakou normu! A navíc, pokud tady píšeš, že ty zvracíš i krev a dáváš to do spojitosti, s tím, že by tedy těhotenství mělo být v pořádku, tak mně v žádném případě nepřijde v pořádku zvacet krev, a to vůbec ne v souvislosti s těhotenstvím, a raději bych si došla k doktorovi!
20.4.2005 21:53:39
Ahoj všem. I já se podělím o svůj názor: U mě to platí 100%. Při prvním těhotenství jsem zvracela i ve 4 měsíci a celý den. Budilo mě to ze spaní, nemohla jsem se nadechnout - vadil mi vzduch, i obyčejná voda. Jen pomyslet na kuchyň a už jsem byla na WC. Zvracela jsem do až bezvědomí a zhubla jsem 8 kg. Měla jsem jít do nemocnice, ale naštěstí to pozvolna přešlo. Miminko bylo zdravé a dravé, veliké a zcela v pohodě. V 38 tt. se narodil absolutně zdravý a donošený kluk po absolutně pohodovém 4 hod. porodu. I dnes je na svůj věk veliký a nesmírně inteligentní - prostě vzorné dítě.
Druhé těhotenství: od začátku jsem měla jen obrovský hlad, žádné nevolnosti. A v 6/7 tt. jsem spontánně potratila.
Teď jsem potřetí těhotná v 9 tt a mám všechny těhotenské potíže. S jediným rozdílem: zvracím až po 16 h a vyzvracím od oběda vše. Ale mám pořád hlad, jen mi jídlo nechutná a když ho sním, zvracím. A zvracím krev. Modlím se, aby bylo mimi v pořádku a utěšuju se tím, že když je mi zle, je to dobře.
Ale mé kamarádce bylo zle celých 9 měsíců a zvracela a po šíleném kritickém porodu se jí narodila holka. A všem ostatním v mém okolí, kterým nebylo v těhu zle, buď potratili, nebo měli rizikové těhu či kritický porod. Takže: Asi na tom něco bude.
  • 
20.4.2005 10:19:44
Ahoj,
docela si dovedu představit jak se teď cítíš. Jsem teď na začátku 12tt a teprve teď pociťuji malou úlevu. Bylo mi stejně zle jako tobě někdy jsem byla schopna jen ležet a spát. Když jsem nachystala oběd tak jsem ho jen s velkou námahou snědla, na veškeré uzeniny se nemohu ani podívat a je toho ještě víc.
Strašně ráda bych Ti chtěla nějak poradit, ale bohužel já sama jsem nic ulevujicího nenašla, ani ty zmiňované tabletky mi nepomáhaly. Jediné co mi pomáhá je můj muž, který je sice trochu z mých pocitů zmaten, ale jak jen může mně utěšuje a pomáhá mi. Musíš to přemoct a utěšovat se tím, že ten malý krteček co je v Tobě Ti chce dělat jenom radost a určitě ty špatné dny pominou a budeš se znovu věnovat všemu co Tě bavilo...Držím Ti palečky a nebuď smutná ! Gabriela







[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 121 [Dalších 51 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.