| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když je vám špatně, tak je to dobře

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 121 [Dalších 41 >>]
Gába, 7.tt.
  • 
20.4.2005 10:17:17
erzet: díky za tip, zítra jdu k doktorce, říkala, že mi na to něco dá, už se nemůžu dočkat, včera večer jsem se už z bezmocnosti rozbrečela.
Díky:-)
19.4.2005 19:25:59
gába:
jsem v sestem mesici tehotenstvi a presne vim co prozivas,tyhle stavy jsem mela cely prvni trimestr.pak ze dne na den zmizeli.mela jsem jak pri prvnim tehotenstvi tak ted v druhem.nevedela jsem co se sebou,znamy lekarnik mi dal prasky presne urcene na tyhle stavy.jmenuji se ginger a jsou vylozene na nevolnost pri tehotenstvi.jsou z bylinek,musim rict ze mne opravdu zabrali.krabicka o nekolika tobolkach ale stoji pres dve stovky.teda aspon stala.byla to nejaka novinka.
  • 
19.4.2005 15:23:50
ahoj Marti, soucítím s Tebou ,jsem na tom podobně, akorát zatím jen 2. týden. Jsem v 7. týdnu a ukrutné nevolnosti mám 2. týden. Je mi na zvracení celý den, bohužel nezvracím,mám jen nutkání, radši bych ráno zvracela a byla celý den v pohodě než tohle. Vadí mi pachy, vůně, vařit nemůžu, nemá smysl si ani dělat zásoby jídla, protože na co mám chuť dnes, z toho se mi zítra bude obracet žaludek. Vadí mi hluk, mám nízký tlak, takže z přechodu z venku do místnosti je mi na omdlení, vše se se mnou točí. V noci mě budí nevolnost, pak pár hodin nespím a jím sušenky a čaj (mám je permanentně na nočním stolku), mám to vyzkoušené, že bolesti ustoupí a můžu spát dál.Pak mám během dne křeče v podbřišku, píchání v oblasti dělohy.Jsem stále unavená, takže polehávám a nemám na nic náladu. Dokonce mi vadí i přítelova vůně pižma, takže nemohu s ním být v nějakém těsnějším kontaktu, což je mi líto, naštěstí je tolerantní a chápe to. Je to pro mne velice omezující, protože jsem hodně aktivní člověk, ještě před 14 dny jsem chodila 4x týdně cvičit,teď je všemu konec. A čeho se nejvíc děsím? Přesně od zítřka za měsíc máme svatbu a já si nedokážu představit, jak to zvládnu, jak na sebe nasoukám uplé šaty, když už teď musím mít rozepnuté džíny vsedě, protože žaludek je příliš citlivý, že nesnesu obepnuté oblečení, zatím ale není bříško vůbec vidět. Snad to vyřeší prášky, které mi předepíše gynekoložka a mé utrpení ze zmírní:-)Závidím všem těhulkám, které tyto problémy neznají.Budu ráda, když mi některá z vás poradí, jak se těchto stavů zbavit, nebo je alespoň zmírnit, takhle fakt fungovat nemůžu. Díky moc a přeji všem příjemné a pohodové těhotenství.
Hanula, 2 dospívající dcery
  • 
16.4.2005 9:14:41
Chybění ranních nevolností vůbec nic neznamená. U mé první dcery (dnes 22 let) mi bylo hrozně zle,
myslím, že to bylo částečně ovlivněno i stresem, který jsem prožívala, nakonec se narodila předčasně. Za celé těhotenství jsem přibrala 7 kg.
Druhé těhotenství probíhalo zcela jinak - přibrala jsem 20 kg, po nevolnosti ani stopa, jen hlad.
Třetí těhotenství - celodenní nevolnosti - v 10. týdnu se zjistilo, že se dítě přestalo vyvíjet, těhotenství mi muselo být ukončeno.
TAkže - nenechte se vyděsit, co se má stát, to se stane. Já se teď snažím o třetí miminko - a určitě to vyjde. Přeju to i vám. :-)))
Hana 13 týden - 1 syn 2 roky
  • 
10.3.2005 15:17:13
Ahoj Míšo,nikdy jsem cystu neměla a s prvním těhotenstvím žádné problémy.Toto těhotenství mám už přes měsíc každý den křeče.Taky jsem měla strach,ale jsou to obyčejné zaražené větry.Je mi každý den špatně hodně.A u prvního těhotenství nic.Cítila jsem se ještě lépe než normálně.To znamená,že každé těhotenství je jiné.A těch cyst se vůbec neboj.Moje známá měla cystu a na další kontrole už tam nebyla.Užívej si těhotenství,strašně rychle to utíká.
Katka , 1 díte , a 25.týden teh.
  • 
19.2.2005 19:40:12
Ahoj Míso, más jeste cysty? Já mela na zacátku prvního tehot.cystu velkou jako broskev, mela jsem díky ní i trosku vytlacenou delohu, ale pri dalsí kontrole u dr. uz tam nebyla. Ztratila se ani nevím jak a vse bylo ok. Zato bolesti podbrísku jsem poznala az u tehotenství druhého, a asi to bude tou rozpínavostí delohy. Ale neboj, i ty brzy zmizí a zacnou zas jiné starosti s rostoucím brískem. Tak si tehotenství krásne uzívej, a preju krásné zdravé miminko.
Lenka
  • 
26.1.2005 8:07:12
Je to úplná hloupost.Větší nesmysl jsem dlouho nečetla!Každé těhotenství je individualní ,tak přece každý nemusí mít stejné příznaky ne?Já jsem ve 4 měsíci,nezvracela jsem ani jednou ,ale i přesto jsem sem tam měla žaludek jako na vodě a strašně mi vadily pachy.Proto myslím maminky,je moc důležité držet sebe i miminko v pohodě,jak fyzické tak psychické.Užívejte si to!
Alena, 14 tt
  • 
3.1.2005 15:58:47
Tak ja som hormonalnu antikoncepciu vobec neznasala, zvracala som. Podla toho som sa nazdavala, ze ked otehotniem, budem to vediet podla toho, ze mi bude zle. No nevolnosti vsak prakticky nepoznam. Ak mi bolo zle niekedy v 6 tt, tak len trosicku a zvracala som len raz v noci. Muz sa mi smial, ze ja asi ani nie som tehotna, lebo mi nebyva vobec zle. Chute sa mi trosku pomenili, co mi predtym chutilo, mi teraz nechuti /maso vobec/ a najviac mi chuti ovocie a zelenina. Ale hned od zaciatku tehotenstva mavam bolesti v podbrusku, takze musim lezat. Kamaratky, ktore zvracali tak, az schudli take problemy ako ja veru nepoznali a deti pekne donosili, dokonca prenasali este po datume porodu.
20.12.2004 21:09:51
Som v len 4tom tyzni a mne teda nic nie je. Ale ako som si precitala tento clanok, tak ma zacalo napinat na zvracanie :-(.
10.12.2004 17:20:16
Je to nesmysl, nečetla jsem úplně všechny příspěvky, ale takhle strašit nastávající maminky?
Já jsem se po dobu těhotenství cítila po zdravotní i psychické stránce nejlépe za celý život. Ani jednou jsem nezvracela, ani jednou mi nebylo špatně, nic mě nebolelo (no, trošku porod:-)). Máme teď už čtyřletou úplně zdravou holčičku, která, ačkoliv je už rok ve školce, ještě nebyla nemocná. Nebojte se a užívejte si "neproblitá" těhotenství stejně jako ta "problitá"!
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 121 [Dalších 41 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.