| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se žije českým maminkám v Austrálii III

Příspěvky 110 z 66 [Dalších 56 >>]
  • 
21.2.2013 17:10:02
Moje mila, to je taaaak krasny clanek!!!!
Mockrat za nej dekuji!!!!
Rada bych te ale poprosila o pomoc. Pokud najdes cas a chvili, prosim odpovez mi na par dotazu...
Jmenuji se Katerina a s manzelem se chystame na rok a pul do Gold Coast. Manzel byl v dobe studentskych v Australii a ma ji jako srdecni zalezitost. Chce nas tam , celou svoji rodinu, vzit.
Manzel prisel o praci a dostal "zlateho padaka" , dost penez, tak abysme cestu (nas sen) realizovali na rok a pul. Navic nas tady ted nic nedrzi a moje zamestnani ucitelky klidne opustim :)

Chteli bysme na depandant vizum. Ja budu student a manzel bude moci pracovat na pul uvazku, ja tez. Cestuji s nama 2 deti ve veku 6 a 8 let. Agentury nam tvrdi, ze nesmi studovat na skolach... A ze je skolne 11.500 dolaru za rok za 1 dite pro cizince...

V takove situaci je cesta pro nas nemozna!!! Ucim na skole, kde se specializujeme na cizince z Asie a vychodu...tak me takove nemozne reseni desi!!!

Prosim, nemuzes se nam poptat na zakladnich skolach, jak to pro lidi s vizem dependat chodi?? Deti nemaji studijni vizum, oni se mnou cestuji a musi cestovat, jsou to moje deti!!! a navic musi chodit do skoly, je to povinna skolni dochazka.

Jinak mocktrat dekuji i za ty informace, co jsi mi podala, moc mi to pomohlo. Mejte se krasne. Katerina
  • 
18.2.2013 21:51:55
Moje mila, to je taaaak krasny clanek!!!!
Mockrat za nej dekuji!!!!
Rada bych te ale poprosila o pomoc. Pokud najdes cas a chvili, prosim odpovez mi na par dotazu...
Jmenuji se Katerina a s manzelem se chystame na rok a pul do Gold Coast. Manzel byl v dobe studentskych v Australii a ma ji jako srdecni zalezitost. Chce nas tam , celou svoji rodinu, vzit.
Manzel prisel o praci a dostal "zlateho padaka" , dost penez, tak abysme cestu (nas sen) realizovali na rok a pul. Navic nas tady ted nic nedrzi a moje zamestnani ucitelky klidne opustim :)

Chteli bysme na depandant vizum. Ja budu student a manzel bude moci pracovat na pul uvazku, ja tez. Cestuji s nama 2 deti ve veku 6 a 8 let. Agentury nam tvrdi, ze nesmi studovat na skolach... A ze je skolne 11.500 dolaru za rok za 1 dite pro cizince...

V takove situaci je cesta pro nas nemozna!!! Ucim na skole, kde se specializujeme na cizince z Asie a vychodu...tak me takove nemozne reseni desi!!!

Prosim, nemuzes se nam poptat na zakladnich skolach, jak to pro lidi s vizem dependat chodi?? Deti nemaji studijni vizum, oni se mnou cestuji a musi cestovat, jsou to moje deti!!! a navic musi chodit do skoly, je to povinna skolni dochazka.

Jinak mocktrat dekuji i za ty informace, co jsi mi podala, moc mi to pomohlo. Mejte se krasne. Katerina
20.12.2012 21:31:55
... u nás taky končí školka v 15:30. vánoční besídky začínají buď v 14,15 a nebo v 14,30. ... ale rodičů tam chodí hodně. Nepříjde mi, že by to byla besídka jen pro babičky.Asi to dá práci sehnat na besídku volno, ale alespoň jednoho z rodičů tam má každé dítě. Tak jsem zvědavá, jak to budu zvládat já, až nastoupím do práce ~d~
Ivana
  • 
11.12.2012 22:40:13
Ireno,

vystihla jsi to presne. Ubrblany, vecne nespokojeny :( At zijou kdekoliv.

Petra popisuje, jak se zije ji a jeji rodine. Je spokojena, coz asi nekteri nemuzou stravit.

Irena
  • 
11.12.2012 14:30:58
Tak proč tam žijete, když je to tam tak hrozné, za všechno platíte hrůzostrašné sumy a máte v bytě zimu :-) promiňte, ale přišlo mi to jako postřehy typicky ufrflaného Čecha, který bude nadávat vždy a za všech okolností na všechno. Asi proto se nám v té naší malé zemičce žije tak zle, ne kvůli vládě ani kvůli korupci, ale že jsme tak negativní a všechno je podle nás špatně. Taky mi přišla úsměvná zmínka o muslimech - ti si tvoří svůj stát ve státě podle svých pravidel, takže o nich bych se vůbec nebavila a nepovažovala bych je za Australany, ti budou vždy jiní než většinová společnost a nikdy se neintegrují. To je jako by jste napsala, že domluvené muslimksé sňatky jsou typická záležitost pro Velkou Británii. Jsou typické pouze pro tuto komunitu.
pevalo
11.12.2012 10:41:36
Nevím, jka u Kanadě,a le v uSA, pokud dáš kopii danovky a oni vidí, že máte nižší příjem, tak vám to zkrátí až o 70%. Náš malý tak chodil na kroužky za cca 200 dolarů pololetně. + samo možnost využívání jejich interierových parků a bazenů. To bylo k nezaplace a poplatek byl opravdu snad jen 20 dolarů měsíčně.
Jája
  • 
11.12.2012 9:29:05
Xeni, odpočet úroků z příjmu je směšný. V čistém je to pár korun, v hodnotě hypotéky nula nula nic. Ale máme pocit, že stát zohledňuje, že se sami staráme o vlastní bydlení.
Hilly.
11.12.2012 9:16:27
Není to zdravotnictví tak drahé jen kvůli tomu, že máte jen základní pojištění? Úrovní připojištění tam je více.
Lou+3
11.12.2012 9:07:50
staci zagooglit...

Ale jen pro srovnani. Prumerny hod. plat prodavacky v AU je 320Kc a v USA na tomtez miste 200Kc.
Administrativni pracovnik nekvalifikovany AU 400Kc a USA 260.
Kolik je to v CR asi vite.

A kolik stoji energie, skola a pod vite taky.

I tak, byt prodavackou, asi budu asi mit lepsi uroven v CR nez v AU a USA. I kdyz v USA budu mit horsi bydleni a lepsi obleceni. V Australii nic moc oboje. Obleceni hezke a za rozumne ceny tam skoro nenajdete. A na rozdil od Cech si ho z Anglie nekoupite, protoze postovni poplatky jsou snad nejdrazsi na svete, co jsem zazila.

verča
  • 
2.12.2012 8:10:32
Já osobně děkuji za tak zajímavé články o austrálii, jsou inspirativní, sama se tam nedostanu a člověk si z nich vezme mnohé..já naopak bych se na podobné články a informace z cicích zemí ráda těšila...
 Příspěvky 110 z 66 [Dalších 56 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.